HerNews.gr
Μόδα

Πώς να φορέσετε ένα φουλάρι με γούστο και φαντασία; – Απλές και κομψές ιδέες

Το φουλάρι (όπως και το μαντήλι) είναι εκείνο το ταπεινό αξεσουάρ που δεν εκτιμάται πάντα όπως θα έπρεπε, ακόμα κι αν είναι πραγματικά απαραίτητο για να εξατομικεύσει κανείς την εμφάνισή του. Η δύναμή του είναι σίγουρα το μέγεθός του, που δοκιμάζει τη δημιουργικότητα: διπλώνει, τυλίγεται ή κάνει κόμπους για να γίνει μια πολύχρωμη και ευφάνταστη λεπτομέρεια στυλ, σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται ακόμη και λειτουργικό αξεσουάρ (προστατεύει τα μαλλιά ή περιβάλλει τη μέση). 

Αλλά δεν είναι μόνο το μέγεθος που κάνει το φουλάρι απαραίτητο αξεσουάρ μόδας: αρκετοί οίκοι μόδας έχουν επιδείξει τη δημιουργικότητά τους, χρησιμοποιώντας το ύφασμα ως καμβά καλλιτέχνη ( Hermès και Gucci) ενώ άλλοι έχουν ενισχύσει την εικόνα τους ( Burberry και Alexander McQueen ). Ωστόσο, είναι σαν να φοράς ένα φουλάρι που κάνει τη διαφορά:

Το φουλάρι είναι το κατεξοχήν αξεσουάρ μόδας

Αναφέρεται για πρώτη φορά στην Αρχαία Αίγυπτο: Η βασίλισσα Νεφερτίτη λέγεται ότι φορούσε μια περίτεχνη κόμμωση πάνω από ένα υφαντό μαντίλι. Στην Αρχαία Ρώμη, οι εργάτες χρησιμοποιούσαν λινές για να σκουπίσουν τον ιδρώτα και σε πολλές χώρες χρησιμοποιούσαν χρωματιστά μαντήλια για να υποδείξουν διαφορετικές στρατιωτικές τάξεις. Αλλά πρέπει να φτάσουμε στον 19ο και τον 20ο αιώνα για να αποκτήσει το φουλάρι ή το κασκόλ την ιδιότητα ενός πραγματικού αξεσουάρ μόδας.

Τα μεταξωτά μαντήλια ήταν σύμβολο πολυτέλειας κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας στην Αγγλία (1837 – 1901), ενώ στις δεκαετίες του 50 και του 60 πρωταγωνιστές όπως η Τζάκι Κένεντι (για να προστατεύσει τα μαλλιά από τον άνεμο  με γυαλιά ηλίου για μια εκλεπτυσμένη πινελιά) , η Μπριζίτ Μπαρντό (ως μπάντα στα μαλλιά της), η Jane Birkin (γίνεται micro bandeau top) τονίζουν την ευελιξία του.

Την ίδια χρονιά η Ιταλίδα Σοφία Λόρεν μας δίνει κινηματογραφική έμπνευση: κάθεται στα ερείπια της Αρχαίας Ελλάδας για να γυρίσει την ταινία Dolphin Boy και φορέστε μια μαντίλα για να προστατέψει το κεφάλι της από τον ήλιο, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ως καπέλο.

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τον Lenny Kravitz ή τη βασίλισσα Ελισάβετ II, που έγινε εμβληματική για την εμφάνισή της με ένα κασκόλ Gucci, απλά δεμένο κάτω από το πηγούνι για να προστατεύεται από τον  άνεμο.

Πως να φορέσετε  ένα φουλάρι με μοντέρνο τρόπο:

2. Πώς να φορέσετε ένα φουλάρι. Αν νομίζετε ότι ένα φουλάρι μπορεί να φορεθεί μόνο με έναν τρόπο, κάνετε λάθος.  Ένα πολύ μακρύ φουλάρι είναι τέλειο αν χρειάζεστε κάτι πιο βαρύ για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χωρίσετε ένα ντύσιμο, ωστόσο «τραβάει» τα βλέμματα και στις δύο πλευρές του βλέμματος, πάνω και κάτω.

2. Στυλ ντραπέ . Τέλειο πάνω από blazer ή πουκάμισο, είναι ένα στυλ που αξιοποιείται στο έπακρο με έντονα χρώματα και σχέδια. Να πώς: τραβήξτε προς τα πάνω τα πέτα του σακακιού σας και τοποθετήστε ένα μακρύ φουλάρι στο πίσω μέρος του λαιμού, ώστε οι δύο άκρες να πέφτουν στο μπροστινό μέρος στο ίδιο ύψος. Διπλώστε τα πέτα του σακακιού πάνω από το κασκόλ και προσαρμόστε το έτσι ώστε να ταιριάζει όπως θέλετε.

3.Για τεμπέλικα κορίτσια . Αν είναι η πρώτη φορά που φοράτε μάξι φουλάρι, αυτή είναι η πιο απλή μέθοδος: δέστε το στη μέση σας.

4. Πώς να φορέσετε ένα φουλάρι στο κεφάλι σας . Ένα κλασικό από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, σκεφτείτε την Τζάκι Κένεντι Ωνάση (που το φόρεσε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στο διάσημο και άψογο bob της) ή την Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany’s , αν θέλετε να εμπνευστείτε κοιτάζοντας τα αστέρια. Να πώς: Διπλώστε ένα μικρό καρέ στη μέση διαγώνια για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Τοποθετήστε το διπλωμένο μαντήλι στο κεφάλι, το πιο φαρδύ μέρος του τριγώνου ακριβώς στη γραμμή των μαλλιών, το υπόλοιπο κασκόλ να καλύπτει το κεφάλι. Δέστε τις δύο άκρες του κασκόλ σφιχτά κάτω από το πηγούνι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Madwalk 2021: Εντυπωσιακές εμφανίσεις στο event μόδας

Her News

Chanel Couture AW21/22: Μια ερωτική ωδή στον ιμπρεσιονισμό

Her News b

Πώς να διαλέξεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Her News b