HerNews.gr
Ελλάδα

Ο εφιάλτης των Τεμπών μέσα από τα μάτια των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Από το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου όπου δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στα Τέμπη, σκορπώντας τον θάνατο σε δεκάδες ανυποψίαστους ανθρώπους, μέχρι και σήμερα το πρωί που γίνονται οι ταυτοποιήσεις των καμένων και διαμελισμένων ανθρώπων, το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, βιώνει συνταρακτικές καταστάσεις.

Γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό όλοι όσοι εργάζονται στο νοσοκομείο της Λάρισας έδωσαν μάχες (ο καθένας από το επαγγελματικό του πόστο) για να σώσουν ζωές.

Μόλις ενημερώθηκαν για την φρικτή αυτή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, γιατροί και νοσηλευτές όσοι ήταν στα σπίτια τους έσπευσαν στο νοσοκομείο για να βοηθήσουν.

Δύο γιατροί που του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η προισταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς και μία εκ των συνολικά δεκαπέντε Ιατροδικαστών συναδέλφων της που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Λάρισα, έχοντας αναλάβει την δύσκολη και θλιβερή διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών των νεκρών ανθρώπων, με δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, περιγράφουν τον εφιάλτη. Όταν έχεις να κάνει με θανάτους νέων ανθρώπων, με σώματα καμένα και διαμελισμένα, όταν πρέπει να πεις στους συγγενείς και φίλους ότι οι δικοί τους δεν είναι ζωντανοί, όσο και να προσπαθείς να κρατήσεις την ψυχραιμία είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μην λυγίσεις…

Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας

«Ήμασταν εδώ και ζήσαμε τη μεγάλη “επίθεση”. Δεν ήταν τόσο το φορτίο λόγω των τραυματιών. Από αυτήν την άποψη η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη. Αυτό όμως που δεν “παλεύεται” είναι οι νεκροί. Και ότι όσοι ήρθαν είναι νέα παιδιά. Οι τραυματίες είναι νέα παιδιά, φοιτητές. Εκτιμώ ότι το ίδιο ισχύει και για τους νεκρούς. Πριν λίγο μας έφεραν άλλους τρεις σάκους. Οι δύο περιείχαν σορούς, ο ένας μέλη. Η εικόνα που έχουμε αποκομίσει είναι ότι όσοι ήταν στα πρώτα βαγόνια δεν επέζησαν και όσοι επέβαιναν στα αμέσως επόμενα τραυματίστηκαν σχετικά ελαφρά για το μέγεθος της τραγωδίας».

«Είχαμε να κάνουμε με έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, 22-24 ετών, ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμάς. Πολύ φοβάμαι όταν αρχίσουν να ανακοινώνονται τα ονόματα των θανόντων θα έχουμε μία ανάλογη εικόνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαργιώτας, και συμπλήρωσε:

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στα Τέμπη: Φόβοι για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό νεκρών – Κλίνες σε ξενοδοχεία της Λάρισας για τις οικογένειες των θυμάτων

HerNews ka

Σχολεία: Αυτές είναι οι τελικές οδηγίες για το άνοιγμά τους – Τα 14 SOS

Her News b

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: «Κανένα παιδί εκτός» – 10 χρήσιμες ερωταπαντήσεις

Her News