HerNews.gr
DECORNEWS

Τετράγωνα vs στρογγυλά τραπεζάκια σαλονιού – Ποια είναι καλύτερα;

Το σχήμα του τραπεζιού σας είναι μια σχεδιαστική απόφαση που μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο σε ένα δωμάτιο και στην αίσθηση του. Όχι μόνο επηρεάζει την εμφάνιση και την αίσθηση αφής ενός χώρου, αλλά μπορεί να αλλάξει τη ροή του δωματίου, τον τρόπο με τον οποίο εσείς και οι φίλοι ή η οικογένειά σας αλληλεπιδράτε και χρησιμοποιείτε το δωμάτιο. 

Οι τρέχουσες τάσεις στο τραπεζάκι σαλονιού δείχνουν ότι τα στρογγυλά τραπεζάκια σαλονιού είναι πιο δημοφιλή, φέρνοντας αυτή την τοξωτή, καλλίγραμμη εμφάνιση που είναι τόσο δημοφιλής στα έπιπλα σαλονιού αυτή τη στιγμή. Αλλά μερικοί προτιμούν την πιο γωνιακή αίσθηση και δομή που μπορεί να συνοδεύει ένα τετράγωνο τραπεζάκι. 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για το τι είναι σωστό, αλλά υπάρχουν σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το τέλειο τραπεζάκι σαλονιού για εσάς.

1. Σκεφτείτε τα σχήματα που έχετε στο δωμάτιο

Η επιλογή του σχήματός σας δεν αφορά απλώς τις τρέχουσες τάσεις του τραπεζιού,  εξαρτάται πλήρως από τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Σκεφτείτε τα άλλα σχήματα που έχετε στο χώρο και η απάντηση ως προς το αν πρέπει να πάτε σε στρογγυλό ή τετράγωνο θα είναι προφανής. Κοιτάξτε τον καναπέ σας, είναι κυρτός; Έχει ορθογώνια αίσθηση; Η απήχηση αυτής της κίνησης θα βοηθήσει ένα σαλόνι να αισθάνεται συνεκτικό και ενιαίο. Σκεφτείτε επίσης το ευρύτερο σχήμα του δωματίου και πώς μπορείτε να συμπληρώσετε τον χώρο και τους τέσσερις τοίχους με τα έπιπλα της επιλογής σας. Σε έναν πιο γραμμικό χώρο, ένα ορθογώνιο ή οβάλ σχήμα είναι καλύτερο και σε έναν πιο τετράγωνο χώρο συνιστάται ένα κυκλικό τραπέζι. 

2. Σκεφτείτε που θα τοποθετηθεί το τραπεζάκι σας

Δεύτερον, σκεφτείτε που βάζετε το τραπεζάκι σας και πώς σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε. Θα είναι στον τοίχο ή θα καθίσει στο κέντρο ενός χαλιού; Σκεφτείτε τη σχέση μεταξύ των μεγαλύτερων επίπλων – εάν κάθεται στη γωνία 90 μοιρών ενός καναπέ σε σχήμα L, ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να χωρέσει τέλεια εκεί. Εάν έχετε επιλέξει να τοποθετήσετε την πολυθρόνα σας σε μεγαλύτερη γωνία, τότε ένα στρογγυλό τραπέζι θα μπορούσε να φαίνεται καλύτερο καθώς θα ανοίξει λίγο περισσότερο τον χώρο σας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας για το μέγεθος του τραπεζιού σαλονιού είναι να επιλέξετε ένα τραπεζάκι σαλονιού περίπου στο μισό μήκος του καναπέ σας.

3. Επιλέξτε ένα σχήμα που να επιτρέπει την κίνηση γύρω από το δωμάτιο

Σκεφτείτε τη χρήση του δωματίου και τη ροή της κυκλοφορίας. Θα μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν εύκολα ελιγμούς γύρω από το χώρο χωρίς να πέφτουν πάνω στο τραπέζι; Είναι μια περιοχή υψηλής κυκλοφορίας που πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά; Αυτό μπορεί να επηρεάσει το αν θα επιλέξετε τετράγωνο ή στρογγυλό.  Τα στρογγυλά τραπεζάκια σαλονιού επιτρέπουν συνήθως καλύτερη κυκλοφορία. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτείς το ύψος του, αν ο καναπές είναι χαμηλός, το τραπεζάκι του σαλονιού πρέπει να είναι ακόμα χαμηλότερο, και το ίδιο αντίστροφα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 πράγματα που κάνουν πάντα οι μινιμαλιστές για να διατηρούν τακτοποιημένο το σπίτι τους

HerNews ka

Ανακαίνιση ή ανακατασκευή: Η διαφορά στην αναβάθμιση του σπιτιού σας

HerNews ka

5 λάθη που κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται μικρότερη

HerNews ka