HerNews.gr
Ταξίδια

Road trip: Η λίστα με όσα θα χρειαστείτε μαζί σας

Ένα road trip με το αυτοκίνητο σας παρέχει ευελιξία, ελευθερία και μεγάλο έλεγχο του ταξιδιού σας. Όμως είναι σημαντικό να πακετάρετε όλα όσα θα χρειαστείτε μαζί σας. Αν δεν έχετε ιδέα από που να ξεκινήσετε, μην αγχώνεστε καθόλου! Εμείς ετοιμάσαμε για εσάς μια πλήρη λίστα με τα απαραίτητα ενός οδικού ταξιδιού.

Η λίστα με τα απαραίτητα για ένα road trip

Πρώτα θα πρέπει να έχετε μαζί σας μερικά απαραίτητα πράγματα στο αυτοκίνητο. Μιλάμε φυσικά την άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, τα ασφάλιστρα, αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας, κάρτα καυσαερίων και ΚΤΕΟ. Όλα αυτά είναι βασικά κάθε φορά που οδηγείτε και θα σας ζητηθούν σε πιθανό έλεγχο της τροχαίας. 

Καλό είναι να έχετε έναν φορτιστή τηλεφώνου για το αυτοκίνητό σας, που λειτουργεί με το καλώδιο USB σας, αν δεν έχει ήδη το αυτοκίνητο. Μια βάση τηλεφώνου θα σας είναι κι αυτή χρήσιμη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το κινητό για GPS.

Έπειτα φροντίστε πριν ταξιδέψετε να έχετε κάνει καλό έλεγχο του αυτοκινήτου και σέρβις, αν χρειάζεται, να έχετε προνοήσει για ρεζέρβα, αν σας πιάσει λάστιχο και να έχετε ένα φακό μαζί σας. Αξίζει να είστε προετοιμασμένες και μην φεύγετε από το σπίτι χωρίς κιτ έκτακτης ανάγκης για τον δρόμο.

Κάθε επιτυχημένο οδικό ταξίδι περιλαμβάνει έναν χάρτη. Οι εφαρμογές για smartphone, όπως το Google Maps είναι εξαιρετικές, αλλά όταν δεν έχετε καθόλου σήμα στο κινητό, δεν μπορείτε να έχετε οδηγίες. Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε τις εφαρμογές, αλλά έχετε κι έναν κλασικό χάρτη μαζί σας.

Είναι σημαντικό να φέρετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Αν έχετε έναν τραυματισμό μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη μέρα του ταξιδιού σας.

Τέλος, σε ένα road trip, επειδή θα περάσετε αρκετές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο καλό είναι να έχετε μια μικρή σακούλα για τα σκουπίδια, όπως υπολείμματα από σνακ και καφέδες.

Απολυμαντικό χεριών, χαρτοπετσέτες, υγρά μαντηλάκια, ένα σπρέι για κουνούπια και μερικά χρήματα για διόδια ή βενζίνη, πάντα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Απόδραση το Σαββατοκύριακο: Όλα όσα αξίζει να δεις στην Κύθνο

Her News b

Χίος: Βόλτα στο χωριό Πιτυός και επίσκεψη στον ‘Καφενέ του Γιώργη’

Her News

9 λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τη Ζάκυνθο

Her News