HerNews.gr
Ελλάδα

Κάλυμνος: Ο καλύτερος προορισμός αναρρίχησης στην Ελλάδα

Το ελληνικό νησί της Κάλυμνου επιλέχθηκε πρόσφατα ως ο δεύτερος καλύτερος προορισμός αναρρίχησης (μετά τη Σαρδηνία) στην Ευρώπη από το travel.com, έναν από τους κορυφαίους χώρους αναψυχής.

Η Κάλυμνος κατάφερε με κάποιο τρόπο να μείνει μακριά από το κύριο τουριστικό ραντάρ, αλλά το μυστικό ήταν ανοιχτό μεταξύ των ορειβατών εδώ και χρόνια, λέει το travel.com.

Όπως και μεγάλο μέρος της Μεσογείου, η Κάλυμνος έχει περίφημα απότομους και απαιτητικούς ασβεστόλιθους, όμως, υπάρχει αρκετός βράχος για νέους ορειβάτες προσθέτει.

Η Κάλυμνος υποδέχεται κάθε χρόνο 10.000 ορειβάτες που συνήθως περνούν περίπου μια εβδομάδα στο νησί.

Δεδομένου ότι η αναρρίχηση σε βράχους είναι καλύτερη τους πιο δροσερούς μήνες, αυτό σημαίνει επίσης ότι η Κάλυμνος είναι ένας δημοφιλής ελληνικός προορισμός εκτός εποχής.

Η Κάλυμνος ως πρώτης τάξεως προορισμός αναρρίχησης

Η Κάλυμνος είναι ένας κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης και τους φανατικούς της αναρρίχησης.

Το νησί φιλοξενεί περισσότερες από 3.500 διαδρομές αναρρίχησης. Το μόνο που απαιτείται για την αναρρίχηση είναι κατάλληλα υποδήματα, σχοινί και ιμάντες με δύο καραμπίνερ για να στερεώσετε το σχοινί στα μπουλόνια.

Η Κάλυμνος διαθέτει επίσης τεράστιες εκτάσεις ανεξερεύνητου βραχώδους εδάφους. Όπως συμφωνούν οι ειδικοί, παρόλο που δεν είναι ποτέ χωρίς κάποιο κίνδυνο, καθώς είναι βέβαιο ότι θα συμβούν ατυχήματα, είναι μια από τις ασφαλέστερες μορφές αναρρίχησης.

Η Κάλυμνος επιλέγεται συχνά από ορειβάτες όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, των οικογενειών και των μεγαλύτερων ορειβατών, καθώς υπάρχουν πολλές διαδρομές που είναι δύσκολες στο νησί.

Ένα από τα πιο διάσημα σημεία αναρρίχησης του νησιού είναι η Grande Grotta – μια τεράστια σπηλιά που μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα δάσος από μεγάλους σταλακτίτες.

Το βράδυ, αφού περάσουν τη μέρα τους εξερευνώντας τις σπηλιές του νησιού, οι ορειβάτες συνήθως συγκεντρώνονται σε μπαρ και ταβέρνες του Μασουρίου για να χαλαρώσουν.

Εκτός από την αναρρίχηση, η Κάλυμνος φημίζεται και για το παρελθόν της και τη σύνδεσή της με τη σπογγαλιεία, μια ακμάζουσα βιομηχανία για την οποία το νησί είναι διεθνώς γνωστό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία στα ιδιωτικά κανάλια στις 6 Σεπτεμβρίου

Her News

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Στη φυλακή για παιδική πορνογραφία ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας- Βρέθηκε σκληρό πορνό στην κατοχή του

HerNews ka

Πάτρα: Σπασμένες οι ράγες του Προαστιακού – Αρνήθηκε να συνεχίσει ο μηχανοδηγός

HerNews ka