HerNews.gr
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Γκράφιτι ισχυρίζονται ότι έκαναν οι κουκουλοφόροι, μετά την καταδίωξη στις ταράτσες και τη σύλληψή τους

Αδιευκρίνιστες παραμένουν ακόμα οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στην καταδίωξη των δυο νεαρών κουκουλοφόρων στις ταράτσες κτηρίων και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, οι συλλήψεις τους έγιναν σε ζωντανή μετάδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κουκουλοφόροι – ο ένας συνελήφθη μετά από καταδίωξη αστυνομικών και ο δεύτερος μετά από παρέμβαση ιερέα – υποστηρίζουν ότι έκαναν γκράφιτι και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα των δύο νεαρών, οι οποίοι για αρκετή ώρα έκαναν επικίνδυνα άλματα κινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα.

Η επιχείρηση καταδίωξης και τελικά σύλληψης των δύο κουκουλοφόρων διήρκησε αρκετή ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7:20 το πρωί της Δευτέρας.

Ο ένας από τους κουκουλοφόρους αρχικά πήδηξε πάνω σε ένα όχημα της πυροσβεστικής και αφού προσπάθησε να κερδίσει χρόνο κάνοντας νεύματα προς τους αστυνομικούς ότι ήθελε να τελειώσει το τσιγάρο του, στη συνέχεια έκανε ένα άλμα και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα παρακάτω.

Ο δεύτερος από τους κουκουλοφόρους παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα και αφού στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκη και ο πάτερ Διονύσιος από τον ναό του Αγίου Μηνά στον οποίο, κάποια στιγμή, είχαν βρει καταφύγιο οι δύο νεαροί, ανοίγοντας μέχρι και πυροσβεστήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος κουκουλοφόρος πριν να παραδοθεί και να συλληφθεί, ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί, με τον ιερέα να λέει σε δημοσιογράφους ότι έπεισε τον νεαρό να τον εμπιστευτεί.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριακή 23 Μαΐου: Ανοιχτά καταστήματα & Super Market

Her News b

Κολωνός: 60χρονο πρώην διαιτητή της Α’ Εθνικής αναγνώρισε η 12χρονη-Πάει ανακρίτρια

HerNews ka

Τι να προσέξουμε τις ημέρες του καύσωνα

Her News