HerNews.gr
BRIDE NEWS

Aψίδα γάμου: Συμβουλές για να επιλέξετε τα ωραιότερα λουλούδια

Η αψίδα γάμου είναι μια δοκιμασμένη και υπέροχη προσέγγιση για τη διακόσμηση του χώρου της τελετής. Όχι μόνο είναι όμορφη στην εμφάνιση, αλλά οι καμάρες βοηθούν στη διακόσμηση του χώρου, παρέχοντας μια αίσθηση δομής. Και φωτογραφίζουν όμορφα—ειδικά όταν εμπλέκονται λουλούδια!

Εάν σχεδιάζετε να παρουσιάσετε μια αψίδα γάμου κατά τη διάρκεια της τελετής σας, ίσως αναρωτιέστε πώς να προσεγγίσετε τη διακόσμηση της ίδιας της καμάρας. 

Πολλά ζευγάρια θα επιλέξουν ένα λουλουδάτο σχέδιο στην αψίδα του γάμου τους, το οποίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε τα λουλούδια του γάμου σας σε όλη την τελετή και φαίνεται απλά τόσο φρέσκο ​​και όμορφο.

Μιλήσαμε με μια ανθοπώλη γάμου για τα αγαπημένα της λουλούδια γαμήλιας τελετής και μας έδωσε συμβουλές για το πως θα συνδυάσετε αυτό το στοιχείο διακόσμησης άψογα με τη συνολική αισθητική του γάμου σας.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό τύπο λουλουδιών για την αψίδα γάμου σας

Υπάρχουν δεκάδες τύποι λουλουδιών που θα φαίνονται υπέροχα σε μια γαμήλια καμάρα – αλλά ορισμένα λουλούδια είναι πιο κατάλληλα για τη δουλειά από άλλα. Σκεφτείτε ποιοι τύποι λουλουδιών αντέχουν εκτός νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ λουλούδια που έχουν μακροζωία με τον καυτό ήλιο καθώς και το ζευγάρι μπορεί να μεταφέρει μετά την τελετή σε εσωτερικούς χώρους, όπως τριαντάφυλλα , γαρίφαλα και πολύ πράσινο », λέει η Leneille Moon, η δημιουργική διευθύντρια και ιδιοκτήτρια της Special Event Factory, μιας εταιρείας σχεδιασμού λουλουδιών με έδρα την Ατλάντα.

Άλλες ιδέες για λουλούδια που θα διαρκέσουν έξω από το νερό για αρκετές ώρεείναι οι ηλίανθοι, οι ορχιδέες και τα κρίνα. Επιπρόσθετα, αν είστε ανοιχτοί στα πράσινα φυτά αντί για (ή επιπλέον) λουλούδια, οι καλύτερες επιλογές είναι ο ευκάλυπτος, τα παχύφυτα, τα φύλλα φοίνικα, το πεύκο και το έλατο.

Σκεφτείτε την εποχή του γάμου

Η Moon προτείνει επίσης να συμβουλευτείτε τον ανθοπώλη σας σχετικά με τα είδη των λουλουδιών που είναι στην εποχή τους για να επιλέξετε το ποιά είναι κατάλληλα για την αψίδα γάμου.

«Τα τριαντάφυλλα είναι συνήθως όλο το χρόνο, αλλά οι αποχρώσεις ποικίλλουν. Την άνοιξη, τα παστέλ είναι πιο εύκολα διαθέσιμα και το φθινόπωρο μπορείτε να αποκτήσετε πιο σκούρες ποικιλίες», εξηγεί η Moon.

«Το καλοκαίρι αφορά περισσότερο τα λουλούδια πλήρωσης παρά τα τριαντάφυλλα γιατί μπορούμε να πάρουμε ντάλιες, παιώνιες και παπαρούνες, αλλά δεν τα πάνε καλά χωρίς νερό και μερικές φορές δεν μπορείτε να τα δείτε καλά στις φωτογραφίες. Εστιάστε στα λουλούδια με μεγάλα κεφάλια και fillers που δίνουν ύψος όπως τα δελφίνια και τα snapdragons», συμβουλεύει.

Σκεφτείτε τη διακόσμηση

Εκτός από το να σκέφτεστε τα λουλούδια και τις εποχές, θέλετε να λάβετε υπόψη τη διακόσμηση της αψίδας και του χώρου που θα γίνει ο γάμος σας. 

Η Moon επισημαίνει ότι η διαδικασία διακόσμησης μιας καμάρας με λουλούδια εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείτε κάτω από τα λουλούδια για να στηρίξετε τη δομή στο σύνολό της.

«Χωρίς το σωστό μηχανισμό, η αψίδα γάμου σας θα πέσει με μια δυνατή ριπή ανέμου ή με το βάρος των λουλουδιών», προειδοποιεί. «Πρέπει να έχετε μια ισχυρή βάση και πολλά λουλούδια για να δώσετε ύψος και να καλύψετε όλες τις πλευρές, ακόμα και το κάτω μέρος που ίσως νομίζετε ότι οι καλεσμένοι του γάμου σας δεν βλέπουν».

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στη φωτογραφία γάμου!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βάπτιση: Το ιδανικό ντύσιμο για τη νονά!

Her News

Τύποι ανθρώπων που συναντάμε σε ένα γάμο! – Εσείς τι τύπος είστε;

Her News

Ο πρώτος υποβρύχιος γάμος της Ελλάδας έγινε στην Αλόννησο!

Her News