HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Αλέξης Τσίπρας για μετεκλογικές συνεργασίες: “Δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν εκ των προτέρων”

«Δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν, υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχτεί μία κυβέρνηση, με τη συμμετοχή ή την ανοχή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Alpha και στην εκπομπή “Happy Day”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, προκειμένου – όπως είπε – «να σχηματίσουμε μία ισχυρή κυβέρνηση στη βάση ενός προγράμματος που θα έχει συμφωνηθεί και στο οποίο το πρώτο κόμμα θα βάλει τους όρους». Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, και ξέρει και μπορεί να φέρει η αλλαγή.

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, σημείωσε, γίνονται σε μία προγραμματική βάση συμφωνημένη. «Δεν μπορεί σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας αυτός που έχει 3 ή 4% να βάλει τους όρους του» τόνισε.

Ο ίδιος, μάλιστα, έστρεψε τα «πυρά» του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι δαιμονοποιεί τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει επανέλθει τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας των τραπεζών αλλά χρεοκοπίας των νοικοκυριών.

Σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι διαφώνησε μαζί του. «Δεν ξέρω αν θα έχει την ευχέρεια να είναι στη Βουλή, του το εύχομαι».

Περί… debate

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε ακόμη γιατί επιμένει να πραγματοποιηθεί debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το δίλλημα της κάλπης Μητσοτάκης ή Τσίπρας το έβαλε ο πρωθυπουργός, και όταν το βάζεις πρέπει να συγκριθείς . Οι πολίτες θέλουν πριν πάνε στις κάλπες να δουν τις προτάσεις και τον πολιτικό λόγο των δύο μεγάλων κομμάτων. Και βεβαίως πρέπει να πάμε και όλοι μαζί να κουβεντιάσουμε» τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Καράβας: Η λήξη της συνεργασίας με το GNTM και ο λόγος που έφτασε κοντά στην κατάθλιψη

Her News

Τζέιμς Καφετζής: “Εδώ και ένα χρόνο, με τον Νίκο και την Άννα Μαρία, είμαστε σπαστά”

Her News b

Λευτέρης Λαζάρου: «Είμαι μέσα στους 5 σεφ του κόσμου με…»

Her News