HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πότε θα επιτραπεί ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων

Μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει η συζήτηση για το θέμα του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός, πριν από την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μιλήσει για τον γάμο ομοφυλόφιλων και είχε ανακοινώσει πως θα θεσμοθετηθεί μέσα στην τετραετία.

Πλέον, και μετά από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο

Το ένα είναι να περαστεί ο συγκεκριμένος νόμος μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη της ΝΔ δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός, είχε πει για τον γάμο ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια τα εξής:

«Τα ιερά πρόσωπα της ‘’Μάνας’’ και του ‘’Πατέρα’’ υποβιβάζονται σε απρόσωπους  αριθμούς ‘’Γονέας1’’ και ‘’Γονέας2’’. Πιθηκίζουμε εισαγόμενες ανοησίες για το πόσα είναι τα φύλα».

Το δεύτερο σενάριο

Το άλλο σενάριο αφορά να περαστεί ο νόμος μετά τις Ευρωεκλογές.

Ο νόμος αφορά τον γάμο ανάμεσα στα άτομα του ίδιου φύλου αλλά και την τεκνοθεσία.

Εάν περαστεί το νομοσχέδιο δεν θα ισχύει πλέον για τα νομικά έγγραφα, το «ΓΟΝΕΑΣ1» και «ΓΟΝΕΑΣ2», αλλά θα αναγράφεται «ΠΑΤΕΡΑΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ» ή «ΜΗΤΕΡΑ, ΜΗΤΕΡΑ».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μάστιγα η κακοποίηση παιδιών – «Γνωστό γίνεται μικρό ποσοστό σεξουαλικής κακοποίησης, ίσως και μόνο το 2%»

Her News

Σύνδρομο Ραπουνζέλ: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Her News

Στο Μέτσοβο τα Χριστούγεννα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται εκεί», αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός

Her News