HerNews.gr
Ελλάδα

Πατέρας Αντώνιος: Στη Μητρόπολη Αθηνών για την εικόνα «Άξιον Εστί» – Πρώτη δημόσια εμφάνιση, με πρώην τροφίμους της «Κιβωτού» στο πλευρό του

Παρά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και το γεγονός πως ο πατήρ Αντώνιος αποφεύγει συστηματικά τις δημόσιες εμφανίσεις, η παρουσία της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών αποτελεί έναν πολύ σημαντικό λόγο για τον ιερωμένο, ώστε να βγει από το «καβούκι» του.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» άφησε στην άκρη τη θλίψη του λόγω των διώξεων που έχουν ασκηθεί εις βάρος του σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση δύο νεαρών αγοριών κι έσπευσε στη Μητρόπολη προκειμένου να προσκυνήσει την αγιορείτικη εικόνα.

Την Παρασκευή

Ο ιερέας βρέθηκε στον καθεδρικό ναό γύρω στις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής και περίμενε καρτερικά επί περίπου 4,5 ώρες, μέχρι να έρθει η σειρά του και να βρεθεί μπροστά στην ιστορική και κατά πολλούς θαυματουργή εικόνα.

Όπως αναφέρουν πηγές, με δάκρυα στα μάτια προσκύνησε δύο φορές με βαθιές μετάνοιες, ενώ με σεμνότητα και διακριτικότητα άναψε μερικά κεριά.

Στο πλευρό του ήταν τουλάχιστον ένας από τους παλαιούς τροφίμους των δομών της «Κιβωτού» και μετέπειτα συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου. Ακόμη βρέθηκε στο πλευρό του και ο φίλος του, ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου, όπως και ο πατήρ Σεραφείμ Δημητρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 4309 νέα κρούσματα, 79 νεκροί, 751 διασωληνωμένοι

Her News b

Μ. Συρεγγέλα: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης

Her News

Χαλκιδική: Άπειρος κολυμβητής ο τρίτος αγνοούμενος – Όλες οι εξελίξεις

Her News