HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Σταυρούλα Αντωνάκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το Νίκο Χαρδαλιά μιλά στο HerNews: «Στην πολιτική, όπως και την ζωή, ο καθένας επιλέγει τη στάση του απέναντι σε καθετί»

Η Σταυρούλα Αντωνάκου είναι μία γυναίκα δυναμική που τα βαθιά νερά της πολιτικής δεν την τρόμαξαν. Αντίθετα, η κορυφαία αθλήτρια της υδατοσφαίρισης αντιμετώπισε δύσκολες προκλήσεις, δημιούργησε υψηλές προσδοκίες και δε δίστασε λεπτό να προσπαθεί μέχρι να πετύχει δύσκολους στόχους μέσα από έργα και όχι λόγια. Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και υποψήφια με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά, μιλώντας στο HerNews κάνει τον απολογισμό των έργων στην Π.Ε Πειραιά, μιλά για τα επόμενα σχέδια και για το πως ο πρωταθλητισμός της έδωσε σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα της και την έκανε να κυνηγά μέσω της καθημερινής δουλειάς, την τελειότητα.

Η Σταυρούλα Αντωνάκου μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Αμάντα Φούντη

Ο Πειραιάς είναι μια μεγάλη πόλη και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην Περιφέρεια Αττικής. Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας, θεωρείτε πως σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα που είχατε παρουσιάσει, υλοποιήθηκε;

Το μεγάλο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, αποτέλεσε προτεραιότητά μας καθόλη τη θητεία μας. Δεκάδες έργα χρηματοδοτήθηκαν, αλλά και ολοκληρώθηκαν σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο. Χρηματοδοτήσεις που ξεπέρασαν τα 60.000.000€ από ίδιους πόρους, αλλά και επιμέρους έργα μέσω ΕΣΠΑ.
Ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα και αυτό πλέον είναι ορατό. Η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής ήταν αυτονόητη, αλλά και καθοριστική.

Το μότο σας είναι «Λίγα λόγια, πολλά έργα»! Τα προηγούμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έγιναν πολλά. Τί να περιμένει ο κόσμος την επόμενη πενταετία;

Καταφέραμε κατά πολύ να ξεκινήσουμε και να υλοποιήσουμε όσα έργα το 2019 είχαμε δεσμευθεί ως πρωταρχικούς στόχους μας. Αντιπλημμυρικά έργα, που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.
Μεγάλα αθλητικά έργα. Έργα για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Χρηματοδοτήσαμε σχεδόν όλες τις δομές κοινωνικής μέριμνας για άπορους και άστεγους συμπολίτες μας.
Αλλά και υλοποιήσαμε έργα αναπλάσεων σε κάθε πόλη της Ενότητας.
Μεγάλος στόχος για την νέα θητεία αποτελούν τα έργα υποδομής, αλλά και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά των Δήμων μας.
Κάθε πόλη έχει τις δικές της ανάγκες και ιδιαιτερότητες άλλωστε, είμαστε εδώ για να κάνουμε ξανά όσα δεν έγιναν ποτέ στο παρελθόν!
Με λίγα  λόγια και πολλά Έργα λοιπόν συνεχίζουμε!

Παρότι είστε στην πρώτη γραμμή, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σας σχολιάσουν με προκατάληψη. Η αθλητική σας σημαντική πορεία έχει βοηθήσει να διαχειρίζεστε τέτοιες καταστάσεις;

Στην πολιτική, όπως και την ζωή, ο καθένας επιλέγει τη στάση ζωής του απέναντι σε καθετί. Η άποψη των ανθρώπων με ενδιαφέρει, αρκεί να εμπεριέχει σεβασμό. Ιδιαίτερα με ενδιαφέρει όταν διαφωνούμε! Προκαταλήψεις και κακίες, μεγαλώνοντας, απλά δεν με επηρεάζουν ψυχολογικά ή ανθρώπινα, καθότι έχω ισχυρή άποψη για αυτούς που επιλέγουν αυτές τις συμπεριφορές.

Παράλληλα, έχετε επιδείξει σημαντικό κοινωνικό έργο. Ειδικότερα στον τομέα των ανθρώπων με αναπηρία. Θεωρείτε πώς έχουν γίνει βήματα στην Ελλάδα σε θέματα προσβασιμότητας;

Η χώρα μας είναι μια αφιλόξενη χώρα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και με κινητικά προβλήματα. Η έλλειψη υποδομών, παιδείας αλλά και αστυνόμευσης είναι οι κύριες αιτίες.
Απ’ το 2014 που ασχολήθηκα με τα κοινά, έδωσα ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα ζητήματα, αφού η προσωπική εμπειρία μου με έκανε να γνωρίζω τις δυσκολίες, αλλά και τις ανάγκες.
Όμως απαιτείται συλλογική προσπάθεια για να καταφέρουμε το αυτονόητο. Να νιώθουν όλοι ίσοι. Να αντιμετωπίζονται ως ίσοι.

Κα Αντωνάκου, ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας ήταν μέσα στο νερό. Πόσο δύσκολη ήταν η νέα… σελίδα, όταν αποχωρήσατε από την ενεργό δράση;

Τα βαθιά νερά ήταν στην πολιτική. Όμως ξέρω κολύμπι και ποτέ δεν δίστασα ή τρόμαξα. Μέσα απ’ τον αθλητισμό γαλουχήθηκε και χτίστηκε ο χαρακτήρας μου, η πειθαρχία, η εμμονή ορισμένες φορές στο να αγγίξουμε μέσω της καθημερινής δουλειάς, την τελειότητα αποτελούν και τώρα μέρος της καθημερινότητάς μου.

Είτε ως πολίστρια πριν, είτε ως άνθρωπος που ασχολείστε με τα κοινά τώρα, ποια κουβέντα από τον κόσμο σας έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό;

Ότι είμαι ένας καλός άνθρωπος. Με τα ελαττώματα, τις αδυναμίες που κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει. Θεωρώ όμως ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που ακούω και με συγκινεί κάθε φορά.
Γιατί η ανθρωπιά, δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητη για όλους…

 

Αμάντα Φούντη – Δημοσιογράφος

 

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ειρήνη Λουλουδάκη: Η TikToker μιλά στο HerNews για την κακοποιητική συμπεριφορά του πρώην συντρόφου της, τη νέα της ζωή και τα όνειρα της

HerNews ka

Δανάη Μπάρκα: “Είμαι σε πλήρη επικοινωνία με τους ανθρώπους του καναλιού, νιώθω ασφαλής”

HerNewskl

Έλενα Χριστοπούλου: «Το GNTM είναι κομμάτι μου, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τη Βίκυ Καγιά»

Her News