HerNews.gr
Διεθνή

The Weeknd: Ανακυρήχθηκε ως ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης από τα ρεκόρ Γκίνες

Ο Weeknd έχει ξεπεράσει όλους τους άλλους μουσικούς για να γίνει ο πιο δημοφιλής ερμηνευτής στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, όπως τεκμηριώνεται από το Guinness World Records.

Αφού εξέτασε τα στοιχεία που έλαβε το Spotify από μερικά από τα πιο γνωστά άτομα στη μουσική βιομηχανία, η εταιρεία έκανε την αποκάλυψη τη Δευτέρα.

Ο οργανισμός έλαβε υπόψη τον συνολικό αριθμό των μηνιαίων ακροατών που είχε συγκεντρώσει κάθε καλλιτέχνης στην πλατφόρμα ροής. Ο Abel Tesfaye, γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα The Weeknd, κατείχε το ρεκόρ του πρώτου και μοναδικού καλλιτέχνη στην ιστορία του Spotify που ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το αξιοσημείωτο επίτευγμά του τον τοποθετεί στο μπροστινό μέρος του πακέτου και από τότε συνέχισε να προσελκύει έναν αυξανόμενο αριθμό οπαδών ροής. 

Η πιο πρόσφατη έρευνα Guinness υπολογίζει ότι έχει πλέον  111,4 εκατομμύρια ακροατές σε μηνιαία βάση.

Ποιος είναι ο επόμενος στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες;

Η Miley Cyrus, η οποία αυτή τη στιγμή έχει 82,4 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες. Η άνοδος της Cyrus στη φήμη συνέπεσε με την κυκλοφορία του όγδοου άλμπουμ της, Endless Summer Vacation, το οποίο αναμενόταν με ανυπομονησία.

Η Shakira παίρνει θέση με 81,6 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές, ακολουθούμενη από την Ariana Grande με 80,6 εκατομμύρια, την Taylor Swift με 80,2 εκατομμύρια, τη Rihanna με 78,5 εκατομμύρια και τον Ed Sheeran με 77,5 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές.

Τα επιτεύγματα του The Weeknd

Πρόσφατα, ο The Weeknd τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία Juno στη χώρα του, τον Καναδά, συμπεριλαμβανομένου του καλλιτέχνη της χρονιάς και του συνθέτη της χρονιάς για τέταρτη φορά ρεκόρ ο καθένας. 

Επιπλέον, του απονεμήθηκε ο τίτλος του ποπ άλμπουμ της χρονιάς για τη δουλειά του με τον Dawn FM και κέρδισε το σινγκλ της χρονιάς για τρίτη φορά με το δημοφιλές τραγούδι του «Sacrifice» το 2022.

Εκτός από την αναγνώριση ως ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης στον κόσμο, ο The Weeknd έχει επιτύχει και άλλα αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Το 2016, του απονεμήθηκαν δύο τίτλοι με τα ρεκόρ Γκίνες. 

Το πρώτο ήταν για το άλμπουμ με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Spotify το 2015 για το άλμπουμ του “Beauty Behind the Madness”. Το άλμπουμ έλαβε πάνω από 60 εκατομμύρια ροές, ενισχύοντας τη θέση του The Weeknd ως ισχυρό κέντρο ροής μουσικής.

Ο δεύτερος τίτλος του Guinness World Records που έλαβε ο The Weeknd το 2016 ήταν για τις περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 10 των Hot 100 του Billboard από έναν σόλο άνδρα καλλιτέχνη.

Το επιτυχημένο τραγούδι του “Can’t Feel My Face” πέρασε 33 εβδομάδες στο Top 10, ενώ το “The Hills” πέρασε 27 εβδομάδες στην ίδια θέση στο chart. Αυτό ήταν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και απόδειξη του ταλέντου του ως τραγουδιστής και τραγουδοποιός.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπερνάρ Αρνό: Πώς ο CEO της Louis Vuitton έγινε ο 2ος πιο πλούσιος του κόσμου

Her News

Kelly Clarkson: Αποκαλύπτει πως κατάφερε να χάσει βάρος

HerNews ka

Naomi Campbell: Δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία με την κορούλα της

HerNewskl