HerNews.gr
Beauty

Συμβουλές για την πρόληψη της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν είναι απλώς ένα αισθητικό ζήτημα. Μπορεί να προκληθεί από μια σειρά υποκείμενων καταστάσεων, όπως ορμονικές διαταραχές, άγχος ή κακή διατροφή. Αν και δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις για αυτά τα ζητήματα, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και να αποτρέψετε την τριχόπτωση. 

Αποφύγετε τα χτενίσματα που τραβούν τα μαλλιά

Συχνά, τα χτενίσματα όπως ο κότσος ή η αλογοουρά, τείνουν να τραβούν τα μαλλιά. Αυτό κάνει τις τρίχες να σπάνε σταδιακά. Αυτό προκαλεί δυνητικά τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών. Με τα συνεχή σφιχτά χτενίσματα και το τράβηγμα των μαλλιών από τη ρίζα, έχουμε εν τέλει τριχόπτωση.

Μειώστε την χρήση εργαλείων styling

Η αποφυγή θερμικών εργαλείων styling όπως σίδερα για μπούκλες, σίδερα ισιώματος, κ.λπ. παίζουν τεράστιο ρόλο στην καταστροφή των μαλλιών σας και στο σπάσιμο της τρίχας. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να βλάψουν το 85% των πρωτεϊνών των μαλλιών σας, όπως η κερατίνη. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα οδηγήσουν τελικά σε σπάσιμο και απώλεια μαλλιών.

Χρησιμοποιείστε σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας

Η εύρεση του σωστού σαμπουάν για τις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών σας είναι ένα κρίσιμο βήμα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Όλα τα σαμπουάν περιέχουν πολλά διαφορετικά συστατικά και ορισμένα από αυτά τα συστατικά έχουν συνδεθεί με την τριχόπτωση. Το τακτικό λούσιμο είναι σημαντικό για να διατηρείτε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρά. Η χρήση σαμπουάν που περιέχουν θειικά άλατα, parabens και φορμαλδεΰδη μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας συνδυασμός κατάλληλου σαμπουάν και σωστού λουσίματος.

Χρήση λαδιού καρύδας 

Η χρήση φυσικών ελαίων στα μαλλιά σας είναι ένας από τους πιο συνιστώμενους τρόπους πρόληψης για την τριχόπτωση. Το λάδι καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα που έχει αποδειχθεί ότι διεισδύουν στους θύλακες της τρίχας.

Σε στεγνά μαλλιά απλώστε λίγο λάδι, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το όλη τη νύχτα και το πρωί λουστείτε. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν το λάδι καρύδας εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθά στον εμπλουτισμό του μικροβιώματος!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Halle Berry έβαψε τα μαλλιά της μωβ και της πηγαίνουν πολύ!

HerNewskl

Συμβουλές για μην λαδώνουν τα μαλλιά

Her News b

Sofia Richie: Το ρομαντικό beauty look που υιοθέτησε στον γάμο της

HerNewskl