HerNews.gr
DECORNEWS

Φένγκ Σούι: Πώς να διακοσμήσετε την τραπεζαρία του σπιτιού σας

Η τραπεζαρία του σπιτιού είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνεστε με την οικογένεια για να μοιραστείτε ένα γεύμα και να δημιουργήσετε αναμνήσεις. Σε αυτόν τον χώρο οι αρχές του Φενγκ Σούι μπορούν να εφαρμοστούν για να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο περιβάλλον. Κάνοντας κάτι τόσο απλό, όπως η επιλογή της σωστής τραπεζαρίας ή η αλλαγή της διάταξης του τραπεζιού, μπορείτε να βελτιώσετε τη ροή ενέργειας στον χώρο.

Διάταξη τραπεζαρίας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Η τυπική διάταξη της τραπεζαρίας του Φενγκ Σούι είναι να διασφαλίζει ότι η πλάτη κανενός δεν βλέπει σε πόρτα ή παράθυρο. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το τραπέζι σας είναι στρογγυλό ή οβάλ κατά προτίμηση, για να επιτρέψετε μια απαλή καμπυλότητα του chi.

Τέλος, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θα πρέπει επίσης να υπάρχει ζυγός αριθμός καρεκλών τραπεζαρίας για να δημιουργηθεί ισορροπία.

Όταν επιλέγετε ένα τραπέζι για την τραπεζαρία σας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα τραπέζι που έχει στρογγυλεμένες άκρες. Οι στρογγυλές ή οβάλ τραπεζαρίες βοηθούν στην απαλότητα της ενέργειας στο δωμάτιο, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Οι αιχμηρές ή μυτερές άκρες στις τραπεζαρίες δεν συνιστώνται καθώς δημιουργούν αρνητική ενέργεια ή «Poison Arrows» που μπορεί να διαταράξουν τη ροή του chi. Οι έντονες γωνίες πιστεύεται επίσης ότι δημιουργούν ένταση κι άγχος, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τα γεύματά τους.

Εάν έχετε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο τραπέζι, μπορείτε να απαλύνετε τις άκρες, τοποθετώντας ένα τραπεζομάντιλο ή ένα runner από πάνω.

Επιλέξτε μια ξύλινη τραπεζαρία

Οι ξύλινες τραπεζαρίες πιστεύεται ότι δημιουργούν θετική ενέργεια κι ανάπτυξη, καθώς το ξύλο είναι φυσικό στοιχείο. Τα ξύλινα τραπέζια επίσης παρέχουν μια αίσθηση σταθερότητας, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

Επιπλέον, οι ξύλινες τραπεζαρίες είναι αισθητικά ευχάριστες και μπορούν να ταιριάξουν καλά με οποιοδήποτε εσωτερικό σχέδιο. Όταν ψάχνετε για ξύλινη τραπεζαρία, φροντίστε να επιλέξετε υψηλής ποιότητας μασίφ ξύλα, όπως καρυδιά.

Αποφύγετε τα γυάλινα τραπέζια

Ενώ οι γυάλινες τραπεζαρίες είναι μοντέρνες και μίνιμαλ, πιστεύεται ότι είναι δυσοίωνες καθώς περιέχουν αρνητικό chi όταν χρησιμοποιούνται στην τραπεζαρία. Σε σύγκριση με υλικά όπως το ξύλο, το γυαλί είναι πιο εύθραυστο, γεγονός που συμβολίζει την ανάγκη συνεχούς φροντίδας του.

Χρησιμοποιήστε απαλό φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο στο Φενγκ Σούι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει την ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία σας.

Χρησιμοποιήστε απαλό φωτισμό για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Αποφύγετε τον έντονο φωτισμό που μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση έντασης. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κεριά ή διακόπτες ροοστάτη για να δημιουργήσετε μια άνετη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

VipArt: Αναζωογονήστε το σπίτι σας με ανοιξιάτικους καμβάδες στα πιο εντυπωσιακά σχέδια

HerNews ka

6 πράγματα που “υποτιμούν” την κουζίνα σας & πως να τα αλλάξετε

HerNews ka

5+2 τρόποι να χρησιμοποιείσετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα

Her News b