HerNews.gr
Σχέσεις

Πως να μιλήσετε στον σύντροφο σας για τη “δύσκολη” οικογένειά του

Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές σε μια σχέση—θέματα ή προβλήματα που μπορεί να είναι δύσκολο, ίσως σχεδόν αδύνατο, να συζητηθούν με τον σύντροφο σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά γνωριζόμαστε, πόσο οικεία ή συνδεδεμένη είναι η ζωή μας, υπάρχουν ακόμα μερικά σημεία που κολλάνε. Και τις περισσότερες φορές, ένας από αυτούς τους δύσκολους τομείς είναι η ενασχόληση με τις οικογένειες του συντρόφου μας.

Το να παλεύεις με τα πεθερικά σου είναι ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα κυρίως επειδή τόσο λίγοι από εμάς μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί με τις οικογένειές μας. Ακόμα κι όταν ξέρετε ότι η οικογένειά σας είναι δύσκολη, παράλογη ή λίγο μπερδεμένη, είναι απολύτως φυσικό να είστε αμυντικοί και υπερπροστατευτικοί απέναντί ​​τους, γι’ αυτό αν δυσκολεύεστε με την οικογένεια του συντρόφου σας, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να μιλήσετε γι’ αυτό.

 Εάν δεν συμπαθείτε την οικογένεια του συντρόφου σας, αλλά τους βλέπετε μόνο μερικές φορές το χρόνο και είναι λίγο άβολο, για παράδειγμα, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να διαλέξετε έναν καυγά ή να κάνετε τον σύντροφό σας να αισθάνεται άβολα. Αλλά αν η οικογένειά τους είναι πραγματικά δύσκολη ή τοξική και νιώθετε ότι έχει αντίκτυπο σε εσάς, στον σύντροφό σας ή στη σχέση σας, τότε ίσως χρειαστεί να πείτε κάτι.

#1 Επιλέξτε τα λόγια σας προσεκτικά

Όταν μιλάτε στον σύντροφό σας για την οικογένειά του, φροντίστε να προσέχετε τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε κατά την επικοινωνία . Δεν χρειάζεται να πάτε στην επίθεση και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως «γελοίο», «τρελό» ή «κακό». Αντίθετα, φροντίστε να εστιάσετε στις αλληλεπιδράσεις που είχατε, σε πράγματα που έχετε παρατηρήσει και στο πώς σας κάνει να νιώθετε. Το να μιλάτε για το πώς επηρεαστήκατε, αντί να αναφέρετε πράγματα που έχουν κάνει λάθος, δεν θα σας κάνει να ακούγεστε σαν να βρίσκεστε σε λειτουργία επίθεσης και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα θεμέλια για μια πιο εποικοδομητική συζήτηση.

#2 Αντιμετωπίστε τα θέματα απευθείας

Μπορεί να δουν ή να μην δουν τα πράγματα που σας ενοχλούν, αλλά θα πρέπει να τα εξηγήσετε ξεκάθαρα. Αν τους γίνει σαφές, Το επόμενο βήμα είναι να τους ενημερώσετε ότι κάποια συμπεριφορά δεν είναι εντάξει. Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να ξέρουν ότι είστε σημαντικό άτομο στη ζωή του ατόμου και ότι πρέπει να είναι ευγενικοί και με σεβασμό. 

#3 Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα παραδείγματα

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο σύντροφός σας να αντιστέκεται στο να ακούει ή να δει πράγματα που δεν είναι καλά με την οικογένειά του, ακόμα κι αν αυτό είναι απίστευτα προφανές για εσάς. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα παραδείγματα και να εξηγήσετε γιατί δεν είναι εντάξει (και πάλι, εστιάζοντας στη γλώσσα για το πώς σας κάνει να αισθάνεστε).

Αν νιώθετε ότι η οικογένεια του συντρόφου σας σας φέρεται άσχημα ή προκαλεί προβλήματα στη σχέση σας, θα πρέπει να έχετε μερικά ξεκάθαρα παραδείγματα και να ενημερώσετε αμέσως τον σύντροφό σας. Εάν είναι εκεί αυτή τη στιγμή, αναφέρετέ το όταν είστε μόνοι.

#4 Προσεγγίστε το ως ομάδα

Τέλος, προσπαθήστε να παραμείνετε στην ίδια ομάδα με τον σύντροφό σας. Η οικογένεια είναι ένα ζήτημα που μπορεί εύκολα να διχάσει τα ζευγάρια αν δεν αντιμετωπιστεί ξεκάθαρα και γρήγορα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να χρειαστεί να συνειδητοποιήσετε ότι ο σεβασμός και η ευγένεια λειτουργούν αμφίδρομα. Να έχετε σεβασμό, αλλά να είστε άμεσοι, όσο πιο γρήγορα εσείς και ο σύντροφός σας αρχίσετε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, τόσο πιο εύκολο θα είναι.

#5 Θυμηθείτε τη σχέση σας

 Να θυμάστε ότι αυτό αφορά τη σχέση σας με τον σύντροφό σας και αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα. Φροντίστε να επαναλάβετε στον σύντροφό σας ότι πρόκειται για το να είστε οι δυο σας δυνατοί και να διατηρείτε τη σχέση σας υγιή . Και ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη σχέση και με την οικογένειά τους. Μπορεί να μην αγαπάτε όλη την οικογένεια του συντρόφου σας, αλλά χρειάζεται να σέβεστε και να τιμάτε τη σχέση που υπήρχε πριν μπείτε στη ζωή του.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Red Flags: Είναι τελικά απαγορευτικό αν κάποιος δεν έχει κάνει ψυχοθεραπεία;

HerNewskl

Πως να αυξήσετε με απλούς τρόπους τη συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφο σας

HerNews ka

Πόσο μπορούν να βλάψουν τις προσωπικές σχέσεις τα social media; Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka