HerNews.gr
DECORNEWS

3+1 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να βάψετε ξανά τους τοίχους σας σύμφωνα με τους επαγγελματίες

Μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πότε οι τοίχοι σας χρειάζονται μια στρώση νέας βαφής, ειδικά επειδή συχνά παραβλέπονται από ορισμένους κατοίκους του σπιτιού. Η προσθήκη ενός νέου χρώματος μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση ενός δωματίου, ακόμα και ένα άλλο στρώμα του τρέχοντος χρώματος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε παρακάτω ποια σημάδια μας δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε τους τοίχους του σπιτιού μας.

Χρώμα που ξεθωριάζει

Όταν οι κάποτε ζωντανοί τοίχοι σας αρχίζουν να φαίνονται θαμποί και μονότονοι, είναι καλό σημάδι ότι η βαφή σας έχει φτάσει στο τέλος της ζωής της. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι το χρώμα φαίνεται ανομοιόμορφο. Φροντίστε να κοιτάξετε τους τοίχους σας με διάφορα είδη φωτισμού για να δείτε πραγματικά πώς φαίνεται. Ενεργοποιήστε τον φωτισμό πάνω από το κεφάλι σας ή τραβήξτε τις κουρτίνες σας προς τα πίσω, ώστε το φυσικό φως να μπορεί να περάσει μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσδιορίσετε τι μπορεί να χρειάζεστε.

Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση στο ηλιακό φως, την υγρασία και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες μπορεί να προκληθεί το ξεθώριασμα ή η αλλαγή χρώματος του χρώματος στους τοίχους σας. Η υπερβολική έκθεση σε υγρασία μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από αντιαισθητική. 

Εμφάνιση με “φυσαλίδες”

Η σκίαση δεν είναι η μόνη ένδειξη ότι το χρώμα σας έχει φθαρεί. Μπορεί να παρατηρήσετε μικρές φυσαλίδες που αναδύονται ή κάποιο ελαφρύ (ή όχι και τόσο ελαφρύ) ξεφλούδισμα σε ορισμένες περιοχές, ειδικά σε υγρά δωμάτια όπως το μπάνιο. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, τίποτα από αυτά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει εάν η μπογιά τοποθετήθηκε σωστά ή αν ήταν η σωστή βαφή για τη δυναμική του χώρου. Αν το χρώμα στους τοίχους σας ξεφλουδίζει ή ραγίζει, είναι σαφές σημάδι ότι το χρώμα δεν προσκολλάται πλέον σωστά στην επιφάνεια.

Μη αφαιρούμενοι λεκέδες

Κάθε σπίτι θα έχει λεκέδες στους τοίχους, ειδικά στην κουζίνα ή σε άλλους χώρους με μεγάλη κίνηση. Οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με ένα γρήγορο σκούπισμα με μια πετσέτα. Ωστόσο, εάν αυτό δεν καταφέρει να αφαιρέσει έναν επίμονο λεκέ από τον τοίχο, είναι καιρός να σκεφτείτε να ανανεώσετε το χρώμα. Μια εναλλακτική είναι να βάψετε ξανά το υπάρχον χρώμα σας ή να δοκιμάσετε κάτι άλλο, αν δεν φαίνεται τίποτα να αφαιρεί τους λεκέδες.

Αισθήματα “αποσύνδεσης”

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι για να αλλάξετε το χρώμα σας, μη διστάσετε να βάψετε ξανά τους τοίχους σας εάν δεν αισθάνεστε ότι σας ταιριάζει πια το τρέχον χρώμα του δωματίου σας. Εάν νιώθετε αποκομμένοι από τον τρέχοντα χώρο σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε πραγματικά από πού προέρχεται αυτό, επειδή το σπίτι σας θα πρέπει να αισθάνεται άνετα και να σας ανεβάζει καθώς μπαίνετε μέσα. Το χρώμα μπορεί να είναι το ένοχο στοιχείο εάν δεν υπάρχει τίποτα άλλο που σας ενοχλεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκανδιναβικές χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για να δημιουργήσετε ένα ανανεωμένο και κομψά γιορτινό σπίτι

HerNews ka

Πως μπορείτε να κάνετε την τραπεζαρία σας πιο cozy με απλές αλλαγές

HerNews ka

Οργάνωσε το τέλειο Halloween Party με όσα έχεις σπίτι

Her News