HerNews.gr
Ταξίδια

Τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ελλάδας

Η Ελλάδα έχει πολλά όμορφα αξιοθέατα που μπορούν να δουν όσοι επισκέπτονται τη χώρα. Ένα πράγμα που θα πρέπει να προσθέσει κανείς οπωσδήποτε στη λίστα του είναι να επισκεφθεί μερικά από τα αρχαία, ιστορικά ελληνικά μοναστήρια . Εδώ είναι κάποια μοναστήρια που πρέπει να δείτε.

Μονή Ευαγγελιστρίας, Σκιάθος

Η εκκλησία στη Μονή Ευαγγελίστριας.

Αυτή η ιστορική δομή στη Σκιάθο, η οποία ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1794 από μια ομάδα μοναχών από το Άγιο Όρος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 που έφερε την ανεξαρτησία στην Ελλάδα. Η πρώτη ελληνική σημαία κατασκευάστηκε επίσης σε αργαλειό σε αυτήν ακριβώς την τοποθεσία.

Παναγία Σπηλιανή Νίσυρος

Μονή Παναγίας Σπηλιανής,

Ένα μοναστήρι χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά είναι αυτό που θα βρείτε όταν επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγίας της Σπηλιανής. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στο βορειοδυτικό Μανδράκι, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του μοναστηριού είναι χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά. Μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, το μοναστήρι των σπηλαίων χωρίζεται σε δύο εκκλησίες και σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε.

Η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου

Η Ιερά Μονή

Τα Μετέωρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μοναστηριακός και προσκυνηματικός χώρος στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Τα πανύψηλα βράχια ήταν το ιδανικό μέρος για να βρουν καταφύγιο οι μοναχοί από τον τουρκικό στρατό εισβολής γύρω στον 11ο αιώνα.

Η Μονή της Αγίας Τριάδας στην Ύδρα

Μονή Αγίας Τριάδας,

Στην Ύδρα στους λόφους πάνω από το Μανδράκι, η Μονή της Αγίας Τριάδας είναι ένας πεζοπορικός προορισμός για πολλούς που επισκέπτονται το νησί. Το μοναστήρι χρονολογείται από το 1704 όταν ιδρύθηκε από τον ιερέα Αντώνιο Οικονόμου.

Η Μονή της Αγίας Τριάδας στην Αίγινα

Αγία Τριάδα

Πολλοί επισκέπτονται το νησί της Αίγινας για να δουν την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου και το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας που είναι σκαρφαλωμένο πάνω από την εκκλησία. Η εκκλησία είναι ακόμα υπό κατασκευή, αλλά σημειώνεται συνεχώς πρόοδος και μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε και να δείτε το εσωτερικό του μεγάλου τρούλου. 

 Μέγα Σπήλαιο Καλάβρυτα

Μέγα Σπήλαιο, Καλάβρυτα.

Ένα άλλο μοναστήρι που κόβει την ανάσα, το Μέγα Σπήλαιο έχει ύψος οκτώ ορόφων και είναι στην πραγματικότητα χτισμένο στην άκρη των βράχων σε ένα άνοιγμα σπηλιάς όπου μοιάζει σχεδόν να γίνεται ένα με το γύρω τοπίο. Θεωρείται το παλαιότερο μοναστήρι της Ελλάδας, που χρονολογείται από το 362 μ.Χ., έχει σωθεί από τέσσερις πυρκαγιές. Έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την Ελληνική Επανάσταση το 1821 κατά των Οθωμανών. Το μοναστήρι φιλοξενεί επίσης αμέτρητες βυζαντινές εικόνες, τοιχογραφίες, χάλκινες πλάκες, χειρόγραφα και άλλους μοναδικούς θησαυρούς, όπως η βιβλιοθήκη του με περισσότερα από 3.000 βιβλία.

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, Πάτμος

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο νησί της Πάτμου, το Μοναστήρι βρίσκεται κοντά στο σπήλαιο όπου ο Άγιος Ιωάννης έγραψε το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ιδρύθηκε το 1088 στη Χώρα της Πάτμου από τον στρατιώτη-ιερέα Ιωάννη Χριστόδουλο, ο οποίος οχύρωσε σε μεγάλο βαθμό το εξωτερικό του κτηρίου για να το προστατεύσει από απειλές πειρατείας και Σελτζούκους Τούρκους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χίος: Βόλτα στο χωριό Πιτυός και επίσκεψη στον ‘Καφενέ του Γιώργη’

Her News

Οι Λειψοί «καταργούν» τις ξαπλώστρες και «πρωταγωνιστούν» σε μυθιστόρημα!

Her News

Σαντορίνη: Τα 5 καλύτερα παραδοσιακά πιάτα του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε

HerNews ka