HerNews.gr
Beauty

Το αντηλιακό με χρώμα μπορεί να μας προστατέψει τελικά από τον ήλιο;

αντηλιακό

Όταν πρόκειται για την προστασία από τον ήλιο, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιείς αντηλιακό προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας και ευρέως φάσματος (broad spectrum).

αντηλιακό

Ο αντηλιακός δείκτης προστασίας (SPF) αναφέρεται κυρίως στην προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες UVB, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το ηλιακό έγκαυμα. Ωστόσο, η προστασία από την UVA ακτινοβολία είναι εξίσου σημαντική για την πρόληψη της φωτογήρανσης και των καρκινικών κινδύνων.

Τα μακιγιάζ με αντηλιακή προστασία (makeup with SPF) μπορούν να προσφέρουν κάποια προστασία από τον ήλιο, αλλά συνήθως η ποσότητα που χρησιμοποιείς δεν είναι επαρκής για να προστατευθείς πλήρως. Συνήθως πρέπει να εφαρμόζεις ένα μεγάλο ποσοστό του προϊόντος στο πρόσωπο για να επιτύχεις τον δείκτη προστασίας που αναγράφεται στη συσκευασία. Επίσης, το μακιγιάζ μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και κάλυψης, αλλά αυτό δεν εγγυάται την πλήρηπροστασία από τον ήλιο.

Το αντηλιακό με χρώμα μπορεί να μας προστατέψει τελικά από τον ήλιο;

Αν θέλεις να είσαι αποτελεσματικά προστατευμένη από τον ήλιο, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιείς έναν αντηλιακό προϊόν με υψηλό SPF, ευρέως φάσματος (που προστατεύει και από τις ακτινοβολίες UVA και UVB) και να το εφαρμόζεις πριν από το μακιγιάζ. Έπειτα, μπορείς να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου κανονικά.

αντηλιακό

Αν θέλεις να έχεις και κάλυψη από το μακιγιάζ σου, μπορείς να επιλέξεις έναν αντηλιακό με χρώμα (tinted sunscreen) που προσφέρει και προστασία από τον ήλιο και κάλυψη για ατέλειες. Αυτοί οι αντηλιακοί συνδυάζουν την προστασία από τον ήλιο με μια ελαφριά κάλυψη, παρέχοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο αντηλιακός αυτός έχει κατάλληλο SPF και ευρέως φάσματος προστασία για να εξασφαλίζει την αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο.

Ρουτίνα περιποίησης: Το skincare cocktailing μας δείχνει τον τρόπο να συνδυάσουμε τα συστατικά!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Taylor Swift: Το συμβολικό μανικιούρ που επέλεξε στη νέα περιοδεία της

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Yιοθέτησε το μονοχρωματικό make up look!

HerNewskl

Χρειάζονται τα μαλλιά μας αντηλιακό;

Her News