HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να απαλλάξετε το στρώμα σας από τα ακάρεα σκόνης

Τα ακάρεα της σκόνης είναι παντού στα σπίτια μας, αλλά βρίσκονται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις σε επιφάνειες που παγιδεύουν τη σκόνη, όπως στρώματα, κουρτίνες και χαλιά που δεν μπορούν να πλυθούν τακτικά. Δυστυχώς, εκεί περνάμε επίσης τον περισσότερο χρόνο μας – υπνοδωμάτια και χώρους καθιστικού.

Τα ακάρεα της σκόνης ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα όπως τα κρεβάτια μας. Ωστόσο, ο συχνός καθαρισμός, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των σεντονιών κάθε εβδομάδα , η λήψη έξυπνων επιλογών κλινοσκεπασμάτων και ο ενδελεχής καθαρισμός μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα ακάρεα σκόνης στο στρώμα.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας από τα ακάρεα 

Εάν το στρώμα σας δεν είναι κουμπωμένο σε θήκη από ακάρεα σκόνης και υποφέρετε από αλλεργικές αντιδράσεις, θα πρέπει να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα σας τουλάχιστον κάθε μήνα για να μειώσετε τον αριθμό των ακάρεων σκόνης. Εάν το στρώμα έχει ένα κάλυμμα ανθεκτικό στη σκόνη που καθαρίζεται συχνά, τότε ό,τι χρειάζεται θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός δύο φορές το χρόνο.

Τι θα χρειαστείτε

Εξοπλισμός / Εργαλεία

  • Ηλεκτρική σκούπα με λάστιχο και εξάρτημα βούρτσας ταπετσαρίας
  • Ατμοκαθαριστής
  • Προστατευτικό στρώματος ανθεκτικό στη σκόνη
  • Προστατευτικά μαξιλαριών με προστασία από τη σκόνη
  • Βούρτσα με μαλακές τρίχες
  • Μαγειρική σόδα

Οδηγίες

Υλικά και εργαλεία για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της σκόνης σε ένα στρώμα
 

 

Αφαιρέστε όλο το κρεβάτι

Αφαιρέστε τα καλύμματα κρεβατιού, τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες, το προστατευτικό στρώματος και το κάλυμμα που αντιστέκεται στη σκόνη από το στρώμα. Εάν έχετε καλύψει τα μαξιλάρια του κρεβατιού με κάλυμμα πρέπει αφαιρέστε τα επίσης.

Τα κλινοσκεπάσματα και τα σεντόνια αφαιρέθηκαν από το στρώμα για καθαρισμό

Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα και τα καλύμματα σκόνης με το κανονικό σας απορρυπαντικό σε ζεστό νερό. Για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα ακάρεα σκόνης έχουν σκοτωθεί.

Κλινοσκεπάσματα με ακάρεα σκόνης τοποθετημένα στο πλυντήριο

Σκουπίστε το στρώμα με ηλεκτρική σκούπα

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο, σωλήνα και εξάρτημα βούρτσας ταπετσαρίας για να σκουπίσετε κάθε επιφάνεια του στρώματος. Μην ξεχνάτε τα πλαϊνά και τα μεταλλικά ή ξύλινα στοιχεία και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα ή ξεσκονίστε επίσης το πλαίσιο του κρεβατιού.

Το επάνω μέρος του στρώματος καθαρίζεται με σωλήνα αναρρόφησης και εξάρτημα βούρτσας

 

Αντικαταστήστε τα προστατευτικά καλύμματα και τα κλινοσκεπάσματα

Όταν το κρεβάτι είναι εντελώς στεγνό, αντικαταστήστε τις προστατευτικές θήκες στρώματος ακάρεων σκόνης και τα κλινοσκεπάσματα.

Προστατευτικό κάλυμμα τυλιγμένο γύρω από το καθαρισμένο στρώμα για την αποφυγή ακάρεων σκόνης

Συμβουλές για να διατηρήσετε υπό έλεγχο τα ακάρεα σκόνης στρώματος

  • Καλύψτε το στρώμα και τα μαξιλάρια σας με προστατευτικά καλύμματα για έντομα και σκόνη. Τα καλύμματα μπορούν να κατασκευαστούν από μη πορώδη υλικά όπως βινύλιο ή πλαστικό ή από υλικό που αναπνέει περισσότερο, όπως πολυεστέρας ή νάιλον από μικροΐνες, ή ακόμα και βαμβάκι.
  • Πλένετε τα κλινοσκεπάσματα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εάν δεν θέλετε να πλένετε το πάπλωμα ή το κάλυμμά σας τόσο συχνά, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε αυτόματο στεγνωτήριο μόνο με αέρα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα ακάρεα σκόνης.
  • Αφαιρέστε τα περιττά αντικείμενα από το κρεβάτι. Τα αρκουδάκια και τα διακοσμητικά μαξιλάρια φιλοξενούν ακάρεα σκόνης.
  • Μειώστε το επίπεδο υγρασίας στο υπνοδωμάτιο σε περίπου 50 τοις εκατό χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα, κλιματισμό και ανεμιστήρες.
  • Αφήστε το κρεβάτι να αεριστεί και στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν στρώσετε το κρεβάτι κάθε πρωί.
  • Χρησιμοποιήστε υποαλλεργικά μαξιλάρια και στρώματα. Τα στρώματα από αφρό λατέξ είναι λιγότερο φιλόξενα στα ακάρεα της σκόνης από εκείνα με βαμβακερή επένδυση. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια αφρού αντί για πούπουλα ή φτερά.
  • Απαγορέψτε τα κατοικίδια από την κρεβατοκάμαρα. Τα ακάρεα της σκόνης ευδοκιμούν στο τρίχωμα των ζώων. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να επιλέξετε το τέλειο μοντέρνο χαλί για τον χώρο σας

HerNews ka

Οικονομικοί τρόποι διακόσμησης με φυτά και βάζα

Her News

Φένγκ Σούι: Πώς να διακοσμήσετε την τραπεζαρία του σπιτιού σας

Her News