HerNews.gr
Μόδα

Τι είναι το «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty» & γιατί είναι το θέμα του Met Gala του 2023;

Η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης την 1η Μαΐου στη Νέα Υόρκη ήταν μια κομψή γιορτή αποτίοντας φόρο τιμής στον αείμνηστο σχεδιαστή μόδας Karl Lagerfeld.

Με τους οικοδεσπότες Dua Lipa, Penélope Cruz, Roger Federer και Michaela Coel να πρωτοστατούν, οι επισκέπτες του Met Gala 2023 γιόρτασαν τη δουλειά του Lagerfeld για τους Chanel, Fendi, Chloé, Balmain, Patou και την ομώνυμη επωνυμία του κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έξι δεκαετιών.

Η συνοδευτική έκθεση, με τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty», περιλάμβανε 150 εμφανίσεις που σχεδίασε ο Lagerfeld, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα σκίτσα του πριν από τη ραφή των ρούχων, σε επιμέλεια του Andrew Bolton, Επιμελητή του Ινστιτούτου Κοστουμιών, καθώς και της μακροχρόνιας συνεργάτιδας του Lagerfeld Amanda Harlech, η οποία υπηρετεί ως δημιουργικός σύμβουλος της έκθεσης.

Παρακάτω, μια χρήσιμη επεξήγηση για το πιο λαμπερό κόκκινο χαλί της χρονιάς.

Ποιο είναι το θέμα;

Αντικατοπτρίζοντας τον τίτλο της επερχόμενης έκθεσης του Costume Institute, το φετινό θέμα είναι «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty», με την τελευταία φράση να αναφέρεται στα απίστευτα γραμμικά σχέδια του ταλαντούχου καλλιτέχνη.

Ενώ ο Lagerfeld είναι από καιρό συνώνυμο του Chanel, του οίκου μόδας που εμφανίστηκε ως το θέμα του Met Gala το 2005, φέτος γίορτασε το έργο του σχεδιαστή από όλη τη διακεκριμένη καριέρα του, η οποία περιελάμβανε θητείες σε πολλές άλλες μάρκες.

Ποιος είναι ο ενδυματολογικός κώδικας;

Ενώ οι προηγούμενες εκθέσεις του Met Gala περιελάμβαναν αρκετά ασαφείς οδηγίες ενδυματολογικού κώδικα, φέτος οι περισσότεροι καλεσμένοι ντύθηκαν απλά «προς τιμήν του Karl».

Kim Kardahsian

Γιατί τιμάται ο Karl Lagerfeld ;

Όταν ο διάσημος σχεδιαστής πέθανε το 2019 σε ηλικία 85 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος, ο κόσμος της μόδας έχασε μια από τις πιο σεβαστές φιγούρες του.

Οι New York Times τον χαρακτήρισαν «τον πιο παραγωγικό σχεδιαστή του 20ου και του 21ου αιώνα» και πράγματι, ο φωτογράφος και καλλιτέχνης σχεδίασε έναν εκπληκτικό μέσο όρο 14 νέων συλλογών το χρόνο στην εποχή της ακμής του.

Ήταν γνωστός για το ότι πήρε πρωτοπόρες γνωστές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Fendi και Chanel, και τις μεταμόρφωσε σε μοντέρνες ετικέτες που φιλοξενούσαν εντυπωσιακά εποχιακά σόου. Οι πασαρέλες της Chanel, εμπνευσμένες από καρουζέλ, πυραυλοπλοία και σούπερ μάρκετ, που σκηνοθετούνταν πάντα στο Grand Palais στο Παρίσι, είναι μερικές από τις πιο αξέχαστες.

Ποια ήταν τα θέματα του παρελθόντος;

Το Met Gala έχει τιμήσει αρκετούς σχεδιαστές στο παρελθόν, ξεκινώντας με τον Yves Saint Laurent το 1983. Από τότε που ανέλαβε η Wintour ως πρόεδρος της εκδήλωσης, υπήρξαν φορές  που γιόρτασαν τους Christian Dior (1996), Gianni Versace (1997), Paul Poiret (2007), Alexander McQueen (2011), Charles James (2014) και Rei Kawakubo (2017). Επιπλέον, τόσο η Elsa Schiaparelli όσο και η Miuccia Prada τιμήθηκαν το 2012.

Άλλα αξιοσημείωτα θέματα του παρελθόντος περιλαμβάνουν το διπλό αφιέρωμα του 2021 και του 2022 στην αμερικανική ιστορία , το “Notes on Camp” του 2019 και το “China: Through the Looking Glass” του 2015.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mermaidcore Trend: Πως να υοθετίσετε την νέα άκρως καλοκαιρινή τάση που μας κάνει να δείχνουμε σαν γοργόνες!

HerNews ka

Longchamp: Η συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 αποτυπώνει μια θηλυκότητα γεμάτη αυτοπεποίθηση

Her News

Cindy Crawford: Ποζάρει με μαύρο φόρεμα Versace κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου

HerNews ka