HerNews.gr
Ελλάδα

Μαρία Συρεγγέλα: Η κυβέρνηση κάνει τολμηρά βήματα για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας των φύλων

«Στη χώρα μας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων,ωστόσο οφείλουμε να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια για να διορθώσουμε λάθη και στρεβλώσεις που μας ακολουθούν χρόνια».

Αυτό ανέφερε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στη Βουλή, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα «Ισότητα των φύλων. Τα δικαιώματα των γυναικών και η ενδυνάμωση της θέσης τους στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα, «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τα χρόνια, έχει κάνει πολύ πιο τολμηρά και πιο γρήγορα βήματα από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις για την ισότητα των φύλων. Ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων ευρωπαϊκών κρατών μεταφέραμε τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) στο Υπουργείο Εργασίας παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. 

Γιατί η επίτευξη της ισότητας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εργασία. Δεν μείναμε όμως εκεί. Το 2021 δημιουργήσαμε χαρτοφυλάκιο σε επίπεδο Υφυπουργού με αρμοδιότητα την ισότητα, τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Και από τότε προχωρήσαμε με έναν συμπαγή σχεδιασμό και με πολλά έργα σε οριζόντιο επίπεδο».

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η σύμβουλος ψυχικής υγείας στην Τατιάνα Στεφανίδου

Her News b

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Ναταλία Γερμανού: «Πρωταπριλιά αν έλεγα πως θα συγκυβερνούσα με ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ»

Her News

Κορoνοϊός: Γ’ δόση για τους εμβολιασμένους από την Παρασκευή – Mέτρα για ανεμβολίαστους από το Σάββατο

Her News b