HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Αλεξάνδρα Σταυροπούλου: «Χτίζω το παρόν για να έχω το μέλλον!» – Η απολαυστική «γιατρός» του TikTok μιλά στο HerNews

Όσοι ασχολούνται με το TikTok δε γίνεται να μη γνωρίζουν την Αλεξάνδρα Σταυροπούλου. Η γιατί τους βγήκε στην αρχική σελίδα, ή επειδή οι φίλοι τους τους στέλνουν συνεχώς τα βιντεάκια της.

Η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου μέσα από τον λογαριασμό της στο TikTok ανεβάζει βιντεάκια, στα οποία υποδύεται διάφορες ειδικότητες γιατρών, από οφθαλμίατρο μέχρι νευρολόγο με το δικό της μοναδικό χιούμορ και είναι πραγματικά ξεκαρδιστικά. 

Αξίζει να επισημάνουμε πως η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου δεν έχει κάνει ποτέ της μαθήματα ή σεμινάρια υποκριτικής και όμως έχει αστείρευτο ταλέντο.

Η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου

@alexandra_stavropoulou Η Βασω Διαμαντίδη η κοινωνικη λειτουργός ειναι εδω! 🤌🏻 #fyp #fypシ #γιατρος #κοινωνικηλειτουργος ♬ πρωτότυπος ήχος – Alexandra_Stavropoulou 🇬🇷

Μίλησε μας για εσένα Αλεξάνδρα!

Μπαμπάς Γιώργος, μαμά Χαρά, αδελφός Κώστας! Αυτά τα τρία ονόματα μπορώ να σου πω πρώτα από οτιδήποτε μιλώντας για μένα. Έχω τρία κοριτσάκια που έχω βαφτίσει τα οποία αγαπώ πολύ εξίσου σαν παιδιά μου!
Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Ήλιδα του νομού Ηλείας. Προς έκπληξη όλων, έχω σπουδάσει οικονομικά, καμία σχέση με το αντικείμενο που με έχει γνωρίσει ο κόσμος, καθώς η πλειοψηφία θεωρεί πως έχω σπουδάσει σε δραματική σχολή ή σε κάτι σχετικό με σπουδές θεάτρου.
Ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό θέατρο τα τελευταία οχτώ χρόνια, και πλέον έχω τη δική μου ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου, έχει ο εθελοντισμός, καθώς είμαι Σαμαρείτισσα στον Ελληνικό Ερυρθό Σταυρό.

Έχεις γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο TikTok μέσα από τα βιντεάκια που κάνεις μιμήσεις διάφορες ειδικότητες γιατρών, το περίμενες ότι θα έχει τέτοια απήχηση ;

Δεν το περίμενα καθόλου και στην αρχή δεν σου κρύβω οτι μου φαινόταν πολύ περίεργο! Καλώς ή κακώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το Tik Tok προσφέρει τεράστια προβολή αν εχεις περιεχόμενο και κόσμο να το ακολουθεί. Το κάθε βίντεο με μια μίμησή μου, ειδικά σε αυτά με τις ειδικότητες γιατρών ξεπερνούν τις 500.000 προβολές το καθένα.
Ξαφνικά άρχισε ο κόσμος να με αναγνωρίζει οπουδήποτε πηγαίνω, κι αν δεν είσαι προετοιμασμένος ή συνηθισμένος σε αυτό είναι μια σημαντική μετάβαση.

Είχα φτιάξει το πρώτο βίντεο με μίμηση γιατρού, πολύ πριν το ανεβάσω, αλλά δεν το δημοσίευα γιατί φοβόμουν μην παρεξηγηθώ ή μήπως δεν αρέσει αυτό το χιούμορ. Ο κόσμος έχει αγαπήσει πάρα πολύ όλες αυτές τις προσωπικότητες που έχω δημιουργήσει και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό.

Μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση να ξέρω από τα σχόλια που λαμβάνω ότι ο τύπος του προφιλ που εχω, προσφέρει γέλιο στους θεατές. Ένα πρόσφατο μήνυμα που πήρα ήταν από μια γυναίκα που μου έγραψε χαρακτηριστικά «σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το γέλιο που χαρίζεις, έχω γλιτώσει λεφτά σε ψυχολόγους βλέποντας τα βιντεάκια σου που με κάνουν να ξεχνιέμαι». Όλα αυτά για μένα είναι μεγάλο κίνητρο για να συνεχίζω.

 Πως έκανες το πρώτο βιντεάκι; Σκέφτηκες ποτέ ότι ίσως δεν θα πάει και τόσο καλά ;

Αρχικά να σου πω πως τον λογαριασμό μου στο Tik Tok τον είχα μόνο για να παρακολουθώ βίντεο άλλων για μεγάλο διάστημα. Είχα τους φίλους μου, που μου έλεγαν για παρα πολύ καιρό “ξεκίνα να κανεις βίντεο θα έχεις επιτυχία” αλλά δεν το έπαιρνα απόφαση.
Κάποια στιγμή λοιπόν, αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου βίντεο το οποίο ήταν μια μίμηση του χαρακτήρα της Σιλβή από την σειρά “Μαύρα Μεσάνυχτα”, χωρίς όμως να έχω στόχο να γίνει το βίντεο δημοφιλές ή να κάνω την αρχή για να δημιουργήσω ένα μεγάλο προφίλ.
Δεν είχα στο μυαλό μου σε καμία περίπτωση την επιδίωξη να γίνω αναγνωρίσιμη από το Tik Tok.
Θυμάμαι λοιπόν πως ανέβασα το βίντεο το βράδυ πριν κοιμηθώ και είχε μόλις 2 προβολές. Το πρωί όταν ξύπνησα και άνοιξα την εφαρμογή, είχε χιλιάδες προβολές με πολλά σχόλια από κάτω και κόσμο που μου ζητούσαν κι άλλα! Εκεί συνειδητοποίησα ότι μάλλον κάτι έκανα καλά και άρεσε στον κόσμο και στο εξής το ένα έφερε το άλλο.

@alexandra_stavropoulou Ευχαριστω πολυ την μανούλα μου και τις θείες μου Γιώτα και Μιμίκα που επιμελουνται το ντυσιμο μου στα βίντεο! 😄❤️ #fypシ #fyp #γιατρος ♬ πρωτότυπος ήχος – Alexandra_Stavropoulou 🇬🇷

Από που αντλείς όλες αυτές τις ιδέες για τα βίντεο σου;

Είμαι άνθρωπος που παρατηρώ πολύ τον κόσμο γύρω μου. Όχι μόνο γνωστούς ανθρώπους του κύκλου μου, αλλά όποιον βρεθεί μπροστά μου. Μπορεί δηλαδή να εμπνευστώ και από έναν άνθρωπο που θα τον δω πρώτη φορά να ψωνίζει στο supermarket και κάτι στον τρόπο του ή στο style του να μου φανεί ενδιαφέρον.

Υπάρχει κάποιος από τους χαρακτήρες που έχεις ενσαρκώσει που είναι «πραγματικός» ;

Η «βοηθός» μου η λεγόμενη Γιώτα που αναφέρω συνέχεια στα βίντεο με τους γιατρούς, είναι υπαρκτό πρόσωπο.
Στο πρώτο βίντεο που ανέβασα με την μίμηση από την πρώτη γιατρό την Καρδιολόγο, επειδή τα βίντεο μου γίνονται αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή που τα γυρίζω, το έφτασα στο σημείο κατά τη διάρκεια του γυρίσματος που έπρεπε να ονοματίσω τη βοηθό μου!
Αυθόρμητα τελείως μου ήρθε στο μυαλό μια θεία μου, η Γιώτα, η οποία ήταν προισταμένη νοσηλεύτρια σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Από τότε λοιπόν ο ρόλος της Γιώτας παρέμεινε και φαίνεται να έχει αγαπηθεί περισσότερο από όλους.

@alexandra_stavropoulou Κική Λώρου! Η γυναικολογος- μαιευτήρας μας! 🤌🏻😋 #fypシ #fyp #γιατρος #γυναικολογία ♬ πρωτότυπος ήχος – Alexandra_Stavropoulou 🇬🇷

Δέχθηκες ποτέ κάποιο αρνητικό σχόλιο από ανθρώπους του κλάδου που ένιωσαν “προσβεβλημένοι” ;

Ποτέ από κανέναν. Αντιθέτως η πλειοψηφία των σχολίων και των μηνυμάτων που παίρνω είναι από γιατρούς, νοσηλευτές και από υγειονομικό προσωπικό γενικά. Ταυτίζονται πάρα πολύ με όλους τους χαρακτήρες και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πάει σε νοσοκομείο για προσωπική μου υπόθεση, με έχουν αναγνωρίσει και χαριτολογώντας με αποκαλούν «συνάδελφε».
Πριν λίγες μέρες πήρα ένα μήνυμα από γιατρό χειρουργό, που μου είπε ότι με την ομάδα του χρησιμοποιούν τις ατάκες που έχω πει στα βίντεό μου και μου φάνηκε τρομερά αστείο. 

Γνωρίζω ότι δεν έχεις παρακολουθήσει ποτέ κάποιο μάθημα ή σεμινάριο υποκριτικής πως καταφέρνεις να μπαίνεις τόσο βαθιά στο “πετσί του ρόλου” ;

Το να μπορέσεις να ταυτιστείς με έναν χαρακτήρα δεν είναι εύκολο κομμάτι. Σίγουρα χρειάζεται ένα υπόβαθρο που μπορείς να το ονομάσεις όπως θέλεις, είτε ταλέντο, είτε δυνατότητα, είτε ικανότητα! Μπορώ να σου πω ότι ξεκινάω να ταυτίζομαι μαζί τους πολύ πριν πατήσω το rec για να ξεκινήσει η εγγραφή του βίντεο. Αρχίζω να μπαίνω στο «πετσί» του ρόλου από τη στιγμή που ντύνομαι και φοράω όλα αυτά τα πρέποντα ρούχα και αξεσουάρ του κάθε χαρακτήρα.

Έχεις και τη δίκη σου θεατρική ομάδα στην Ηλεία που είναι και ο τόπος καταγωγής σου, μίλησε μας για αυτό.

Η ιδέα για την δημιουργία της θεατρικής μου ομάδας, καλλιεργήθηκε και υλοποιήθηκε μαζί με την αδελφική μου φίλη Χριστίνα, με την οποία από μικρές είχαμε μεγάλη όρεξη για δημιουργία. Παιδικές φίλες, έχουμε μεγαλωσει στον ίδιο τόπο και έχουμε κοινά ερεθίσματα.
Σκεφτήκαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε την ομάδα μας όπου εκεί θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας. Η ομάδα μας μετράει μερικούς μήνες ζωής, και ήδη με τα μέλη της, έχουμε επιλέξει το έργο που θα παρουσιάσουμε τον ερχόμενο χειμώνα και σιγά σιγά θα περάσουμε στο στάδιο των προβών. 

 Πότε και πως σου γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείς με την υποκριτική ;

Λόγω του τόπου που μεγάλωσα και έζησα εκεί όλα μου τα παιδικά και εφηβικά χρόνια, είχα απο πολύ μικρή ερεθίσματα απο το θέατρο. Η Αρχαία Ήλιδα έχει μεγάλη πολιτισμική προϊστορία, και κυρίως θεατρική, καθώς υπάρχει Αρχαίο αλλά και σύγχρονο θέατρο στην περιοχή τα οποία φιλοξενούν πολλές καλλιτεχνικές παραγωγές κάθε χρόνο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου τα τελευταία 33 χρόνια διοργανώνεται το φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Έτσι λοιπόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι να παρακολουθώ θέατρο!

Κάποια στιγμή, σε ηλικία περίπου 8 ετών, οταν αρχισα να αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα περισσότερο, άρχισα να ονειρεύομαι τον εαυτό μου στη σκηνή.
Είχα αγαπησει τόσο πολύ όλη αυτή την αύρα του θεάτρου, τους ηθοποιούς που είχα την τύχη να βλέπω πολύ νωρίτερα απο την έναρξη των παραστάσεων, την προετοιμασία που έκαναν, τα σκηνικά που ετοίμαζαν.

Άρχισα να μπαίνω κι εγώ τόσο βαθιά στο «άγχος» του τρίτου κουδουνιού οταν πήγαινα να παρακολουθήσω μια παράσταση, σαν να ήμουν κι εγώ κομμάτι της κάθε παραγωγής.

Κάπου εκεί ήταν που πλέον ονειρευόμουν να σταθώ από την άλλη πλευρά του θεάτρου. Οχι από αυτή την θεατών, αλλά απο αυτή των ηθοποιών. Για αυτό και η θεατρική ομάδα πήρε το όνομα «Ήλις» που σημαίνει «Ήλιδα», προς τιμήν της πηγής έμπνευσης του αγαπημένου μου τόπου για όλων όσων έχω κάνει.

Εάν σου γινόταν πρόταση να συμμετέχεις σε κάποια τηλεοπτική σειρά θα το δεχόσουν;

Δε σου κρύβω ότι μου έχουν γίνει πολλές προτάσεις απο την τηλεόραση να συμμετάσχω σε γνωστά σήριαλ που έχουν προβληθεί, αλλά και σε άλλα που πρόκειται να προβληθούν.
Δεν έχω απαντήσει θετικά σε κάποια από αυτές γιατί βάζω προτεραιότητες στη ζωή μου, και αυτή την περίοδο δεν είναι στις προτεραιότητές μου να εμφανιστώ στην τηλεόραση. Εκτιμώ πολύ όμως όλους τους ανθρώπους που με επέλεξαν και μου πρότειναν να γίνω μέλος των παραγωγών τους και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. 

Ποια ειδικότητα γιατρού είναι η αγαπημένη σου από αυτές που έχεις ενσαρκώσει μέχρι στιγμής και γιατί;

Θα έλεγα ότι η αγαπημένη μου είναι η ψυχολόγος! Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα και ο κόσμος έχει ταυτιστεί μαζί της περισσότερο από όλες τις άλλες ειδικότητες. Εντωμεταξύ αυτό που αρέσει πολύ στον κόσμο είναι και τα ονόματα που δίνω στον κάθε χαρακτήρα! Για παράδειγμα την γυναικολόγο-μαιευτήρα που έκανα την ονόμασα Κική Λώρου (για ευνόητους λόγους). 

@alexandra_stavropoulou Το ζητησατε και εγινε πραξη! Απο εδω η κομμωτρια μας η Μαργαριτα! #fyp #fypシ #κομμωτρια #γιατρος ♬ Ise Ena Pistoli – Notis Sfakianakis

 Πόση ώρα μπορεί να σου πάρει να γυρίσεις ένα βιντεάκι ;

 Ελάχιστη! Όλα μου τα βίντεο με τις μιμήσεις γίνονται μέσα σε 10 λεπτά. Τα γυρίζω μια φορά, δεν υπάρχει ούτε ένα που να μη μου άρεσε το πρώτο και να είπα ότι πρέπει να το ξανά γράψω.
Ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι μπορεί να καταναλώνω πολύ ώρα για να γυρίσω τα βίντεο μέχρι να μάθω όλα αυτά που λεω, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι γραμμένο σενάριο. Το μόνο που αποφασίζω εξ αρχής, είναι ότι σήμερα για παράδειγμα θα κάνω «αυτή» την ειδικότητα! Όλα τα υπόλοιπα έρχονται τη στιγμή της εγγραφής του βίντεο.

Με τον εθελοντισμό πως αποφάσισες να ασχοληθείς ;

Το όνειρο μου ήταν να γίνω γιατρός.  Όταν πήγα στο λύκειο με την απόφαση να ακολουθήσω την ιατρική ή κάτι παραϊατρικό, κατάλαβα ότι δεν θα ήταν εφικτός στόχος γιατί δεν τα είχα καθόλου καλά με το μάθημα της Χημείας. Επομένως προσάρμοσα τα σχέδια μου και στράφηκα στα οικονομικά όπου και σπούδασα.

Παρόλα αυτά επειδή είμαι άνθρωπος που δεν μου επιτρέπω να είμαι μονόπλευρη και προσπαθώ να βρίσκω λύση για όλα μου τα θέλω, αποφάσισα να εγγραφώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό και εθελοντικό οργανισμό παγκοσμίως γιατί πάντα θαύμαζα τους εθελοντές για το ανθρωπιστικό τους έργο αλλά και γιατί έτσι θα μπορούσα και να είμαι κοντά στο αντικείμενο που πάντα μου άρεσε.

Σου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρεις ανιδιοτελώς, τις γνώσεις σου, την ψυχή σου, τη βοήθειά σου στο συνάνθρωπο, κάτι που προσωπικά με ολοκληρώνει ψυχικά. Αν είχα τη δυνατότητα, θα παρότρυνα όλο τον κόσμο να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό και κυρίως με την εκμάθηση πρώτων βοηθειών. 

Τι είναι αυτό που σου προσφέρει ;

Όπως προείπα ψυχική ολοκλήρωση. Για μένα είναι σπουδαιότητα να μοιράζεσαι. Είτε τη βοήθειά σου, είτε την προσφορά σου, είτε τη γνώση σου!

Κατά καιρούς λαμβάνεις και αρνητικά σχόλια στα βίντεο σου στα οποία απαντάς “με το γαντι”

Σίγουρα υπάρχει και αυτή η κατηγορία των θεατών. Για να είμαι ειλικρινής με ευχαριστεί που στο προφίλ μου δεν έχω πολλές επισκέψεις από αυτούς. Σπάνια θα εμφανιστεί σχόλιο τέτοιου τύπου αλλά με όποιον τρόπο κι αν αποφασίσει ένας χρήστης να μου εκφραστεί, απευθύνομαι σε όλους ευγενικά και με σαφή επεξηγηματικό χαρακτήρα.
Ξέρεις οι άνθρωποι που είναι κακεντρεχείς στο διαδύκτιο, παίρνουν «ανάσες ζωής» εάν σε δουν να εξάπτεσαι. Εάν όμως παραμείνεις ψύχραιμος, «ξενερώνουν» και απομακρύνονται! 

 Φαίνεσαι ένας άνθρωπος που σου αρέσει και σε γεμίζει πραγματικά να κάνεις τους ανθρώπους να γελάνε. Είναι αλήθεια ;

Διανύουμε περιόδους που το γέλιο είναι πλέον το πιο σπάνιο αλλά και χρήσιμο συστατικό στη ζωή μας. Αφού έχω τη δυνατότητα να προσφέρω λίγο απο αυτό, προσπαθώ να το δίνω απλόχερα στον κόσμο! Επομένως πράγματι με ικανοποιεί πολύ να κάνω τον κόσμο χαρούμενο.

Και στην πραγματική σου ζωή είσαι πάντα αυτό που λέμε «η ψυχή της παρέας» ;

Ίσως ναι. Κάνω πολύ χιούμορ με τους ανθρώπους μου, όπως και αυτοί με εμένα! Ιδίως γιατί δεν παρεξηγούμαι με τίποτα και απολαμβάνω και να τους «πειράζω» και να με πειράζουν.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ;

Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Προσπαθώ να χτίζω τα βήματα μου σε ένα πιο άμεσο πλάνο. Δεν αφήνω το μυαλό μου να ξεφεύγει πολύ μακριά. Έχω κάποια επιχειρηματικά σχέδια πλην της θεατρικής μου ομάδας, που προσπαθώ να υλοποιήσω και σύντομα να μπορέσω να σας τα ανακοινώσω! Χτίζω το παρόν για να έχω το μέλλον! 

TikTok

Instagram

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Φουρέιρα: Το μπούλινγκ για την καταγωγή της και η εγκυμοσύνη – “Λαχταρώ να ανέβω στη σκηνή και να κατέβω για να αγκαλιάσω τον γιο μου”

Her News

Σμαράγδα Καρύδη: Τα παιδικά χρόνια, το Φεστιβάλ των Καννών και ο Θοδωρής Αθερίδης

Her News

Η συγγραφέας του μυθιστορήματος ”Μαύρο Ρόδο” Ελένη Καπλάνη μιλά στο HerNews: «Θα μπορούσε να θεωρηθεί και βιωματική ιστορία»

Her News