HerNews.gr
Beauty

Χρειάζονται τα μαλλιά μας αντηλιακό;

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή από ποτέ κι αυτό σημαίνει ότι μαλλιά και δέρμα χρειάζονται προστασία από τον ήλιο. 

Εκτός λοιπόν ένα τέλειο μαγιό για την παραλία, σανδάλια για να αναδείξετε το καλοκαιρινό σας πεντικιούρ, σπρέι για κουνούπια και αντηλιακό σώματος και προσώπου.

Όλοι γνωρίζουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το δέρμα, αλλά χρειάζονται τα μαλλιά μας αντηλιακό; 

Εμείς είμαστε είναι εδώ για να αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αντηλιακό μαλλιών!

Μπορεί ο ήλιος να σας «κάψει» τα μαλλιά;

Η απλή απάντηση είναι όχι, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι ο ήλιος δεν έχει καμία επίδραση επάνω τους. Ενώ ο ήλιος δεν μπορεί να κάψει τα μαλλιά σας από μόνος του, μπορεί δυνητικά να βλάψει το χρώμα των μαλλιών σας. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση και την αίσθηση των μαλλιών σας.

Τα μαλλιά σας έχουν μελανίνη, η οποία αντιδράει στις ακτίνες του ήλιου. Η μελανίνη λειτουργεί λοιπόν ως προστατευτικός φραγμός, απορροφώντας τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB. Αλλά η συνεχής έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει τη μελανίνη. Στο δέρμα σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακό έγκαυμα. 

Θυμάσαι όταν ήσασταν παιδί που τα μαλλιά σας φαίνονταν πάντα πιο ανοιχτά το καλοκαίρι; Αυτό συμβαίνει επειδή οι ακτίνες UVA και UVB του ήλιου διασπούσαν τη φυσική σας μελανίνη, κάνοντας τα μαλλιά σας πιο ανοιχτά. Αν και αυτό μπορεί να είχε δημιουργήσει μερικά υπέροχα φυσικά σημεία τότε, προκάλεσε επίσης ζημιά. Ειδικά αν βάφετε τα μαλλιά σας, τότε το χρώμα θα ξεθωριάσει ακόμα πιο γρήγορα.

Πρέπει να φοράτε αντηλιακό μαλλιών κάθε μέρα;

Ακριβώς όπως φοράτε αντηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα σας κάθε μέρα, πρέπει να προσέχετε και τα μαλλιά σας. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα αντηλιακά, τα πιο πολλά σε σπρέι, που περιέχουν κατάλληλα συστατικά για την προστασία των μαλλιών σας.

Απλώστε το αντηλιακό μαλλιών όταν βρίσκεστε στην παραλία ή σε μια πισίνα για να τα προστατεύσετε τόσο από τον ήλιο, αλλά και από το νερό. Παράλληλα αυτό θα σας βοηθήσει να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας πιο εύκολα μετά το κολύμπι και τα κρατάει ενυδατωμένα.

Τα μυστικά περιποίησης της Anne Hathaway

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

ΚΥΑΝΑ: Η θεραπεία κερατίνης που απομακρύνει το φριζάρισμα και θρέφει τις άκρες των μαλλιών!

HerNewskl

Κυριακή Αναστασοπούλου: Τα do not για τα φρύδια

Her News

3 Χρώματα μαλλιών για το καλοκαίρι του 2023

Her News