HerNews.gr
Ταξίδια

Κουφονήσια: Ο κρυμμένος Eλληνικός παράδεισος

Καθώς τα νησιά της Ελλάδας παρατηρούν μια δραματική αύξηση του τουρισμού κατά τη θερινή περίοδο, πολλοί επισκέπτες θέλουν να αποφύγουν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη και να ανακαλύψουν μερικούς από τους κρυμμένους θησαυρούς της χώρας. 

Τα Κουφονήσια έχουν χαρακτηριστεί ως ο «κρυμμένος παράδεισος» της Ελλάδας και πρόσφατα έχουν γίνει αγαπημένος τόπος διακοπών τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους τουρίστες.

Τα Κουφονήσια είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που ανήκουν στο αρχιπέλαγος των Ανατολικών Κυκλάδων που αποτελείται από το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι.

Αυτά τα ειδυλλιακά νησιά είναι γνωστά για τις ήρεμες παραλίες τους με τη χρυσή άμμο και τα τιρκουάζ νερά, τις πολλές φυσικές πισίνες και τις υπέροχες θαλάσσιες σπηλιές.

Η Χώρα του Κουφονησίου είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο χωριό με γραφικά δρομάκια, λευκά σπίτια και έναν λευκό ανεμόμυλο. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, τον πολιούχο των Κουφονησίου.

Η φιλοξενία & τα τοπικά εδέσματα

Τα νησιά προσφέρουν επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες για πεζοπορία και ανακάλυψη όλων των φυσικών απολαύσεων που έχουν να προσφέρουν αφού είναι αρκετά μικρά και όλες οι αποστάσεις μπορούν να καλυφθούν με τα πόδια μέσα σε δύο ή τρεις ώρες.

Οι ντόπιοι φημίζονται για την καλή διάθεση καθώς και για τη φιλοξενία τους και οι επισκέπτες νιώθουν σαν στο σπίτι τους όταν βρίσκονται στα Κουφονήσια.

Τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού κυμαίνονται από φρέσκο ​​ψάρι και θαλασσινά μέχρι κρέας αγριοκάτσικου και ένα ξινομυζήθρας, το οποίο πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε όσο βρίσκεστε εκεί.

Οι τουρίστες μπορούν επίσης να κάνουν χρήση των μικρών σκαφών που συνδέουν τακτικά τη Χώρα με απομακρυσμένες παραλίες και κοντινά νησιά . Κάποιος μπορεί να κάνει καταδύσεις ή κολύμβηση με αναπνευστήρα στα λαμπερά γαλαζοπράσινα νερά που περιβάλλουν την αλυσίδα του νησιού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βρήκαμε τα πιο φθηνά νησιά! Ανάμεσα τους και ένα Ελληνικό

Her News b

4 προορισμοί όπου το μεγαλείο της ιστορίας συναγωνίζεται τη φύση

Her News

Road trip: Η λίστα με όσα θα χρειαστείτε μαζί σας

Her News