HerNews.gr
Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: «Τα έσοδα από τον Τουρισμό κινούν την αγορά της Αθήνας»

Στην οικονομική ανάκαμψη που έφερε ο τουρισμός στην πρωτεύουσα και στις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Ο τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας και στηρίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αυτό επιβεβαιώθηκε το 2022 και επιβεβαιώνεται και το 2023. Φέραμε περαιτέρω ανάπτυξη και επενδύσεις, άρα και μέρισμα του πλούτου της χώρας σε όλους τους πολίτες. Ο τουρισμός αποτελεί μια κύρια πηγή εσόδων όταν το 2022 είχαμε 17,6 δις ταξιδιωτικά έσοδα και για το 2023 προβλέπεται αύξηση 10% με 20% παραπάνω. Με επέκταση της τουριστικής περιόδου, με 20% αύξηση στην κρουαζιέρα και με τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο στην Αθήνα και στην Αττική» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο rebranding που πέτυχε η Ελλάδα το 2020, όταν μετά την επιτυχημένη διαχείριση των πρώτων κυμάτων της πανδημίας, ήταν η μοναδική χώρα της Μεσογείου που άνοιξε για τους τουρίστες χωρίς εμβόλια, αλλά με πολλαπλό testing και οργανωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και αεροδιακομιδών: «Το 2020, τότε ήμουν Υπουργός Υγείας, καταφέραμε να re-brandάρουμε τη χώρα ως ασφαλή προορισμό. Και επειδή τα πρώτα κύματα της πανδημίας τα αντιμετωπίσαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, είδατε ότι ακόμη και χωρίς εμβόλια, ήρθαν στη χώρα πολλοί τουρίστες και ταξιδιώτες, ενώ όλη η Μεσόγειος ήταν κλειστή. Αυτό έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων ότι “κοιτάξτε, είναι μία σοβαρή χώρα η Ελλάδα, έχει μια σοβαρή κυβέρνηση, γιατρούς, νοσηλευτές, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, αεροδιακομιδές, αν χρειαστεί πολλαπλό testing.

Ελάτε να απολαύσετε τις διακοπές σας, να ξοδέψετε, και να συνεισφέρετε στο ΑΕΠ μας”. Έγινε λοιπόν αυτό το πρώτο βήμα, και πάνω σε αυτό πατήσαμε και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αυτά τα εντυπωσιακά ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια».

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Με χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου στο Τόκιο

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εφικτός στόχος για μέσο μισθό τα 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετιας»

HerNews ka

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

HerNews ka