HerNews.gr
Διεθνή

Έλον Μάσκ: Η δημόσια συγγνώμη του σε εργαζόμενο που απολύθηκε από το Twitter

O Έλον Μάσκ ζήτησε συγνώμη από εργαζόμενο μέσω ενός διαλόγου που έκαναν δημόσια στο Twitter.

Η αρχή έγινε όταν ο εργαζόμενος ρώτησε μέσω Twitter τον Έλον Μασκ ο οποίος είναι ο επικεφαλής της πλατφόρμας εάν είχε απολυθεί.

 «Ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνων πόρων (ΗR) δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν είμαι μισθωτός ή όχι» έγραψε ο εργαζόμενος Halli Thorleifsson, που πάσχει από μυϊκή δυστροφία και έχει κάνει και εκστρατεία στην Ισλανδία για καλύτερη πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στη συνέχεια ο Έλον Μασκ τον ρώτησε τι δουλειά κάνει με τον διάλογο να συνεχίζεται. 

Έπειτα από μια σειρά  ερωτήσεων και απαντήσεων, ο εργαζόμενος έγραψε ότι έλαβε ένα email που επιβεβαίωνε την απόλυσή του.

Ο Μασκ όμως το συνέχισε, γράφοντας ένα νέο tweet, που έλεγε ότι ο Halli Thorleifsson ήταν ο «χειρότερος». Στη συνέχεια το διέγραψε.

Τελικά αλλάζοντας στάση, επέστρεψε στο Twitter λίγες ώρες αργότερα και του ζήτησε συγγνώμη, ενώ φάνηκε να του δίνει πίσω και τη δουλειά του.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον Halli για την παρεξήγηση της κατάστασής του. Βασίστηκε σε πράγματα που μου είπαν ότι ήταν αναληθή ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αληθινά, αλλά δεν είχαν νόημα. Σκέφτεται να παραμείνει στο Twitter», έγραψε ο Έλον Μασκ.

Ο Halli Thorleifsson δήλωσε στο BBC ότι 9 ημέρες μετά το πάγωμα των λογαριασμών του Twitter δεν γνώριζε αν είχε απολυθεί ή όχι. Ο 45χρονος άνδρας ήταν ανώτερος διευθυντής στο σχεδιασμό προϊόντων για το Twitter. Μέσα σε όλα είπε επίσης στο BBC ότι η ασάφεια γύρω από τη δουλειά του ήταν περίεργη και εξαιρετικά αγχωτική.

«Άνοιξα τον υπολογιστή μου το πρωί της Κυριακής πριν από εννέα ημέρες και είδα ότι η οθόνη ήταν γκρίζα και κλειδωμένη, υποδεικνύοντας ότι είχα κλειδωθεί από τους λογαριασμούς μου στο Twitter», εξήγησε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αφού πέρασαν μερικές ημέρες άρχισα να απευθύνομαι σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Έλον και του επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, για να ρωτήσω για την κατάστασή μου. Ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού μου έστειλε από τότε δύο φορές email και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν είμαι ή όχι υπάλληλος του Twitter».

Απογοητευμένος με όσα συνέβαιναν αποφάσισε να μιλήσει στον επικεφαλή του Twitter Έλον Μασκ. «Ίσως αν αρκετοί άνθρωποι κάνουν retweet να μου απαντήσετε εδώ», έγραψε ο  Thorleifsson.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διαδοχικά εξιτήρια στο Παλάτι: Και ο Βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει σπίτι

HerNews ka

Βασιλιάς Κάρολος: Θα ανοίξει ξανά το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για το κοινό μετά από πέντε χρόνια

HerNews ka

Meghan Markle: Έκλεισε το podcast της με στίχους του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Her News