HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Πέτρος Κωστόπουλος: Ο λόγος έστειλε τις κόρες του στην Αμερική και το Ευρωκοινοβούλιο

Ο Πέτρος Κωστόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο «The 2Night Show» για μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο γνωστός παρουσιαστής και πρώην εκδότης μίλησε, μετά από τρία χρόνια τηλεοπτικής αποχής, για όσα έζησε στην πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από το Ευρωκοινοβούλιο, στα «χρυσά» χρόνια της επιτυχίας ως κορυφαίος εκδότης, στην οικονομική «καταστροφή» που έφερε την κατάθλιψη, ενώ μοιράστηκε στιγμές από την καθημερινότητά του.

«Ακούγεται λίγο μελό, αλλά είμαι περήφανος για τα παιδιά μου. Επαγγελματικά είμαι περήφανος για το «ΚΛΙΚ». Ήταν μια ανατροπή. Από τότε άλλαξαν τα πάντα» ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Πέτρος Κωστόπουλος: «Θέλαμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αποκάλυψε τον λόγο που εκείνος και η πρώην σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού αποφάσισαν να στείλουν τις κόρες τους – Αμαλία και Αλεξάνδρα – στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Οι κόρες μου ζουν και εργάζονται στην Αμερική. Η μία σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και η άλλη σε μια εφαρμογή της Silicon Valley. Ζουν μόνιμα εκεί με δικά τους λεφτά. Δούλευαν ακόμα και στις σπουδές τους, μη έχοντας λεφτά αναγκάστηκαν να το κάνουν και αυτό ήταν πολύ καλό.

Έγινε η κρίση και έφυγαν πάρα πολλά παιδιά, η Ελλάδα έχασε μυαλά. Πού θα δούλευαν αν ήταν εδώ; Θα έπρεπε να βάλουμε κανένα μέσο για να πιάσουν μια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές.

Εκεί οι δουλειές υπάρχουν, αν είσαι καλός θα πας μπροστά. Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να είναι εκεί που μπορούν να αναπτυχθούν και να ανθίσουν επαγγελματικά όσο και αν μου λείπουν. Ήμουν εγώ και η μάνα τους που θέλαμε να τα διώξουμε, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο.

Όχι να μην είναι εδώ! Όπως εγώ έφυγα από το σπίτι, επειδή είχα ερωτευτεί και ήθελα να ακολουθήσω μια Βολιώτισσα στην Αθήνα – πήγα και είπα στον πατέρα μου, που ήταν ταξιτζής και δεν είχε σάλιο, ότι αν δεν κάνω μαθήματα στην Αθήνα, δε θα περάσω πουθενά. Και ήρθα και δεν πέρασα πουθενά.

Ήταν το πρώτο μου ξεβλάχεμα αυτό. Πέρασα πολλά ξεβλαχέματα. Το 4ο ή 5ο ήταν όταν πήγα στο Berkley να δω την κόρη μου. Κατάλαβα γιατί πρέπει να πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια για να σπουδάσουν τα παιδιά» αποκάλυψε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

«Ως σύμβουλος στο ευρωκοινοβούλιο έπαιρνα διπλάσιο μισθό από τον Έλληνα πρωθυπουργό»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι ως επιστημονικός σύμβουλος, ο μισθός που έπαιρνε από το ευρωκοινοβούλιο ήταν διπλάσιος του Έλληνα πρωθυπουργού και τετραπλάσιος ενός ευρωβουλευτή!

«Δούλεψα 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα σε θέματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής…

Αυτό που μου έχει μείνει από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν το εκτιμώ καθόλου. Δεν κάνουν τίποτα, οι αποφάσεις τους είναι συμβολικές…

Τότε έκαναν μια απάτη που την κατάλαβα μετά. Για να καταλάβεις, εγώ έπαιρνα μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού και 4πλάσιο των Ευρωβουλευτών. Έριχναν μια υπογραφή, αυτοί έπαιρναν λεφτά, νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα και έλεγαν ότι μένουν σε ξενοδοχείο. Το είχα πει στον Παπανδρέου και είχε γίνει “τούρκος”. Δεν τους ήλεγχαν. Είναι περισσότερο μια αίθουσα δημοσίων σχέσεων παρά αποφάσεων» ανέφερε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

«Γενικά δεν έχω μια εκτίμηση. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι αποφασιστικοί. Πιστεύω ότι από τότε έχει αλλάξει, αλλά κοιτάζοντας το αποφασιστικό κομμάτι, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Και τότε δεν πήγαιναν μαϊντανοί, δεύτεροι, τρίτοι όπως τα τελευταία χρόνια. Ήταν τότε ο Κύρκος, ο Τσάτσος, περάσανε κι άλλοι πολλοί μεγάλοι άνδρες της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω.

Βλέπω ανθρώπους που λειτουργούν διαφημιστικά, όπως ο Γεωργούλης» τόνισε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελεονώρα Μελέτη: “Μοιραία θα γίνουν αλλαγές στην εκπομπή γιατί το Φλοριντάκι μας αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να μην είναι στην παρέα μας”

HerNewskl

Γιώργος Γιαννιάς για Ελευθερία Παντελιδάκη: «Είμαστε μαζί 20 χρόνια, βγάλε κάτι χωρισμούς»

Her News

Κορίνα Τσοπέη: «Ευτυχώς που με άφησε ο πρώτος μου άντρας γιατί γνώρισα μετά τον έρωτα της ζωής μου»

HerNews ka