HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Το λάδι για τη στέψη του καθαγιάστηκε στους Άγιους Τόπους

Το ιερό λάδι που θα χρησιμοποιηθεί για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου 2023 έχει καθαγιαστεί στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Θεόφιλος Γ’, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος της πόλης Χοσάμ Ναούμ καθαγίασαν το ιερό λάδι στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, ανακοίνωσε το παλάτι.

Το λάδι θα χρησιμοποιηθεί για να χρίσει τον Κάρολο όταν αυτός και η σύζυγός του Καμίλα στεφθούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου στις 6 Μαΐου , σε αυτό που θεωρείται το πιο ιερό μέρος της επίσημης τελετής.

Παραδοσιακά, το λάδι χύνεται από μια αμπούλα στο Κουτάλι της Στέψης και στη συνέχεια αλείφεται ο κυρίαρχος στα χέρια, στο στήθος και στο κεφάλι τους.

Λάδι για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου που συγκομίστηκε στο Όρος των Ελαιών

Το πρόσφατα αφιερωμένο λάδι παρασκευάστηκε χρησιμοποιώντας ελιές που συγκομίστηκαν από δύο ελαιώνες στο Όρος των Ελαιών, στη Μονή της Αναλήψεως και στο Μοναστήρι της Μαρίας Μαγδαληνής, τον τόπο ταφής της γιαγιάς του Καρόλου, Πριγκίπισσας Αλίκης της Ελλάδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι, ο οποίος θα διευθύνει τη λειτουργία, είπε ότι ήταν επιθυμία του να παράγεται το λάδι από το Όρος των Ελαιών από τότε που ξεκίνησε ο σχεδιασμός της στέψης και αυτό αντικατοπτρίζει την προσωπική οικογενειακή σχέση του Καρόλου.

«Αυτό καταδεικνύει τη βαθιά ιστορική σχέση μεταξύ της στέψης, της Βίβλου και των Αγίων Τόπων», δήλωσε ο Γουέλμπι, ο πνευματικός επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας. «Από τους αρχαίους βασιλιάδες μέχρι σήμερα, οι μονάρχες έχουν αλειφθεί με λάδι από αυτόν τον ιερό τόπο».

Το λάδι, αρωματισμένο με σουσάμι, τριαντάφυλλο, γιασεμί, κανέλα, νερόλι, βενζόη και άνθη πορτοκαλιάς, βασίζεται σε αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τη στέψη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ πριν από 70 χρόνια και σε μια φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε για εκατοντάδες χρόνια, ανέφερε το παλάτι.

Ελληνορθόδοξη ψαλμωδία στη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Την περασμένη εβδομάδα προέκυψε ότι μαέστρος μιας από τις χορωδίες που θα τραγουδήσουν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα είναι ο Δρ. Αλέξανδρος Λίγκας, Έλληνας καθηγητής Ορθόδοξης μουσικής και ιδρυτής της χορωδίας Cappella Romana.

Η στέψη θα περιλαμβάνει ελληνορθόδοξη ψαλμωδία ως φόρο τιμής στον αείμνηστο πατέρα του βασιλιά, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ήταν μέλος της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

«Κατόπιν αιτήματος της Αυτού Μεγαλειότητας, για φόρο τιμής στον εκλιπόντα πατέρα του, Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, θα ακολουθήσει επίσης ελληνική ορθόδοξη μουσική, που θα ερμηνεύσει το Byzantine Chant Ensemble», αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Η κόρη της τρώει ωμό κρεμμύδι με τη φλούδα σαν…. μήλο

HerNews ka

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πως ήθελε την κηδεία της;

Her News b

Νόβακ Τζόκοβιτς: Συνεχίστηκε και στο Australian Open το μυστήριο με τα σκευάσματα

Her News