HerNews.gr
Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης βρισκόταν για ώρα στην Τροχαία Λάρισας και έδινε κατάθεση για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Πρόκειται για έναν άνδρα 60 ετών, ο οποίος υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και περίπου πριν ένα μήνα εκπαιδεύτηκε και έγινε σταθμάρχης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας έχει τώρα συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, συνελήφθη ο σταθμάρχης της Hellenic Trains, με τις κύριες ευθύνες να επιρρίπτονται σε αυτόν για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ενώ ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διενεργεί την προανάκριση και συγκεντρώνει την ογκώδη δικογραφία για το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι καταθέσεις των επιζώντων, ωστόσο, και η πραγματογνωμοσύνη θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Καταθέσεις έχουν δώσει ακόμη ο εκπρόσωπος της Hellenic Trains και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων.

Αυτό που κυρίως ερευνάται είναι, εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα, καθώς και γιατί ο σταθμάρχης έδωσε τη συγκεκριμένη γραμμή στην επιβατική αμαξοστοιχία. 

Παράλληλα, η εικόνα που αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στα Τέμπη προκαλεί σοκ και ανατριχίλα, ενώ άρχισε και η απομάκρυνση, κομμάτι κομμάτι, της άμορφης μάζας, στην οποία μετατράπηκε η αμαξοστοιχία. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να σωθούν. 

Πηγή: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στη Ρόδο: Ολονύκτια μάχη με την πύρινη «κόλαση»

HerNews ka

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Οι μαρτυρίες για τον γυναικοκτόνο σοκάρουν – Άφησε ορφανό το δίχρονο αγοράκι του

Her News

Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη η κατάσταση της 39χρονης ερπετολόγου – «Ήταν η κακιά στιγμή, μπορεί να συμβεί στον καθένα»

HerNews ka