HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς πρέπει να διαμορφώσετε ένα ντουλάπι;- 5 βήματα που κάνουν οι επαγγελματίες για το τέλειο στήσιμο

Το τέλειο ντουλάπι είναι τόσο όμορφο όσο είναι οργανωμένο, επομένως είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε τη διάταξη κατά τα αρχικά στάδια σχεδιασμού. Είτε έχετε ένα αυτόνομο ντουλάπι είτε είστε αρκετά τυχεροί να έχετε μια κουζίνα με δωμάτιο-ντουλάπα, οι ίδιοι κανόνες ισχύουν κατά τη διαρρύθμιση του χώρου.

Το εσωτερικό ενός ντουλαπιού μπορεί να είναι μικρό αλλά ισχυρό στην ικανότητά του να προσθέτει περισσότερη λειτουργία και αποθήκευση για έναν οργανωμένο χώρο.

Οι πυλώνες του τέλειου σχεδιασμού ντουλαπιών είναι απλοί, επικεντρωθείτε στη διατήρηση των όμοιων αντικειμένων μαζί και στη διαμόρφωση του χώρου. Ένα τακτοποιημένο και περιποιημένο ντουλάπι προωθεί υγιεινά γεύματα στο σπίτι και σας εξοικονομεί χρήματα.

Όταν μπορούμε να δούμε ποια συστατικά έχουμε, εμπνεόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε και να τα καταναλώσουμε πριν λήξουν ή σαπίσουν, κάτι που μας εξοικονομεί χρήματα. 

1. Δείτε το επαγγελματικά

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε καλάθια ή κουτιά για να περιέχουν αντικείμενα. Αυτό όχι μόνο σας εμποδίζει να παρασυρθείτε και να κάνετε λάθος, αλλά αν επιλέξετε τα σωστά καλάθια, μπορεί επίσης να κάνει το ντουλάπι σας να φαίνεται εκπληκτικό. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε διάφανα αποθηκευτικά κουτιά ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι υπάρχει μέσα και να βάλετε ετικέτες.

2. Κατηγοριοποιήστε τα τρόφιμα

Όσον αφορά την οργάνωση του ντουλαπιού , σκεφτείτε τις καθορισμένες ζώνες – αποθηκεύστε παρόμοια αντικείμενα μαζί και δίνοντάς τους μια καθορισμένη περιοχή για να ζήσουν, ώστε να γνωρίζετε πάντα πού να βρείτε τι όταν μαγειρεύετε. Η διαμόρφωση των ζωνών του ντουλαπιού σας για να είναι εύκολα προσβάσιμα τα υλικά με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα και θα σας βοηθήσει επίσης να το διατηρήσετε τακτοποιημένο.

3. Σκεφτείτε τη σειρά που τοποθετείτε τα πράγματα

Όταν εξετάζετε τη διάταξη του ντουλαπιού σας, ο καλύτερος τρόπος για να το διατηρήσετε τακτοποιημένο είναι να κάνετε την οργάνωση της κουζίνας σας όσο το δυνατόν πιο διαισθητική. Τα βαριά αντικείμενα πρέπει να είναι πιο χαμηλά, ώστε να μην είναι δύσκολο να τα αφήσετε, τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση πρέπει να είναι μπροστά και στο κέντρο, ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε χωρίς προσπάθεια. 

4. Αξιοποιήστε πλήρως το ύψος του ντουλαπιού σας

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε όλο τον χώρο της κουζίνας σας, ειδικά το ύψος. Εκτός από το χώρο για ράφια, οι τοίχοι και οι πόρτες είναι ένας κενός καμβάς και τέλειος για τη μεγιστοποίηση του χώρου σας. Τα ράφια τοίχου και οι γάντζοι για τις πόρτες του ντουλαπιού είναι εξαιρετικά παραδείγματα αποθήκευσης, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες δημιουργικές λύσεις.

5. Χρησιμοποιήστε οργανωτές ντουλαπιών

Τα ντουλάπια τείνουν να είναι υπερφορτωμένοι χώροι γεμάτοι με βάζα μπαχαρικών και συσκευασίες. Όταν ψάχνετε για το συγκεκριμένο μπαχαρικό, μπορεί συχνά να καταλήξετε ότι πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα βάζα από το ράφι του ντουλαπιού μέχρι να βρείτε το σωστό και, στη συνέχεια, να πρέπει να τα αποθηκεύσετε ξανά στο ντουλάπι.

Τι χρώμα πρέπει να είναι ένα ντουλάπι; 7+1 ιδέες που θα δώσουν στον χώρο της κουζίνας σας μια εντυπωσιακή πινελιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σπίτι: Πως θα το κάνεις να μοσχοβολάει!

Her News

Φοιτητικό σπίτι: Διακόσμησέ το με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε καμβά

Her News

Τα 5 πράγματα που οι σχεδιαστές συμφωνούν ότι χρειάζεται πάντα το παιδικό δωμάτιο

HerNews ka