HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Άστατος με βροχές και πυκνές νεφώσεις

Μεταβολή θα αρχίσει να παρουσιάζει ο καιρός την Τρίτη κυρίως όσον αφορά τις θερμοκρασίες. Μάλιστα, το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη θα γίνει αισθητή η σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Την Τρίτη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και άστατος καιρός στα κεντρικά, τα βόρεια και το βόρειο Αιγαίο. Βροχές αναμένεται να σημειωθούν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως στα βόρειο-βορειοδυτικά καταιγίδες.

Έτσι, σε περιοχές της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας, οι βροχές θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται καλύτερος καιρός, με αραιή συννεφιά. Το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσει, και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια και κεντρικά , με τις μέγιστες να πλησιάζουν τους 18-20 βαθμούς. Σε παρόμοια ανοιξιάτικα επίπεδα θα παραμείνει στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, κοντά στους 25-26 βαθμούς, και μέχρι 23-25 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στα νησιά μας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι με ένταση 4-6, στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα ενισχυθούν το απόγευμα στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αραιή συννεφιά αρχικά. Σταδιακά θα πυκνώσει, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-25 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά έως 22, και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς αρχικά, αλλά θα ενισχυθούν το απόγευμα στα 4-6 μποφόρ.

Άστατος προβλέπεται να είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18 βαθμούς, και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ.

H πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Σαφάρι» στα φαρμακεία για ένα… αντιπυρετικό ενώ η γρίπη επελαύνει

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τις μητέρες των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα που χάθηκαν στα Τέμπη

HerNews ka

Πώς είναι ένας σεισμός 7,7 Ρίχτερ μέσω προσομοίωσης – VIDEO

Her News