HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Αμύνταιο: Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιορδάνης Μπαντής μιλά στο HerNews για τη λανθασμένη λειτουργία στις μπάρες ασφαλείας των τρένων

Τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει την λανθασμένη λειτουργία στις μπάρες ασφαλείας που βρίσκονται στην διάβαση των τρένων της πόλης του Αμυνταίου, καθώς οι μπάρες αντί να κλείνουν την ώρα που είναι να περάσει το τρένο εκείνες ανοίγουν, προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα οι μπάρες ασφαλείας που προστατεύουν τα οχήματα και τους πεζούς κατά την διέλευση του τρένου στο Αμύνταιο λανθασμένα λίγα δευτερόλεπτα πριν περάσει το τρένο εκείνες ανοίγουν αντί να παραμένουν κλειστές.

Το εν λόγω βίντεο:

@lakiotis1 #train #greece #amyntaio #ose #trainose ♬ πρωτότυπος ήχος – lakiotis1

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου Ιορδάνης Μπαντής  μιλά στο Hernews και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Τις τελευταίες ημέρες έγινε viral ένα βίντεο στο TikTok το οποίο απεικονίζει τον τρόπο που λειτουργούν οι προστατευτικές μπάρες από όπου περνάει το τρένο σε κεντρικό σημείο του Αμυνταίου. Όπως φαίνεται οι κάτοικοι γνωρίζουν, όμως  κάποιος επισκέπτης που δε γνωρίζει έχετε αναλογιστεί τι μπορούσε να συμβεί; 

Πραγματικά είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως το αναδεικνύετε. Η αλήθεια είναι ότι όντως μετά από 2 χρόνια του ίδιου καθεστώτος με την υπόθεση από τις μπάρες στα τρένα, το έχουν μάθει οι κάτοικοι της περιοχής. Δυστυχώς όμως έχετε δίκιο δεν είναι μόνο τα άτομα της περιοχής μας, είμαστε και μια περιοχή που έχουμε όλες τις εποχές τουρισμό, με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλούς επισκέπτες και τουρίστες οι οποίοι προφανώς και δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει το θέμα με το που φτάνει το τρένο στις διαβάσεις ότι σηκώνονται οι μπάρες.
ΕΥΤΥΧΩΣ, και το λέω με πολύ μεγάλα γράμματα και πολύ έντονο ύφος, που οι μηχανοδηγοί προς τιμήν τους επειδή ξέρουν το θέμα, την ώρα που περνούν τις διαβάσεις πηγαίνουν με πολύ ελάχιστη ταχύτητα με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος ατυχήματος.

Σίγουρα δεν είναι λύση αυτό το πράγμα όμως, πρέπει να δωθεί μια λύση. Το Σάββατο είχε μια πολύ ειρηνική θα έλεγα πορεία-διαμαρτυρία στις διαβάσεις, από δημοτικό σχολείο και απο κατοίκους της περιοχής.
Ένα πολύ σοβαρό θέμα πρέπει αυτό να αναδειχθεί ακόμα παραπάνω. Ζητούμε λύση γιατί και στο παρελθόν κάποια στιγμή είχε δωθεί μια λύση για λίγες ημέρες και μετά πάλι έγινε αυτό που λέμε “δεν υπάρχει σωστή ρύθμιση” και ενώ σηκώνονται κανονικά οι μπάρες όταν περνάει το τρένο, την ώρα που πλησιάζει ακριβώς από τη διάβαση να περάσει το τρένο έχουν σηκωθεί οι μπάρες.

@maria.klntz #τρενο #αμυνταιο #προσοχη ♬ πρωτότυπος ήχος – @___Maria

Ποιος είναι ο υπεύθυνος που ρυθμίζει αυτό το κομμάτι;

Υπεύθυνος προφανώς είναι ο ΟΣΕ, τώρα πια έχω μάθει ότι έχει γίνει Hellenic Train, εμείς σαν Δήμος Αμυνταίου έχουμε στέλει άπειρα email, άπειρα τηλέφωνα σε υπευθύνους και στην Έδεσσα που ανήκει το Αμύνταιο και στην Αθήνα, έχουμε πάρει αρκετές απαντήσεις, όχι όμως γραπτές μόνο προφορικές ότι “ναι ξέρουμε το θέμα θα το λύσουμε”. Η ουσία είναι ότι κάποιες φορές επιλύθηκε κάποιες φορές όχι και όταν επιλύεται είναι για πολύ λίγο χρονικό διάστημα. 

Με ποιον τρόπο επιλύεται;

Έρχεται εδώ και το ρυθμίζουν οι ειδικοί. Δικοί τους άνθρωποι, δικά τους συνεργεία. Το θέμα είναι ότι απορρυθμίζεται, δεν υπάρχει σωστή ρύθμιση δηλαδή ώστε το τρένο με το που περνάει να είναι κατεβασμένες οι μπάρες, με το που πλησιάζει τις μπάρες μάλλον δεν έχει περάσει το χρονικό διάστημα που απαιτείται και σηκώνονται οι μπάρες. Πρέπει δηλαδή να παραμένουν για ακόμα λίγο χρονικό διάστημα κατεβασμένες. Θέλει σωστή ρύθμιση, παραπάνω διάστημα να μείνουν κατεβασμένες οι μπάρες.

Αναρτήθηκε ένα δεύτερο βίντεο χθες όπου υπάρχουν στο σημείο άνδρες της αστυνομίας, για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί;

Έχουμε ειδοποιήσει σαν δήμος και την αστυνομία του Αμυνταίου η οποία προς τιμήν τους οι άνθρωποι είναι εκεί συνεχώς και αλλάζουν βάρδιες και βοηθούν στην κυκλοφορία, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν είναι λύση, πρέπει να δωθεί η λύση από τον ΟΣΕ. 

@efthimisgaliro #amyntaio #florina #hellenictrain #tempi ♬ Lux Aeterna (Requiem for a Dream) – L’Orchestra Cinematique

Δηλαδή κάνουν τον τροχονόμο με λίγα λόγια;

Κάνουν τον τροχονόμο, έτσι όπως ακριβώς τα λέτε.

Εάν δεν έπαιρνε αυτή την έκταση, σκόπευε ποτέ κάποιος να το διορθώσει;

Και μόνο που συμβαίνει αυτό μια διετία τριετία, δείχνει ότι δεν είχαν σκοπό. Βέβαια πιστεύω ότι εδώ και μια εβδομάδα από το δυσάρεστο γεγονός των Τεμπών έχουν κινητοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις τα πράγματα αυτά που αυτή τη στιγμή ήταν πάρα πολύ άσχημη η εικόνα τους, θεωρώ ότι θα δωθεί η λύση. Πρέπει να δωθεί λύση για να μη θρηνήσουμε και εμείς ανθρώπινες ζωές.

Ποια είναι η άποψη του δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη και τι έχετε συζητήσει πάνω σε αυτό το κομμάτι;

Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει προφανώς να λυθεί το θέμα. Έχουμε όπως σας ξανά είπα στείλει άπειρα email και έχουμε κάνει άπειρα τηλεφωνήματα στους ειδικούς της Hellenic Train, με αποτέλεσμα να έχουμε πάρει την ίδια απάντηση “ναι το ξέρουμε το θέμα, θα δωθεί λύση θα στείλουμε το συνεργείο μας να το λύσει”.

Είναι πολύ σοβαρό αυτό που αναφέρετε!

Και είχαμε στείλει και στις αρχές Ιανουαρίου πάλι επιστολή και τηλέφωνα μέσα στο Φεβρουάριο και τον Νοέμβρη και τον Αύγουστο. Δεν είναι ένα θέμα που έχει τελειώσει. Κάπου τον Ιούλιο – Αύγουστο το θέμα λύθηκε για 10-15 ημέρες και μετά πάλι έγινε το ίδιο.

Βίντεο – σοκ από το Αμύνταιο Φλώρινας: Σηκώνεται η μπάρα για να περάσει το τρένο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Εμμανουέλα Ταγάρα: Η make up artist των διάσημων αποκαλύπτει τα μυστικά του μακιγιάζ

Her News b

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου μιλά στο HerNews: «Όταν το προσωπικό σου όραμα είναι δυνατό, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα»

Her News

Η Σταυρούλα Αντωνάκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το Νίκο Χαρδαλιά μιλά στο HerNews: «Στην πολιτική, όπως και την ζωή, ο καθένας επιλέγει τη στάση του απέναντι σε καθετί»

Her News