HerNews.gr
Ταξίδια

Σαντορίνη: Τα 5 καλύτερα παραδοσιακά πιάτα του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε

Όταν οι τουρίστες επισκέπτονται το νησί της Σαντορίνης, συχνά εκπλήσσονται από τα μοναδικά παραδοσιακά πιάτα του νησιού που σερβίρουν οι ντόπιοι σε ταβέρνες και εστιατόρια.

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε ούτε μια πλούσια μπουκιά, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα με πέντε από τα καλύτερα παραδοσιακά πιάτα της Σαντορίνης.

1. Χλωροτύρι

Τυρί χλωροτύρι

Ξεκινάμε το γαστρονομικό μας ταξίδι στη Σαντορίνη επιτρέποντάς σας να δοκιμάσετε ένα μοναδικό τυρί που υπάρχει μόνο στο νησί. Το χλωροτύρι είναι δυσεύρετο, καθώς δεν παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες. Το χλωροτύρι είναι λίγο ξινό, αλλά το κρεμώδες τοπικό κέρασμα από κατσικίσιο γάλα είναι αγαπημένο για άλειμμα σε ψωμί ή προσθήκη σε μια σαλάτα Σαντορίνης, η οποία είναι σαν μια παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα αλλά χρησιμοποιεί ντοματίνια Σαντορίνης.

2. Φάβα

Φάβα Σαντορίνης

Μπορείτε να φάτε φάβα σε όλη την Ελλάδα, αλλά στη Σαντορίνη, θεωρείται παραδοσιακό πιάτο και είναι υπέροχο. Σερβίρεται με ελαιόλαδο περιχυμένο και από πάνω με ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή κάπαρη με φέτες λεμονιού στο πλάι.

3. Ντοματοκεφτέδες, κλασικό πιάτο Σαντορίνης

Φριτς ντομάτας Σαντορίνης

Αυτό είναι ένα πιάτο για το οποίο είναι γνωστή η Σαντορίνη. Πολλοί δοκιμάζουν ντοματοκεφτέδες ενώ επισκέπτονται το νησί και μετά επιστρέφουν στις δικές τους χώρες και προσπαθούν να τους φτιάξουν μόνοι τους (απλώς κάντε μια αναζήτηση στο Google, θα βρείτε εκατοντάδες συνταγές). Τι αξίζει αυτό το πιάτο; Είναι όλα στις ντομάτες Σαντορίνης που είναι περίπου στο μέγεθος των κερασιών και σούπερ γευστικές. Τηγανίζονται σε κουρκούτι με πιπεριές, κρεμμύδια, δυόσμο και μυρωδικά.

4. Μελιτζάνες Σαντορίνης, μελιτζανοσαλάτα

Το πλούσιο ηφαιστειακό έδαφος του νησιού είναι ιδανικό για την καλλιέργεια προϊόντων, και ένα πράγμα που θα βρείτε στη Σαντορίνη είναι η λευκή μελιτζάνα . Οι ντόπιοι φτιάχνουν μια υπέροχη μελιτζανοσαλάτα, ή πουρέ, από αυτό το νόστιμο λαχανικό. Φροντίστε να το δοκιμάσετε με λίγη φρέσκια πίτα.

5. Απόχτι

Το παραδοσιακό πιάτο με κρέας που ονομάζεται Απόχτι, παρασκευάζεται αλατίζοντας ένα χοιρινό φιλέτο και μουσκεύοντάς το σε ξύδι πριν στεγνώσει στον αέρα. Στη συνέχεια, οι ντόπιοι ετοιμάζουν αυτή τη σπεσιαλιτέ της Σαντορίνης τρίβοντας πιπέρι και κανέλα στο κρέας και αφήνοντάς το να σκληρύνει. Στη συνέχεια το χρησιμοποιούν σε άλλα τοπικά πιάτα.

Αυτό το κρέας είναι πολύ μοναδικό στο νησί της Σαντορίνης, οπότε φροντίστε να δοκιμάσετε λίγο κατά την επίσκεψή σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λιχαδονήσια και Ελαφονήσι βρίσκοντα στις 10 κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης

Her News

Οκτωνιά: Ένας ονειρεμένος προορισμός στην Εύβοια

Her News

Φύγαμε για Τζιά; 8 κορυφαίες εμπειρίες για διακοπές στην Κέα

Her News