HerNews.gr
Pets

4 Λόγοι για να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο

Υπάρχουν εκατοντάδες αδέσποτα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους και η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου σίγουρα είναι απαραίτητη. Ειδικά λόγω της εύκολης αναπαραγωγής των σκύλων και των γατών, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανευθυνότητας πολλών ανθρώπων. Το να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο είναι μια πράξη αγάπης!

Τα αδέσποτα ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί και όσοι μπορούμε, ας συμβάλουμε στη δημιουργία ευαισθητοποίησης σχετικά με την εγκατάλειψη των ζώων. Αν λοιπόν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί πρέπει να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο, έχουμε μερικούς καλούς λόγους για να το κάνετε.

1. Μαθαίνετε την ευθύνη

Η διάσωση ενός αδέσποτου σκύλου ή η υιοθεσία από ένα καταφύγιο είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Γι’ αυτό η υιοθεσία θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο υπεύθυνοι. Το να έχετε ένα άλλο ζωντανό ον που εξαρτάται από εσάς είναι τεράστια ευθύνη.

2. Σώζετε μια ζωή

Όσα ζωάκια παραμένουν στους δρόμους ζουν μια ζωή με φόβο, πείνα, κρύο και σωματική κακοποίηση. Μπορείτε να δείτε τη θλίψη που αντανακλάται στα πρόσωπά τους. Αν μπορείτε να υιοθετήσετε κάντε το πράξη και σώστε μια ζωή!

‘Ετσι θα δώσετε σε έναν σκύλο ή ένα γατάκι μια δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσει ένα σπιτικό. Αλλά επίσης, αν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο μπορείτε να καλωσορίσετε κι ένα δεύτερο ζωάκι, που θα περιμένει επίσης να βρει τη δική του, τέλεια οικογένειά του.

3. Βελτιώνει την υγεία σας

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει τη θετική επίδραση που έχει ένας σκύλος στην υγεία των ανθρώπων. Επίσης βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις απαραίτητες άμυνες κατά των αλλεργιών. Κι ας μην αναφέρουμε πόσο τα σκυλάκια συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες.

4. Κερδίζετε έναν φίλο για μια ζωή

Αν έχετε νιώσει ποτέ μοναξιά, αφού υιοθετήσετε ένα αδέσποτο, δεν θα νιώσετε ποτέ ξανά. Η αγάπη ενός σκύλου δεν έχει όρια, θα σας συνοδεύει και στα καλά και στα άσχημα! Πάντα θα σας περιμένει στην πόρτα κάθε μέρα και θα σας πλημμυρίζει όμορφα συναισθήματα.

Πώς ο σκύλος βελτιώνει την υγεία σου;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Είναι αλήθεια ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν τα αισθήματά μας;

Her News

Αυτός είναι ο Νο1 κανόνας για την εκπαίδευση των σκύλων

Her News

Τρόποι να μειώσετε την τριχόπτωση στον σκύλο σας

Her News