HerNews.gr
Pets

Τρόποι να μειώσετε την τριχόπτωση στον σκύλο σας

Αγαπάτε τον σκύλο σας και σίγουρα δεν σας αρέσει η τριχόπτωση που παθαίνει. Αν και είναι μια φυσική διαδικασία με την οποία το σώμα του σκύλου σας αντικαθιστά την παλιά γούνα με νέα, όλες αυτές οι τρίχες μπορούν να σας τρελάνουν. Παρακάτω υπάρχουν συμβουλές για το πώς να ελαχιστοποιήσετε την τριχόπτωση σε σκύλους.

1. Βουρτσίστε συχνά

Όσο πιο συχνά βουρτσίζετε τον σκύλο σας, τόσο περισσότερες τρίχες θα αφαιρείτε για να αποφύγετε την υπερβολική πτώση. Κατά τη διάρκεια των περιόδων αποβολής του φθινοπώρου και της άνοιξης, βουρτσίστε το σκυλί σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Εάν ο σκύλος σας έχει διπλό τρίχωμα, το οποίο είναι τυπικό σε ράτσες όπως Pomeranians, Siberian Huskies, Corgis και Shetland Sheepdogs, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο περιποίησης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αφαιρεί τις τρίχες που πέφτουν.

2. Κάντε συχνά μπάνιο

Ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από την περιττή τρίχα είναι να κάνετε συχνά μπάνια στον σκύλο σας.  Φροντίστε να βουρτσίζετε καλά τον σκύλο σας πριν το μπάνιο του, αφαιρώντας όση περισσότερη τρίχα μπορείτε.

3. Στεγνώστε με πιστολάκι 

Αφού κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας, στεγνώστε τον με πετσέτα και, στη συνέχεια, στεγνώστε το τρίχωμα με πιστολάκι στον αέρα. Καθώς το τρίχωμα του σκύλου σας στεγνώνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τις χαλαρές τρίχες.

4. Δώστε συμπληρώματα

Ίσως μπορέσετε να μειώσετε την τριχόπτωση δίνοντας συμπληρώματα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στον σκύλο σας. Μπορείτε να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας ένα προϊόν, φτιαγμένο ειδικά για σκύλους. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα όχι μόνο μειώνουν την τριχόπτωση, αλλά μπορούν να συμβάλουν σε υγιές δέρμα, καθώς και να παρέχουν άλλα οφέλη για την υγεία.

Γιατί ο σκύλος σας κοιμάται πολλές ώρες;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Pets: 5 σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας χαίρεται πραγματικά που σας βλέπει

HerNews ka

Πώς να στηρίξετε το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια των αστραπών

HerNews ka

Τι πρέπει να κάνετε στον σκύλο σας μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον νέο νόμο

Her News