HerNews.gr
Ελλάδα

Γιάννης Οικονόμου: Έκλεισε τα σενάρια για εκλογές

Γιάννης Οικονόμου: Με μια λακωνική φράση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε τη συζήτηση για τις εκλογές στην παρούσα χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών λέγοντας: «Το ζήτημα αυτό σε αυτή τη φάση δεν απασχολεί καθόλου τον πρωθυπουργό».

Ερωτηθείς για το εάν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο παραιτηθείς υπουργός Κώστας Καραμανλής ο κος Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Ο κος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της ΝΔ δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Η ανάληψη ευθύνης είναι μια πράξη που τιμά τον κο Καραμανλή».

«Οι επιθέσεις από μπαχαλάκηδες δεν θα γίνουν ανεκτές»

Ναι στις ειρηνικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες λέει η κυβέρνηση κατανοώντας ότι η θλίψη, ο πόνος και η δικαιολογημένη αγανάκτηση πρέπει και μπορεί να εκφραστούν με διάφορους τρόπους. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε «την απόπειρα καπηλείας της θλίψης και της οργής από μπαχαλάκηδες και ακραίους κύκλους» ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτές οι πράξεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τη συντεταγμένη πολιτεία, όπως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και πράξεις αχρείαστης βίας σε ειρηνικούς διαδηλωτές». Ο κος Γιάννης Οικονόμου πρόσθεσε: Αν υπήρξαν επιθέσεις σε ειρηνικούς διαδηλωτές είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Αυτά που είδα επίσης ήταν άνθρωποι να πετούν μολότοφ με κουκούλες, να πετούν πέτρες. Οι στιγμές είναι φορτισμένες. Είναι δικαιολογημένο ο κόσμος να θέλει να εκφράσει συλλογικά την οργή του και τα παράπονά του, ειδικά με τα χαρακτηριστικά που έχει η τραγωδία. Χάθηκαν νέα παιδιά από τη μια στιγμή στην άλλη».

Για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Η επιτροπή είναι υπερκομματική και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το έργο της Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και πλαίσιο να διερευνήσει. Πρόσθεσε δε ότι σε κάθε περίπτωση τα ευρήματα της επιτροπής θα είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης για να τα αξιολογήσει. Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα του πορίσματος απάντησε: «Θα καταβληθούν οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε το ταχύτατο δυνατό θα γίνουν κινήσεις για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας. Μέσα από την αποτίμηση και την αξιολόγηση που θα κάνουν τα μέλη της επιτροπής θα υπάρξουν συμπεράσματα που θα εμπεριέχουν και προτάσεις πως πρέπει να αναδιοργανωθεί το σύστημα αυτό. Όλα θα αξιολογηθούν προς μια κοινή συνισταμένη. Δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε το χρονοδιάγραμμα αλλά το ταχύτερο και συντομότερο δυνατό».

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Ξεκινά η κακοκαιρία με βροχές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

HerNews ka

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πότε θα επιτραπεί ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων

HerNews ka

Τέμπη: Ήχησαν σε όλη τη χώρα πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες (ΒΙΝΤΕΟ)

HerNews ka