HerNews.gr
Διεθνή

Παρίσι: Ο Πύργος του Άιφελ κατάντησε μια μεγάλη… χωματερή σκουπίδιών

Ανεπίτρεπτη είναι η εικόνα του Παρισιού που κατάντησε σκουπιδότοπος και κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες με πολλούς τουρίστες να βγαίνουν φωτογραφίες μπροστά στο μέρος.

Το Παρίσι είναι η πόλη με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο και όπως όλα δείχνουν η απεργία των υπηρεσιών αποκομιδής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος καταστρέφει την εικόνα της πόλης “κόσμημα”.

Στις όχθες του Σηκουάνα, στην σκιά της Νοτρ Νταμ, οι σωροί των σκουπιδιών εμποδίζουν την θέα. Για να φτάσει κανείς στον επιβλητικό καθεδρικό ναό στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας πρέπει πρώτα να περάσει από τη μεγάλη αυτή χωματερή που όπως θα δείτε παρακάτω μόνο Παρίσι δε θυμίζει.

Η σωρεία επισκεπτών που λαχταρούν να θαυμάσουν από κοντά τον Πύργο του Άιφελ, βγαίνοντας από το μετρό πέφτουν έρχονται αντιμέτωποι με έναν τοίχο από μαύρες σακούλες. Στο κέντρο της πόλης, τα άλλοτε ρομαντικά δρομάκια είναι σπαρμένα με κούτες, καφάσια, αποφάγια και μαύρες τεράστιες σακούλες.

«Αυτό δεν το έχω δει ποτέ στον Καναδά», λέει μια  Καναδή τουρίστρια, που έχει μόλις φωτογραφίσει ένα βουνό σκουπιδιών στο Σεν Μισέλ, στην καρδιά του Καρτιέ Λατέν. Και συνεχίζει λέγοντας: «Αυτό θα διώξει τους τουρίστες. Δεν θα ξανάρθουν».

Ένας 18χρονος Τεξανός, δυσανασχετεί για την μυρωδιά που όπως είναι φυσικό επόμενο υπάρχει στον χώρο λέγοντας: «Είναι αηδιαστικό».

Το Παρίσι με 34,5 εκατομμύρια τουρίστες το περασμένο έτος, έχει βρεθεί “στο έλεος” του κινήματος διαμαρτυρίας για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν και περιλαμβάνει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Apple Watch: Ξεκινά η απαγόρευση του “έξυπνου” ρολογιού και αυτός είναι ο λόγος

HerNews ka

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Εξασφάλισε 3ετές συμβόλαιο 186 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Bucks

HerNews ka

Εύα Καϊλή: Πάρτι μασκέ για την κόρη της στις φυλακές Χάρεν

HerNews ka