HerNews.gr
Beauty

Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν όμορφα όλη μέρα, κάθε μέρα

Πιθανότατα γνωρίζετε καλά ότι αν θέλετε να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά σας, η προσωπική σας ρουτίνα υγιεινής είναι το κλειδί, καθώς και το να ψεκάζετε ένα αγαπημένο άρωμα μπορεί να σας δώσει αυτή την επιπλέον ώθηση. 

Τα μαλλιά σου έχουν ένα δικό τους άρωμα, που αντικατοπτρίζει τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, το πόσο πρόσφατα τα πλύνατε και διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Αν και υπάρχει κάποια διασταύρωση μεταξύ του να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά και το σώμα σας κάθε μέρα, υπάρχει επίσης καθοδήγηση ειδικά με γνώμονα τα μαλλιά σας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ακριβώς πώς να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν όμορφα κάθε μέρα, από καθημερινές αναβαθμίσεις ρουτίνας μέχρι παράγοντες που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί.

Προσθέστε ένα αρωματικό λάδι

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα και προστίθενται υπέροχα στα μαλλιά για πολλούς λόγους. Όσο για το τι αρώματα να διαλέξετε, αυτό εξαρτάται από εσάς.
Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο στα μαλλιά σας, βεβαιωθείτε πρώτα ότι είναι κατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση.

Αποφύγετε τα τσιγάρα

Ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε τα τσιγάρα για τη γενική υγεία σας, το πιο σημαντικό, ο καπνός του τσιγάρου μπορεί επίσης να αφήσει μια μυρωδιά στα μαλλιά. Εάν είστε καπνιστής, μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε πόσο σοβαρή είναι η μυρωδιά – και πόσο βαθιά μπορεί να μπει στα μαλλιά σας.

Τα μαλλιά είναι εξαιρετικά απορροφητικά, επομένως είναι πολύ δύσκολο να φύγουν οποιεσδήποτε μυρωδιές, ειδικά ο καπνός.

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να μη μυρίζουν, είναι να λούσετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν. Εάν δεν έχετε χρόνο ή πρόσβαση σε ντους, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν, φροντίζοντας να τρίψετε στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Χρησιμοποιήστε αρωματικά προϊόντα styling

Ενώ το σαμπουάν και το κοντίσιονερ ξεβγάζονται από τα μαλλιά, τα προϊόντα styling όπως η μους , το τζελ και το leave in conditioner είναι προϊόντα που μένουν.
Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε άρωμα σε αυτά τα προϊόντα θα παραμείνει στα μαλλιά σας μέχρι να τα πλύνετε.

Αν θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν όμορφα, αναζητήστε προϊόντα με πλούσιο άρωμα που αγαπάτε (όσον αφορά το άρωμα, είμαστε μεγάλοι θαυμαστές της περιποίησης μαλλιών Sol de Janeiro ).

Χρησιμοποιήστε ένα άρωμα μαλλιών

Εάν τα μαλλιά σας δεν μυρίζουν όμορφα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε λίγο άρωμα για μια γρήγορη λύση. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι καλή ιδέα, επομένως θα πρέπει να το αποφύγετε.

Το άρωμα είναι φτιαγμένο για το δέρμα σας (όχι για τα μαλλιά σας) και ορισμένα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν βλάβη – για παράδειγμα, το αλκοόλ στις περισσότερες φόρμουλες μπορεί να στεγνώνει.

Το άρωμα δεν πρέπει να είναι η απάντηση στα μαλλιά με άσχημη οσμή, καθώς μπορεί να τα στεγνώσει. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα που προορίζονται ειδικά για μαλλιά που μυρίζουν απίστευτα, [άρα] δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα συγκεκριμένο προϊόν για τα μαλλιά με ένα άρωμα που αγαπάτε.

Λούστε τα μαλλιά σας τακτικά

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας. Ορισμένα στρατόπεδα λένε να το κάνετε όσο πιο σπάνια γίνεται, ώστε να διατηρείτε ανέπαφα τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας και να μπορούν να καλύπτουν τα μαλλιά σας, ενώ άλλα λένε να λούζεστε όσο πιο συχνά μπορείτε για να αποφύγετε τη συσσώρευση.

Εάν η προτεραιότητά σας είναι να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν πολύ όμορφα κάθε μέρα, είναι καλύτερα να μυρίζουν πιο συχνά.

Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένα καλό πρωτόκολλο για να διατηρήσετε τα μαλλιά υγιή και να μυρίζουν υπέροχα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Anine Bing: Η απόχρωση που ταιριάζει στο bob κούρεμα

HerNewskl

Chiara Ferragni: Τα makeup trends για τις γιορτές

HerNewskl

Σπαθόλαδο: Το βάλσαμο για τον οργανισμό μας

Her News