HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Χρήστος Ζαμπούνης: «Όλοι μου λέγανε πόσο θα με ανεβάσει η κοκαΐνη. Κανείς δεν είπε πόσο θα με κατεβάσει»

Για τις δυσκολίες της ζωής του, με τη σημαντικότερη όλων την απώλεια της κόρης του, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, το πώς κατάφερε να κάνει απεξάρτηση καθώς και την ενασχόλησή του με το «Savoir Vivre» μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, στην ΕΡΤ και την εκπομπή Στούντιο 4 ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης εξομολογήθηκε την εμπειρία του με τα ναρκωτικά και τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να μοιραστεί μέσω του βιβλίου του αυτές τις τόσο προσωπικές εμπειρίες.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης είπε ότι αρχικά μετάνιωσε που εξέδωσε το βιβλίο και ότι το έκανε από προσωπική ανάγκη για να θεραπευτεί και επέμεινε ότι δεν το έγραψε για να το δημοσιεύσει. Παρόλα αυτά, μετά από κάποιον καιρό δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη.

«Η μητέρα μου έλεγε “τα εν οίκω μη εν δήμω”», αποκάλυψε ο Χρήστος Ζαμπούνης. «Όταν κατέρρευσαν όλα, άρχισα τη συγγραφή του βιβλίου “Ιστορίες ενός παιδήλικα”. Αυτή ήταν η ψυχοθεραπεία που έκανα, η ενδοσκόπηση. Κάθισα να γράψω τα απομνημονεύματά μου και μετάνιωσα που τα εξέδωσα, γιατί αυτά ήταν για μένα, για να θεραπεύσω τη δυσκολία και την πίεση».

Χρήστος Ζαμπούνης: Ο λόγος που μίλησε ανοιχτά για τα ναρκωτικά

Ωστόσο, μετά εξομολογήθηκε ότι άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να το κάνει συνειδητά για να δείξει ότι εφόσον αυτός σταμάτησε τα ναρκωτικά, όλοι μπορούν να το κάνουν. Υποστήριξε ότι ήθελε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους αυτούς στον αγώνα τους με το βιβλίο του και με την προσωπική εξιστόρηση των περιπετειών του με τις ναρκωτικές ουσίες.

«Για ποιον λόγο τώρα να κάτσω να γράψω ότι όταν έχασα την κόρη μου, έκανα για δύο χρόνια χρήση ναρκωτικών; Μετά το έκανα συνειδητά, λέγοντας ότι έστω κι ένας νεαρός χρήστης αν διαβάσει ότι υπάρχει άνθρωπος που σταμάτησε την κοκαΐνη, ίσως μπορεί να τη σταματήσει και κάποιος άλλος», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τόνισε μάλιστα, πως η συγκεκριμένη ουσία δύσκολα κόβεται από κάποιον. «Δεν σταματάει εύκολα αυτό, είναι τόσο γλυκό ναρκωτικό η κοκαΐνη, τόσο ύπουλο. Για να το σταμάτησα, σημαίνει ότι μπορούν κι άλλοι», ανέφερε.

Σχετικά με αυτούς που εστίασαν στο συγκεκριμένο κεφάλαιο από το βιβλίο του, χαρακτήρισε αυτούς τους ανθρώπους «κακόβουλους» και είπε ότι δεν δίνει σημασία σε τέτοια πράγματα.

Επίσης, ο Χρήστος Ζαμπούνης εκμυστηρεύτηκε σε σχέση με την εξάρτηση από τις ουσίες: «Όλοι μου λέγανε πόσο θα με ανεβάσει, κανείς δεν μου έλεγε πόσο θα με κατεβάσει».

«Δεν χτίζω καριέρα και δεν είχα φιλοδοξία να γίνω κάτι. Δεν ξεκίνησα με σκέψεις καριέρας και φιλοδοξίας», είπε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος σε σχέση με το όνομα του και αν ανησύχησε ότι αμαύρωσε τη φήμη του με την αποκάλυψη για τη χρήση ναρκωτικών.

«Το έγραφα χρόνια, με έσωσε αυτό το βιβλίο. Φαντάζομαι όσοι περνούσαν κάτι δύσκολο και είχαν μια δραστηριότητα θα τους βοήθησε. Είναι άλλες τόσες σελίδες που είναι σε θυρίδα και δεν έχουν δημοσιευτεί. τόσες πολλές ιστορίες, αλλά δεν είναι σωστό να εκθέτουμε κόσμο. Τα έγραψα γιατί είχα την ανάγκη να θυμηθώ, να εξήγησω και να εξηγηθώ.

Μέσα στην κοινωνία που ζούμε, είδαμε και ζήσαμε και ακούσαμε πράγματα που δεν θα ήταν ωραίο να τα μοιραστώ», ανέφερε ο Χρήστος Ζαμπούνης σε σχέση με την εμπειρία του με τη συγγραφή του βιβλίου.

Η απώλεια της κόρης του

Ο Χρήστος Ζαμπούνης αναφέρθηκε στον χαμό του ανιψιού του στο δυστύχημα των Τεμπών και στο πώς θεωρεί ότι πρέπει να διαχειρίζεται ο κόσμος το πένθος.

«Πηγαίνω συνέχεια σε κηδείες τελευταία. Έχασα ανιψιό στα Τέμπη. Το μοιράστηκα με τους τηλεοπτικούς δέκτες γιατί ήταν πένθος οικογενειακό. Στην κηδεία ο σωστός τρόπος είναι η σιωπή, από αρχαιοτάτων χρόνων», δήλωσε ο συγγραφέας για τις πρόσφατες προσωπικές του απώλειες.

Τέλος, η συζήτηση στράφηκε σχετικά με το νέο του βιβλίο, το «Savoir Vivre» και τη μεγάλη έλλειψη καλών τρόπων στη σημερινή ελληνική κοινωνία.

«Ο μετρ του Savoir Vivre» χαρακτήρισε η δημοσιογράφος τον Χρήστο Ζαμπούνη.

«Πήγα στη Δ’ Εφορία Αθηνών και συνηθισμένος από την προηγούμενή μου ζωή, περίμενα ο μπροστινός μου να κρατήσει την πόρτα για να περάσω αλλά δεν την κράτησε. Νομίζω το καρούμπαλο έφυγε πριν λίγα χρόνια, (…) εκεί ήταν το “κλικ”», μοιράστηκε ο Χρήστος Ζαμπούνης για τον λόγο που τον παρακίνησε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιάννης Βαρδής για Φιλοθέη Μωβ: «Δε θέλω να τη βλέπω μπροστά μου, την απεχθάνομαι»

HerNews ka

Γιάννης Ξανθόπουλος: Ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο θα κινηθεί νομικά

HerNews ka

Ελεονώρα Μελέτη: «Βγάζω περισσότερα χρήματα ως παρουσιάστρια από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

HerNews ka