HerNews.gr
Ελλάδα

Εκλογές 2023: Οι σταρ του αθλητισμού που διεκδικούν μια έδρα στη Βουλή

Αθλητές με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και σημαντική διαδρομή κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο για τις εκλογές 2023. Από τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που κατεβαίνει με τη ΝΔ μέχρι τον Βασίλη Τσιάρτα που ανακοινώθηκε στα ψηφοδέλτια της «Εθνικής Δημιουργίας».

Οι βουλευτικές εκλογές 2023 βρίσκονται προ των πυλών και τα κόμματα προχωρούν στις ανακοινώσεις των προσώπων που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια. Ηχηρά ονόματα του αθλητισμούεπέλεξαν να «κατέβουν» στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή.

Στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαργκάνης

Ο Νίκος Σαργκάνης το λεγόμενο «phantom» του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είμαι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που άρχισα να ψηφίζω, δεν είναι σημερινό, δεν έγινα Ολυμπιακός ξαφνικά και έτσι ξεκινήσαμε τις συζητήσεις μας όπου και τους είπα ότι εγώ δεν προορίζομαι για καριέρα, αλλά ό,τι μπορούμε να σώσουμε σε αυτό που λέγεται αθλητισμός, ας το κάνουμε».

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα το 2004 και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ιωαννίνων.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ ο Γιώργος Πομάσκι

Ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής του κορυφαίου αθλητή στο άλμα εις μήκος, Μίλτου Τεντόγλου, θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ. «Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού που βιώνουμε καθημερινά και σκεφτόμαστε τον αθλητισμό βλέποντας τις ανάγκες και σχεδιάζουμε τον πρωταθλητισμό, έχουμε πολύ διαφορετική γνώμη από αυτά που εκφράζονται από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε σχετικά ο Γιώργος Πομάσκι.

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα βρίσκεται ακόμη ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος διεκδικώντας την έδρα στο νομό Ηλείας.

Ο Βασίλης Τσιάρτας με την «Εθνική Δημιουργία»

Ο Βασίλης Τσιάρτας, θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος Τζήμερου – Κρανιδιώτη. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος της εθνικής ομάδας του 2004 που κατέκτησε το Euro, έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο από το 2007.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του στις εκλογές 2023 με τη συγκεκριμένη παράταξη προκάλεσε δυσαρέσκεια στο στενό του περιβάλλον, με την οικογένειά του να αντιδρά και τη μητέρα του με την αδελφή του να διαχωρίζουν τη θέση τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

«Δεν συμφωνούμε µε τις απόψεις του, τόσο εγώ όσο και η μητέρα µου, τόσο του ίδιου όσο και αυτού του κόµµατος, αλλά και γενικώς µε όλη αυτή τη συμπεριφορά που έχει ο Βασίλης. Δεν τον αναγνωρίζουμε και εμείς», δήλωσε στην εφημερίδα Secret η αδελφή του.

Η παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου υποψήφια του ΠΑΣΟΚ

Η διακεκριμένη παραολυμπιονίκης Άνθη Λιάγκου θα κατέβει στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε δύο παραολυμπιάδες (Ριο 2016 και Τόκιο 2021). Η βραβευμένη αθλήτρια κατέχει και παγκόσμιο ρεκόρ στο δίσκο.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

Νεότερα Άρθρα

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: 2 + 1 τρόποι για να μάθεις την επίδοσή σου!

Her News b

Τηλεργασία: Πότε μπορούν οι εργαζόμενοι να την αιτηθούν – Η διαδικασία

Her News

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έλιωνα, έλεγα Θεέ μου, βοήθησέ με»

Her News b