HerNews.gr
Διεθνή

Vogue: Μια γυναίκα 106 χρονών έγινε το γηραιότερο μοντέλο εξωφύλλου του περιοδικού!

Μια 106χρονη καλλιτέχνης τατουάζ από τις Φιλιππίνες, η Apo Whang-Od, σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς έγινε το γηραιότερο άτομο που κοσμεί ποτέ το εξώφυλλο της Vogue.

Τα τατουάζ που την έκαναν ευρέως γνωστή

Η Whang-Od, επίσης γνωστή ως Maria Oggay, άρχισε να ακονίζει τις δεξιότητές της στο τατουάζ στο χέρι υπό την καθοδήγηση του πατέρα της όταν ήταν έφηβη. Αυτή τη στιγμή ζει στο ορεινό χωριό Buscalan, που βρίσκεται στην επαρχία Kalinga, που βρίσκεται περίπου 15 ώρες βόρεια της Μανίλα.

Πίσω στην εποχή, τα τατουάζ με το χέρι που θα δημιουργούσε ο Whang-Od τα κέρδισαν οι ιθαγενείς πολεμιστές Butbut. Χρησιμοποιεί μόνο ένα ραβδί μπαμπού, ένα αγκάθι από ένα δέντρο pomelo, νερό και κάρβουνο για να κάνει τα γεωμετρικά της σχέδια. 

Αυτές τις μέρες, οι διεθνείς επισκέπτες που αναζητούν το ξεχωριστό στυλ των τατουάζ της αποτελούν σημαντικό μέρος της πελατείας της.

Σύμφωνα με τη Vogue Φιλιππίνων, η Whang-Od θεωρείται η τελευταία mambabatok (master tattooist) της γενιάς της. Έχει κάνει ανεξίτηλα τατουάζ σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει στο Buscalan, αποτυπώνοντας τα σύμβολα της φυλής Kalinga που δηλώνουν δύναμη, γενναιότητα και ομορφιά.

Εκπαίδευση Επόμενων Γενεών για Παραδοσιακά Τατουάζ

Η μοναδική τέχνη της Whang-Od στα τατουάζ με το χέρι μπορεί να μεταδοθεί μόνο σε συγγενείς εξ αίματος, γι’ αυτό και εκπαιδεύει τις εγγονές της Elyang Wigan και Grace Palicas εδώ και μερικά χρόνια.

Η Whang-Od αποκάλυψε ότι όλοι οι φίλοι της που συνήθιζαν να κάνουν τατουάζ με το χέρι έχουν ήδη πεθάνει. Είναι πλέον το μόνο ζωντανό άτομο που εξακολουθεί να ασκεί αυτή την παραδοσιακή μορφή τατουάζ. Ωστόσο, δεν ανησυχεί μήπως τελειώσει η παράδοση γιατί αυτή τη στιγμή εκπαιδεύει την επόμενη γενιά tattoo masters.

Αποφασιστικότητα να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση

Η Whang-Od έχει εκφράσει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να κάνει τατουάζ όσο μπορεί να δει καθαρά. Είπε, «Όσο βλέπω καλά, θα συνεχίσω να κάνω τατουάζ. Θα σταματήσω μόλις η όρασή μου γίνει θολή».

Η απόφαση για το εξώφυλλο της Whang-Od

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια της Vogue Philippines, Bea Valdes, η απόφαση να εμφανιστεί η Whang-Od στο εξώφυλλο του περιοδικού ήταν ομόφωνη μεταξύ του προσωπικού. Η Valdes πρόσθεσε ότι πίστευαν ότι η Whang-Od αντιπροσώπευε την ομορφιά του πολιτισμού των Φιλιππίνων και ότι η αντίληψή τους για την ομορφιά έπρεπε να εξελιχθεί για να αγκαλιάσει διαφορετικά και περιεκτικά πρόσωπα και μορφές.

Πριν από τη Whang-Od, η ηθοποιός Judi Dench, 85 ετών, ήταν το γηραιότερο πρόσωπο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού Vogue.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Irina Shayk: Δεν χαίρεται ιδιαίτερα για τη σχέση του Bradley Cooper με την Gigi Hadid

HerNews ka

Angus Cloud: Τιμήθηκε με τοιχογραφία μετά τον θάνατό του στη γενέτειρά του στο Όκλαντ της Καλιφόρνια

HerNews ka

Η Shakira ετοιμάζει “πικάντικο” ριάλιτι: Θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τον χωρισμό της από τον Gerard Pique;

HerNews ka