HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Βροχές σήμερα – Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα

Καιρός: Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι από το πρωί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (14-04) θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως τμήματα της Θράκης.

Έως το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής οι σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τη βόρεια Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και το Ιόνιο.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι οι αυξημένες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στη βορειοανατολική χώρα.

Στην Αττική αναμένονται το πρωί συννεφιές με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην κεντρική Μακεδονία ίσως κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες μπόρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στον επόμενο χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ (πορτοκαλί σκίαση) καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Το Μεγάλο Σάββατο (15-04) ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε όλη τη χώρα και η Ανάσταση θα γίνει χωρίς ομπρέλες.

Την Κυριακή του Πάσχα (16-04) θα ξεκινήσουν οι βροχές. Το πρωί οι βορειοανατολικές ακτές της Ελλάδας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δουν κάποιες βροχές.

Ειδικότερα, τα όποια φαινόμενα εμφανιστούν, θα είναι σε Χαλκιδική, Ροδόπη, Λέσβο και Σάμο, όπου θα επικρατεί συννεφιά, με τον καιρό ωστόσο να βελτιώνεται μετά το μεσημέρι.

Μπόρες και καταιγίδες θα έχουν τα Επτανήσια και τα βορειοδυτικά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, τη βόρεια Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, η οποία θα δει και χιόνια σε υψόμετρο πάνω από τα 1.600 μέτρα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (17-04), όπου θα επιστρέψουν και οι περισσότεροι εκδρομείς, βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται σε Επτάνησα, κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Θράκη, αλλά και τοπικά στις Κυκλάδες. Στη συνέχεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα κινηθούν και στην Πελοπόννησο, την υπόλοιπη Θεσσαλία, ενώ η Αττική ίσως έχει κάποιες μπόρες στα ορεινά.

ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα

Από το πρωί αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε τμήματα της Θράκης. Έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι οι αυξημένες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 9 έως 26, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στην Στερεά από 8 έως 25, στην Πελοπόννησο από 6 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, στις Κυκλάδες από 12 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 20 και στην Κρήτη από 10 έως 27 και τοπικά στα βόρεια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλης Καρράς: Σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο τραγουδιστής

Her News b

Ονειρικά πασχαλινά δώρα με την υπογραφή του PaidiStore

Her News

Τέμπη: Σε κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία ο μοναδικός επιζών της τραγωδίας

HerNews ka