HerNews.gr
Καριέρα

Πώς θα προετοιμαστείς για μια συνέντευξη;

Βρήκες μια αγγελία για μια θέση εργασίας που πραγματικά σου αρέσει, έστειλες το βιογραφικό σου και τώρα έχεις ραντεβού για συνέντευξη. Συγχαρητήρια!

Όμως, αν και είσαι ενθουσιασμένη για αυτή την συνέντευξη, το άγχος έχει αρχίσει να σε κυριεύει. Σκέφτεσαι μήπως δεν τα πας πολύ καλά κι όσο πλησιάζει η ημέρα για το interview, τόσο πιο νευρική γίνεσαι.

Καταρχάς ηρέμησε, πάρε μερικέ βαθιές αναπνοές και συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω! Εδώ θα μάθεις όλα τα tips που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα για την συνέντευξη.

Προετοιμάσου καλά

Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο είσαι νευρική πριν από τις συνεντεύξεις είναι ο φόβος για το άγνωστο, και ενώ δεν γνωρίζουμε ποτέ κάθε ερώτηση που μπορεί να μας κάνουν, η προετοιμασία για τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις θα βοηθήσει πολύ στη μείωση της νευρικότητας.

Πριν πας στη συνέντευξη, μάθε όσα μπορείς για την εταιρεία, ετοίμασε μερικές απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις συνέντευξης, κάνε μια εικονική συνέντευξη με έναν φίλο κι έχετε έτοιμα το βιογραφικό σου και τις σημειώσεις σου.

Γράψε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχεις, συγκεκριμένα σημεία για τον εαυτό σου που θα ήθελες να γνωρίζει η εταιρεία και τυχόν σημειώσεις που θέλετε να αναφέρεις ή να θυμάσαι. 

Μάθε όσο περισσότερα μπορείτε για τον άνθρωπο που θα σου πάρει την συνέντευξη, ποιος είναι ο ρόλος του στην εταιρεία κι αν θα συναντηθείς μόνο με ένα άτομο ή μια ομάδα; Έχοντας μια ιδέα για το τι να περιμένεις θα σε κάνει να νιώσεις πιο ήρεμη.

Προγραμμάτισε την ημέρα σου γύρω από τη συνέντευξη

Η μέρα σου θα είναι πιο παραγωγική αν τηρήσεις το πρόγραμμά σου και τα σχέδια που μπορεί να έχεις. Κανόνισε να γίνει η συνέντευξη για δουλειά το πρωί αν είναι δυνατόν, ώστε να μην αγχώνεσαι και την περιμένεις όλη την ημέρα.

Το προηγούμενο βράδυ,  φρόντισε να κοιμηθείς νωρίς για να είσαι πιο φρέσκια και ξεκούραστη.

Φάε πρωινό

Ένα καλό πρωινό πριν από τη συνέντευξή είναι απαραίτητο, ώστε να ξυπνήσεις καλά και να έχεις δυνάμεις. Αν πεινάς θα νιώθεις περισσότερη ανησυχία και άγχος. Διάλεξε ένα από τα αγαπημένα σου φαγητά για να σε βοηθήσει με τη διάθεσή σου.

Επίσης ένα καφεδάκι πριν το μεγάλο ραντεβού θα σου προσφέρει έξτρα ενέργεια, που σίγουρα θα την χρειαστείς!

Εστίασε στην αναπνοή σου και κάνε μια παύση πριν μιλήσεις

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όσο πιο συχνά μπορείς, εστίασε στην αναπνοή σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις focus στη συζήτηση και να παραμείνεις ταυτόχρονα ήρεμη και χαλαρή, ώστε να δίνεις συγκροτημένες απαντήσεις.

Δείξε αυτοπεποίθηση στη συνέντευξη

Είναι τέλος σημαντικό να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου για τις ικανότητες σου. Χρειάζεται να έχεις σωστή στάση του σώματος, να μην καμπουριάζεις, να χαμογελάς και να κοιτάς τον άλλον στα μάτια. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Youpass: Όταν η εκμάθηση ξένων γλωσσών γίνεται… παιχνίδι!

Her News

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να γίνεται πλούσιος; Κι όμως, υπάρχουν 5 tips

Her News b

Βασιλική Μιλλούση: Βραβεύτηκε ως αθλήτρια – σύμβολο της πανευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής

Her News b