HerNews.gr
DECORNEWS

5 λάθη που κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται μικρότερη

Οι σχεδιαστές αντιμετωπίζουν προκλήσεις και δημιουργούν ευκαιρίες για καινοτομία σε αυτούς τους φαινομενικά μικρότερους χώρους για να αποκαλύψουν κουζίνες που είναι υπέροχα ευέλικτες και εξίσου όμορφες με τις επεκτατικές αντίστοιχές τους. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Είναι εύκολο να χαθείτε στη σπείρα του Pinterest και να σκεφτείτε ότι κάτι θα φαίνεται εξίσου δελεαστικό σε έναν μικρότερο χώρο ή θα δώσει στην κουζίνα σας μεγαλύτερη λειτουργικότητα

Το κλειδί για να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται και να δείχνει μεγαλύτερη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση του χώρου και στη μετατροπή των περιορισμών σε ευκαιρίες. 

Τι σημαίνει αυτό όμως; Ουσιαστικά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάθε εκατοστό του χώρου με σύνεση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η κουζίνα σας είναι ανοιχτή, ευάερη και καλά φωτισμένη. 

Διαβάστε παρακάτω τα λάθη που κάνουν την κουζίνα σας να δείχνει μικρότερη.

1. Είναι υπερφορτωμένη

κουζίνα από πράσινο μάρμαροΗ καθημερινή συντήρηση είναι ίσως μια από τις πιο ξεχασμένες πτυχές για να κάνετε την κουζίνα σας να νιώθει μεγαλύτερη και πιο γαλήνια. Λειτουργεί με μια απλή προϋπόθεση, ότι όσο λιγότερα αντικείμενα κατοικούν σε έναν χώρο, τόσο μεγαλύτερος θα φαίνεται ως αντάλλαγμα.  Προσπαθήστε να διατηρείτε τον χώρο ήρεμο και τακτοποιημένο, οι συσκευές κουζίνας να είναι λογικά αποθηκευμένες αλλά εύκολα προσβάσιμες για να έχουν πολύ ελεύθερο χώρο και μια ήρεμη και τακτοποιημένη εμφάνιση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες στην κουζίνα και επίσης όσο το δυνατόν λιγότερα διαφορετικά χρώματα καθώς αυτό δίνει στην κουζίνα ηρεμία και χώρο.

2. Δεν επιλέγετε μεγάλο κρεμαστό φωτιστικό

ουδέτερη κουζίνα με μεγάλο μενταγιόνΤα μεγάλα φωτιστικά κουζίνας μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση του χώρου και του δράματος σε μια μικρότερη κουζίνα. Τα μεγάλα φωτιστικά θα κάνουν τον χώρο να αισθάνεται πιο μεγαλειώδης. 

3. Υπερφορτώνετε την κουζίνα σας με ντουλάπια

ενιαία λευκή κουζίνα χωρίς πάνω ντουλάπιαΌταν πολλοί από εμάς φανταζόμαστε μια κουζίνα, διαθέτει ντουλάπια τόσο κάτω όσο και πάνω από τον πάγκο της, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει πάντα. Η υπερφόρτωση της κουζίνας με τα πάνω ντουλάπια είναι ένα συνηθισμένο λάθος που την κάνει να αισθάνεται γεμάτη και μικρότερη. Επιπλέον, μια λευκή, μινιμαλιστική κουζίνα ενισχύει το φυσικό φως, κάνοντας τους χώρους πιο φωτεινούς και πιο ανοιχτούς.

Όταν πρόκειται για άλλα στοιχεία αποθήκευσης, σκεφτείτε προσεκτικά. Ορισμένες συσκευές, όπως τα υπερμεγέθη, χωρίς εσοχή ψυγεία και κουζίνες, μπορεί να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, επομένως θα πρέπει να δίνεται προσοχή στην επιλογή πιο συμπαγών συσκευών και οι ενσωματωμένες συσκευές μπορούν να είναι μια λύση. Έξυπνα ντουλάπια, ράφια τοίχου και άλλες δημιουργικές λύσεις αποθήκευσης μπορούν να βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση της χρήσης του διαθέσιμου χώρου.

4. Δεν επιλέγετε ανοιχτά χρώματα

λευκή μίνιμαλ κουζίναΤο λευκό είναι σεβαστό στον εσωτερικό σχεδιασμό για τις αντανακλαστικές του ιδιότητες και ενώ μπορεί να θεωρηθεί η «ασφαλής επιλογή», ​​το λευκό μπορεί να ανοίξει τη μικρή κουζίνα σας με τρόπο που καμία άλλη απόχρωση δεν μπορεί να συγκριθεί. Μια σκοτεινή κουζίνα μπορεί να φαίνεται μικρότερη από ό,τι είναι. Η μεγιστοποίηση του φυσικού φωτός με καλά τοποθετημένα παράθυρα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας αίσθησης χώρου.

Τα σκούρα χρώματα και τα υπερβολικά πολύπλοκα μοτίβα μπορούν επίσης να κάνουν τον χώρο να φαίνεται μικρότερος. Η επιλογή ανοιχτών χρωμάτων και απλών σχεδίων μπορεί να ανοίξει οπτικά την κουζίνα

5. Έδωσες κατά λάθος έμφαση στο χαμηλό ταβάνι

λευκή κουζίναΜην ξεχάσετε να κοιτάξετε ψηλά! Η οροφή της κουζίνας σας παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο μεγάλη είναι. Οι χαμηλές οροφές είναι ιδιαίτερα απαιτητικές όταν πρόκειται για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μεγαλύτερου χώρου. Τα χαμηλά ταβάνια και ο κακός φωτισμός είναι δύο λάθη που πιθανότατα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται μικρότερη. Αντίθετα, θέλετε να βελτιστοποιήσετε το χώρο στην κουζίνα σας κατακόρυφα και να ανυψώσετε τις οροφές, κάτι που θα εξαλείψει κάποια συναισθήματα εγκλεισμού.

Μεγιστοποιώντας το φυσικό φως και προσθέτοντας φώτα ντουλαπιού, η κουζίνα γίνεται πιο ευρύχωρη και φιλόξενη για τους επισκέπτες.

Πως να κάνετε ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται λιγότερο ακατάστατο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να δημιουργήσετε ένα διαχρονικό υπνοδωμάτιο

HerNews ka

Εύκολες ιδέες για να κρύψετε ένα σπασμένο πλακάκι

Her News

Οι καλύτερες ιδέες οργάνωσης συρταριών κουζίνας

Her News