HerNews.gr
Beauty

Έξυπνοι τρόποι για να πεις αντίο στην κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από τη γενετική, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, την ηλικία και τις ορμόνες, αλλά υπάρχει κι ένας άλλος παράγοντας, οι τοξίνες. Στον σύγχρονο κόσμο, οι τοξίνες είναι παντού. Τις εισπνέουμε, τις παίρνουμε από προϊόντα και τις παράγουμε ακόμη κι ενώ είμαστε αγχωμένες. Αν περιμένεις μέχρι να φτάσει όλο αυτό σε προχωρημένη κατάσταση, θα είναι δύσκολο να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα.

Οι γυναίκες έχουμε συχνό πρόβλημα με την κυτταρίτιδα. Προσπαθούμε ειδικά το καλοκαίρι που φοράμε κοντές φούστες και σορτς να απαλλαγούμε από τα ύπουλα σημάδια της. Βέβαια δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε ή να νιώθουμε άσχημα για να βγούμε στην παραλία. Ωστόσο υπάρχουν έξυπνοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να πεις αντίο στην κυτταρίτιδα!

Άσκηση και διατροφή

Η άσκηση και η σωστή διατροφή θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την όψη φλοιού πορτοκαλιού στους γλουτούς, τους μηρούς και στην κοιλιά. 

Η τακτική άσκηση δυναμώνει και συσφίγγει τους μύες, καίει λίπος και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών μέσω του ιδρώτα. Επίσης η γυμναστική μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα και να βελτιώσει την υγεία του δέρματος.

Πρέπει να αποφεύγεις τα επεξεργασμένα σάκχαρα, το πολύ αλάτι κι άλλες ανθυγιεινές τροφές. Για να διατηρήσεις τα κύτταρα του δέρματος ελαστικά και απαλλαγμένα από τοξίνες, πρέπει να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα. Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Το νερό με χυμό λεμονιού αναπληρώνει επίσης τον οργανισμό με βιταμίνες και μέταλλα.

Τρόπος ζωής

Το άγχος δημιουργεί τοξίνες. Το χρόνιο στρες είναι εχθρός της υγείας και συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους, στην πρόωρη γήρανση και σε πολλά άλλα προβλήματα. Άλλαξε τη στάση ζωής που έχεις και άρχισε να διαχειρίζεσαι το άγχος.

Όλα αυτά τα μέτρα λειτουργούν για την πρόληψη και βοηθούν στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας. Αλλά αν η κατάσταση απαιτεί άμεση παρέμβαση, τότε ήρθε η ώρα να κάνεις ένα μασάζ.

Μασάζ και κυτταρίτιδα

Όταν κάνεις μασάζ στο σώμα, οι κινήσεις πρέπει να είναι δυνατές, αλλά όχι να πονάς. Το ιδανικό είναι να κάνεις μασάζ 3 με 4 φορές την εβδομάδα, αλλά όχι στο εσωτερικό των γοφών και στην περιοχή κάτω από τα γόνατα.

Εφάρμοσε ένα scrub σε στεγνό δέρμα γύρω από τους γλουτούς και μέχρι τα γόνατα. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου και τον δείκτη για να κάνεις μασάζ, για περίπου 10 λεπτά. Κάνε κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. 

Το μασάζ πρέπει να γίνεται πριν το ντουζ και μετά άπλωσε μια ενυδατική κρέμα με συστατικά που δρουν κατά της κυτταρίτιδας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Το Barbie Blush είναι το απόλυτο μακιγιάζ για να είστε μέσα στο trend της χρονιάς

HerNews ka

Scandi Waves: Το χτένισμα που προτείνουμε για ρομαντικές εξόδους και beach parties!

HerNewskl

Με ποια σειρά πρέπει να απλώνετε τις κρέμες σας για να τις κάνετε πιο αποτελεσματικές;

HerNews ka