HerNews.gr
Beauty

Η επιστήμη πίσω από τη φροντίδα των ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι διαφορετικό από το υπόλοιπο σώμα σας. Πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο, δεν είναι περίεργο που συνήθως τα μάτια είναι αυτά που φαίνονται κουρασμένα όταν κοιμάστε αργά τη νύχτα ή  είχατε μια κουραστική μέρα στο γραφείο.

Τι προκαλεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια;

Ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας, όταν κουράζεστε, μπορεί να δείτε μαύρους κύκλους ή σακούλες κάτω από τα μάτια σας, με αποτέλεσμα να φαίνεστε κουρασμένες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται από τη συγκέντρωση αίματος στα τριχοειδή αγγεία κάτω από το δέρμα  των ματιών. Η κούραση κάνει τα αιμοφόρα αγγεία πιο ορατά, επειδή διεγείρει την παραγωγή κορτιζόλης στο σώμα. Αυτή είναι μια ορμόνη που σας δίνει μια ώθηση ενέργειας, αλλά με αυτόν τον τρόπο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό σημαίνει ότι τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια σας μεγαλώνουν κι έτσι γίνονται πιο ορατά.

Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε αυτές τις σακούλες στα μάτια είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε ξεκούραστες και να περιορίσετε το στρες που παράγει κορτιζόλη. Οι τοπικές κρέμες μπορούν επίσης να βοηθήσουν

Βλάβη από τον ήλιο

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη στο δέρμα που το κρατάει σφριγηλό. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί τη διάσπαση του κολλαγόνου με επιταχυνόμενο ρυθμό. Το δέρμα γύρω από τα μάτια εκτίθεται σε περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό καθιστά το δέρμα σε αυτό το σημείο να γίνεται πιο επιρρεπές σε ρυτίδες από άλλες περιοχές του προσώπου. Για αυτό οι ρυτίδες εμφανίζονται συχνά γύρω από το μάτι πριν από οπουδήποτε αλλού.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται η καθημερινή χρήση αντηλιακού για την περιοχή των ματιών. Αυτό θα σας βοηθήσει στην πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου, αλλά και στη μείωση του σχηματισμού ρυτίδων. Τα γυαλιά ηλίου με φίλτρο UV είναι απαραίτητα. Θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ όταν βρίσκεστε σε κάποιο μέρος με υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία.

Κρέμα BB: Αυτή που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αθηνά Οικονομάκου: Έκανε το πιο απλό καλοκαιρινό μακιγιάζ

HerNewskl

Ευαγγελία Αραβανή: Έκανε το πιο τέλειο wet look που έχουμε δει

HerNewskl

Collarbone bob: Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

HerNewskl