HerNews.gr
Beauty

Με ποια σειρά πρέπει να απλώνετε τις κρέμες σας για να τις κάνετε πιο αποτελεσματικές;

Όχι μάταια, η αποτελεσματικότητα όλων των κρεμών, των ορών και των ελαίων που βάζετε στο πρόσωπό σας εξαρτάται (πολύ) από το εάν το κάνετε με τη σωστή σειρά (ώστε να διεισδύουν αποτελεσματικά) και με τον σωστό τρόπο.

Αν και πρόκειται να εξηγήσουμε τη σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεται κάθε προϊόν, υπάρχει μια καθολική αρχή που εξηγεί τα πάντα και ισχύει για όλες τις κρέμες, τα λάδια και τους ορούς σας. Πρέπει πάντα να εφαρμόζετε το προϊόν από τη χαμηλότερη προς την υψηλότερη πυκνότητα.

Εάν εφαρμόσουμε πρώτα ένα προϊόν με πολύ υψηλή πυκνότητα, δημιουργείται ένα εμπόδιο στη διείσδυση του ελαφρύτερου. Επομένως, εάν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε μόνο ενυδατική κρέμα, ορό και αντηλιακό – αυτά είναι τα τρία βασικά προϊόντα που δεν πρέπει να εγκαταλείψετε – εφαρμόζοντας αυτόν τον κανόνα, η σωστή σειρά θα είναι ο ορός, η κρέμα και το αντηλιακό.

Οροί και έλαια: ποιο να εφαρμόσετε πρώτο;

Αν και είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιείτε ένα από αυτά τα τρία καλλυντικά (εάν συμπεριλάβουμε ορό, συνήθως δεν χρησιμοποιείται λάδι), η σειρά εφαρμογής του ορού ή του λαδιού είναι πάντα η ίδια: μετά το περίγραμμα των ματιών και την ουσία (αν το χρησιμοποιείτε) και πριν την ενυδατική κρέμα .

 Ας μην ξεχνάμε ότι, εκτός από τη συγκεκριμένη λειτουργία του ορού που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, αυτού του είδους τα προϊόντα ενισχύουν πάντα την αποτελεσματικότητα της κρέμας που πρόκειται να εφαρμόσετε μετά. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να εφαρμόζουν λάδι προσώπου ως τελευταίο βήμα (ακόμα και με μακιγιάζ) για να δώσουν λάμψη στο δέρμα.

Skincare: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφύγετε το φθινόπωρο

Ενυδατικές και αντηλιακές κρέμες

Πρέπει πάντα να τοποθετούνται μετά το περίγραμμα των ματιών, (αν το χρησιμοποιείτε) και τον ορό. Εάν πρόκειται να εφαρμόσετε αντηλιακό μετά, κάντε το μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το primer ή τη βάση του μακιγιάζ. 

Ωστόσο αν θέλετε να γλιτώσετε βήματα στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα ή βάση μακιγιάζ με δείκτη αντηλιακής προστασίας. Το χειμώνα μπορεί να αρκεί ένα SFP 25, αλλά σε περιόδους μεγαλύτερης έκθεσης στον ήλιο είναι απαραίτητο για να αυξηθεί αυτό το επίπεδο SPF στο 30 για το σκούρο δέρμα και στο 50 για το ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε μεταξύ της εφαρμογής μιας κρέμας και μιας άλλης;

Αφού διαβάσετε όλα αυτά, ίσως αναρωτιέστε πόσο  πρέπει να περιμένετε μεταξύ της εφαρμογής ενός προϊόντος και ενός άλλου , ειδικά μεταξύ του ορού και της ενυδατικής κρέμας. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καθολική απάντηση αφού είναι θέμα γούστου και προτιμήσεων. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να περιμένουν περίπου 15 δευτερόλεπτα μεταξύ των προϊόντων, ώστε το δέρμα να έχει χρόνο να το απορροφήσει. Θα εξαρτηθεί επίσης από το καλλυντικό που χρησιμοποιείτε, η εταιρεία θα καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές για το προϊόν της.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Oilplaning vs Dermaplaning: Αυτές είναι οι βασικές διαφορές τους!

HerNewskl

5 εύκολοι τρόποι για να φαίνεστε αμέσως λιγότερο κουρασμένες

HerNews ka

Ενήλικη Ακμή: Που οφείλεται ;

Her News b