HerNews.gr
Beauty

Είναι αλήθεια ότι ο τύπος του δέρματός σας μπορεί να αλλάξει – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η ξαφνική αλλαγή δέρματος σε λιπαρή ή ξαφνικά λιπαρή και ξηρή επιδερμίδα μπορεί να μετατρέψει την προσεκτικά επιμελημένη ρουτίνα περιποίησης οποιουδήποτε σε ναρκοπέδιο. Εξάλλου, αυτό που λειτουργεί για το ξηρό δέρμα μπορεί μερικές φορές να επιδεινώσει το λιπαρό δέρμα και το αντίστροφο.

Πώς μπορεί να αλλάξει ο τύπος του δέρματός σας

Ο τύπος του δέρματός σας μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, ηλικίας, ορμονών και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία. Ναι, το δέρμα σας μπορεί να μετατραπεί από λιπαρό σε ξηρό, μεικτό ή ευαίσθητο, αλλά δεν συμβαίνει από μόνο του. Παράγοντες όπως το κλίμα μπορεί να προκαλέσουν μικρές ή μεγάλες προσαρμογές στον τύπο του δέρματός σας.

 Η ακμή είναι φλεγμονή, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του στρες. Η ακμή που προκαλείται από το στρες συνήθως συνοδεύεται από ερυθρότητα, κνησμό και αυξημένο αριθμό μαύρων στιγμάτων και λευκών στιγμάτων.

Αν είναι λιπαρή είναι πιθανόν ορμονικό

Μερικές φορές, το δέρμα σας μπορεί να είναι ξηρό και να αρχίσει ξαφνικά να παράγει περισσότερη λιπαρότητα. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι ορισμένες ορμόνες κυμαίνονται. 

Μπορείτε να έχετε λιπαρό και ξηρό δέρμα ταυτόχρονα

Το να έχετε ξηρό και λιπαρό δέρμα ταυτόχρονα αναφέρεται ως μικτό δέρμα. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια λιπαρή ζώνη Τ ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο είναι ξηρό. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να έχετε λιπαρό και ξηρό δέρμα ταυτόχρονα είναι εάν έχετε αφυδατωμένο, λιπαρό δέρμα. Είναι σημαντικό να ενυδατώνεται όλη την ημέρα με νερό για να διατηρείται το δέρμα φυσικά ενυδατωμένο. Επίσης, χρησιμοποιώντας προϊόντα που προσθέτουν ενυδάτωση στο δέρμα.

Η περιποίηση του δέρματός σας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό

Μόνο και μόνο επειδή έχετε χρησιμοποιήσει τα ίδια προϊόντα για χρόνια με επιτυχία δεν σημαίνει ότι θα έχετε πάντα τα ίδια αποτελέσματα—κάτι που συμβαίνει συχνά με την περιποίηση του δέρματος. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για χρόνια μπορεί να αρχίσουν να αποδίδουν πολύ λίγο έως και καθόλου. Όταν συμβεί αυτό, είναι καιρός να επανεκτιμήσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές. Είναι σίγουρα χρήσιμο να αλλάξετε τη ρουτίνα σας επειδή το δέρμα σας εξελίσσεται.

Η χρήση λανθασμένων προϊόντων για τον τύπο του δέρματός σας μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις. Το λάθος σχήμα περιποίησης μπορεί επίσης να αποβάλει την ισορροπία του pH του δέρματός σας.

Αν είστε λιπαροί και χρησιμοποιείτε προϊόντα που προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα σας, τότε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα ξεσπάσματα. Η ίδια ιδέα ισχύει και για κάποιον που έχει ξηρό δέρμα. Με άλλα λόγια, η χρήση μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος ειδικά σχεδιασμένης για ξηρό δέρμα λειτουργεί όσο το δέρμα σας είναι ξηρό. Αλλά αν το δέρμα σας γίνει πιο λιπαρό, αυτή η ρουτίνα πιθανότατα θα προκαλέσει φραγμένους πόρους και επακόλουθες εξάρσεις.

Μπορείτε να συνεχίσετε να προσαρμόζετε τη ρουτίνα σας για να αντισταθμίσετε

Φυσικά, εάν υποψιάζεστε ότι η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας για συστάσεις σχετικά με την καλύτερη πορεία δράσης. Το πιο σημαντικό πράγμα, είναι να ακούς το δέρμα σου. Βεβαιωθείτε ότι προσαρμόζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να υποστηρίξετε οτιδήποτε χρειάζεται το δέρμα σας τώρα, όχι αυτό που χρειαζόταν πριν και όχι αυτό που θέλετε να χρειάζεται στο μέλλον.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Δοκίμασε τα προϊόντα της Kylie Jenner με τον πιο αστείο τρόπο!

HerNewskl

Meredith Blake Bob: Το κούρεμα που λατρεύουν τα κορίτσια του TikTok

HerNewskl

Millie Bobby Brown: Έκανε το πιο iconic manicure

HerNewskl