HerNews.gr
Ελλάδα

Το τελευταίο αντίο στη Νόνικα Γαληνέα – Εικόνες

Φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν την σπουδαία ηθοποιο Νόνικα Γαληνέα.

Σε βαρύ κλίμα ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στη Νόνικα Γαληνέα, μία σπουδαία ηθοποιό που άφησε το δικό της στίγμα στο νεοελληνικό θέατρο με τις ερμηνείες της.

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών την περασμένη Παρασκευή.

Το παρών στην κηδεία της ηθοποιού έδωσαν οι τρεις κόρες της και γνωστοί καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών ο Τάκης Ζαχαράτος και η Βέρα Κρούσκα.

Επιθυμία της Νόνικας Γαληνέα ήταν να εκφωνήσει τον επικήδειό της η επιστήθια φίλη της, Άννα Φόνσου, καθώς και αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Η πορεία της

Η Νόνικα Γαληνέα γεννήθηκε το 1938, φοίτησε σε αγγλικό σχολείο στην Ελβετία. Κατόπιν εγγράφηκε σε κολέγιο στο Λονδίνο όπου σπούδασε επίσης τραγούδι και δραματική τέχνη.

Το 1963, έδωσε εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης από το οποίο και αποφοίτησε. Συνεργάστηκε με όλα τα «ιερά τέρατα» του θεάτρου μας. Την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Χορν, την Άννα Συνοδινού, τον Αλέξη Μινωτή, τον Δημήτρη Μυράτ, ενώ έχει μεταφράσει δεκαεπτά θεατρικά έργα.

Στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο εμφανίστηκε ελάχιστα. Συμμετείχε μόλις σε τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες και δύο τηλεοπτικές σειρές.

Ο θυελλώδης έρωτας με τον Αλεξανδράκη

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Νόνικα Γαληνέα γνωρίστηκαν το 1969 στην σκηνή του θεάτρου. Αμέσως έφτιαξαν τον δικό τους θίασο. Πορεύτηκαν για 21 ολόκληρα ως ζευγάρι στην τέχνη και τη ζωή.

Η Νόνικα Γαληνέα είχε μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, με τις τρεις κόρες της, τις ηθοποιούς Αμαλία και Αριέτα Μουτούση και την Αλεξία Μουτούση, τις οποίες λάτρευε. Δοτική μέχρι το τέλος, προσέφερε όσα μπόρεσε και στους συναδέλφους της.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ηλιούπολη: Προφυλακιστέος ο προπονητής του Tάε Kβον Nτο – Αρνήθηκε στην απολογία του τις κατηγορίες ο 44χρονος

HerNews ka

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Σχεδίασε & δημιούργησε μία πύλη ανοιχτών δεδομένων

Her News

Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Στην τελετή παράδοσης και ανάληψης καθηκόντων του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

HerNews ka