HerNews.gr
DECORNEWS

Πως μπορείτε να κάνετε την τραπεζαρία σας πιο cozy με απλές αλλαγές

Καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και αποσυρόμαστε σε εσωτερικούς χώρους, οι εσωτερικοί χώροι μας πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να γίνουν άνετοι και ήρεμοι. Η θαλπωρή δεν πρέπει να προορίζεται ούτε για την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι, και κάθε χώρος στο σπίτι μπορεί να επωφεληθεί από την αύξηση της άνεσης. 

Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος που ίσως δεν είχατε σκεφτεί να δημιουργήσετε μια ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, αλλά για εκείνα τα φθινοπωρινά δείπνα και την εορταστική περίοδο στον ορίζοντα, πιστεύουμε ότι είναι ο τέλειος χώρος για επιπλέον άνεση. 

Από τον τέλειο πολυεπίπεδο φωτισμό έως έναν φθινοπωρινό χρωματικό συνδυασμό, μέχρι τον τύπο των επίπλων που επιλέγετε για την τραπεζαρία σας, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων είναι γεμάτοι ιδέες για τη δημιουργία μιας ζεστής τραπεζαρίας.

1. Δημιουργήστε μια ζεστή, χαλαρωτική παλέτα

Μια τραπεζαρία με απαλό και ζεστό χρωματικό συνδυασμό

Το χρώμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε αμέσως τη διάθεση ενός χώρου, και  το χρώμα της τραπεζαρίας και της διακόσμησης μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην αίσθηση και την ατμόσφαιρα του δωματίου. Για το απόλυτο άνετο σχέδιο, επιλέξτε ζεστά αλλά σκούρα χρώματα όπως καφέ σοκολατί, βαθιά και απολαυστικά μωβ και σκούρα κόκκινα. 

2. Επιλέξτε στρογγυλό τραπέζι αντί για ορθογώνιο

Όταν πρόκειται για τη συζήτηση γύρω από στρογγυλά και ορθογώνια τραπέζια φαγητού, το στρογγυλό είναι συχνά το καλύτερο εάν θέλετε να φέρετε μια ζεστή αίσθηση στο χώρο. Τα στρογγυλά τραπέζια έχουν λιγότερο σκληρές άκρες, οι οποίες λειτουργούν για να απαλύνουν όμορφα την εμφάνιση και την αίσθηση ενός δωματίου και να εισάγουν αυτή τη ζεστή αίσθηση.Τραπεζαρία με χαλί κάτω από τα πόδια

3. Μην ξεχνάτε ένα χαλί

Τα χαλιά είναι το κλειδί για την άνεση σε κάθε σκηνικό, φέρνοντας πρόσθετη υφή στο πάτωμα και δημιουργώντας άνεση κάτω από τα πόδια. Ένα χαλί μπορεί επίσης να βοηθήσει πραγματικά στην αγκύρωση του χώρου, δημιουργώντας μια ζώνη που αντικατοπτρίζει το τραπέζι που κάθεται πάνω του. Μία από τις ξεχωριστές τάσεις χρωμάτων εσωτερικού για το φθινόπωρο είναι η πλούσια, κόκκινη-μοβ απόχρωση.Μια άνετη τραπεζαρία με καμπύλες δεξιώσεις

4. Σκεφτείτε τα άνετα καθίσματα

Τα άνετα καθίσματα δεν προορίζονται μόνο για το σαλόνι, και αν ανεβάσετε τον πήχη στα καθίσματα της τραπεζαρίας σας, θα δείχνει ακόμα πιο πολυτελής και χαλαρωτική. Σκεφτείτε τα υλικά που χρησιμοποιείτε ως ταπετσαρία στα καθίσματα σας και τις καλύτερες επενδυμένες καρέκλες τραπεζαρίας. Τα άνετα καθίσματα επενδυμένα με πλούσιες υφές, όπως βελούδο ή δέρμα, θα απολαύσουν επίσης τη γευστική εμπειρία σαν μια ζεστή αγκαλιά.

Εάν δεν μπορείτε να ξαναφτιάξετε την τραπεζαρία σας, μερικές φορές, τα άνετα καθίσματα μπορεί να είναι τόσο απλά όσο να προσθέσετε μερικά αταίριαστα μαξιλάρια και ριχτάρια στο κάθισμα, φέρνοντας απαλότητα και υφή στο χώρο και δίνοντας στους καλεσμένους σας ένα άνετο μέρος για να καθίσουν.

5. Στρώσε το τραπέζι

Άνετο τραπέζι φαγητού με φθινοπωρινό τραπεζομάντιλο

Σκεφτείτε το τραπεζομάντιλο – μια ζεστή διακόσμηση απαραίτητη – και συνδυάστε το ύφασμα που θα επιλέξετε με σουπλά. Τα λινά για τραπεζομάντιλα είναι πολύ καλή επιλογή, αν και να έχετε κατά νου ότι χρειάζεται σίδερο πριν τα στρώσετε στο τραπέζι. Διαλέξτε ένα ζεστό χρώμα για τα λευκά σας είδη όπως ένα βαθύ πορτοκαλί σε συνδυασμό με καφέ ή ένα απαλό ροζ ή δαμασκηνί. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

5 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε στο ντουλάπι της κουζίνας & πως να τα διορθώσετε

HerNews ka

Tips για να χαρίσεις θηλυκότητα στο σπίτι σου

Her News

Αθηναϊκές ταράτσες: Πώς να τις αξιοποιήσεις

Her News